Hírmorzsák 2015-08-21 (10:30)

JR Smith (2 év, 10 millió) és Valanciunas (4 év, 64 millió) is aláírták új szerződéseiket. Kevon Looney-t megműtötték, 4-6 hónapra esett ki. Chris Paul szerint a pénz döntő a szezon megrövidítésének kérdésében, nehéz lenne a 82 meccsen változtatni. Draymond Green LeBron Jamesen bemutatott blokkját összerakták emojikból. Boozer iránt Kínából érdeklődnek, egyelőre az NBA-ben akar maradni. Will Bynum közel a megegyezéshez előző kínai csapatával. Edzőtábor-szerződések: Terrico White (Suns), Jason Washburn (Hornets).

Két aláírás is történt tegnap este, illetve ma hajnalban. Az egyikről külön beszámoltunk már, JR Smith végül megegyezett a Cleveland Cavaliershez 2 évre 10 millió dollárért. A másik szerződést a Toronto Raptors kötötte Jonas Valanciunasszal - a litván center 4 évre 64 millió dollárért hosszabbított a kanadaiakkal, így legkorábban 2019-ben lesz majd szabadügynök, mivel az utolsó éve játékosopciós. Valanciunas tavaly 12.0 pontot, 8.7 pattanót és 1.2 blokkot átlagolt 26.2 perc alatt, és a Synergy Sports számításai szerint az előző idényben a leghatékonyabban ő dologozott a gyűrűnek háttal Kevin Love, LaMarcus Aldridge, Marc Gasol és Carmelo Anthony előtt.

Volt két edzőtábor-szerződés is tegnap. Egyrészt a 2010-es draft 36. helyén kiválasztott Terrico White a Phoenix Sunshoz írt alá. A hátvéd megfordult a Detroit Pistonsnál és New Orleansban, az utóbbi három idényt pedig az NBA-n kívül töltötte - tavaly az orosz Jenyiszej Krasznojarszknál 42 meccsen 11.4 pontot, 3.4 pattanót és 1.5 gólpasszt tett a közösbe. A Charlotte Hornets a 25 éves Jason Washburnt igazolta le - a centert 2013-ban nem draftolták, tavaly pedig Belgiumban 8.9 pontot és 3.9 pattanót átlagolt 27 meccsen és megfordult a Jazz nyári ligás csapatában is két mérkőzés erejéig.

Marc Stein (ESPN) értesülései szerint az NBA-ből eddig nem sok megkeresést kapó Carlos Boozer iránt a kínai Sichuan Blue Whales együttese érdeklődik, és bár a magasember szívesen igazolna a CBA-ba, mindenekelőtt az NBA-ben akar maradni, ezért még kivár. Még csak most fog egyébként aláírni Kínába Will Bynum, akiről már júliusban is olyan hírek jöttek ki, hogy 3 éves kontraktust kötött a Guangdong Tigersszel - a hátvéd egyébként az előző szezont is ennél az együttesnél töltötte, majd a kínai bajnokság végeztével igazolt a Washington Wizardshoz.

Volt egy nem túl pozitív hír is, a Golden State Warriors ugyanis bejelentette, hogy az 1/30-on húzott újoncukat, Kevon Looney-t meg kellett műteni. Az erőcsatár jobb csípőjén végeztek artroszkópos beavatkozást, amely a hírek szerint sikeres volt, de 4-6 hónapra így is kiesett a játékból Looney, legkorábban tehát valamikor december végén léphet pályára, de az is elképzelhető, hogy csak február végén lesz újra bevethető. Bob Myers, a gárda GM-je azt nyilatkozta, hogy konzultáltak az orvosokkal, a játékossal és képviselőivel is és úgy éreztek, jobb, ha most megműtik Looney-t, nem várnak tovább, mert hosszútávon így jobban jár a kosaras is.

A Játékosok Szakszervezetének elnökét, Chris Pault arról kérdezte Ken Berger (CBS Sports), hogy mi lenne az idény ideális hossza, ha a pénz nem játszana döntő szerepet ennek meghatározásában. Paul rögtön úgy kezdte a választ, hogy ettől nem lehet eltekinteni, a pénz a döntő. Azt is hozzátette, hogy gyerekként napi öt meccset is játszottak és sosem gondolták, hogy ez túl sok. Nem tudja, mi lenne az ideális meccsszám, de jó ideje 82 mérkőzést játszanak már és szerinte nagyon nehéz lenne ezen változtatni.

A végére pedig egy kis művészet: Draymond Green döntőben, LeBron Jamesen bemutatott blokkját emojikból rakta össze egy "ráérő":

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus