Hírmorzsák 2015-08-21 (20:00)

A Bucks az MCW, Middleton, Parker, Antetokounmpo, Monroe, Henson hatosra akar építeni. Stotts szerint nagy kihívás lesz a Portland mostani keretét folyamatosan fejleszteni, de kifizetődhet az újjáépülés. Noah szerint a keret stabilitása előnyükre válhat. Ross-szal is hosszabbítani akar a Raptors. Hinkie azt szeretné, ha Embiid ezúttal jobban a rehabjára koncentrálna. Matthews be akarja bizonyítani, hogy nem csak egy 3&D játékos. Horford jól érzi magát Atlantában. Edzőtábor-szerződések: Jarrell Eddie (Warriors), Kyle Casey (Suns).

Úgy tűnik, hogy a Milwaukee Bucksnál kész az alap, amivel hosszútávon számolnak, mivel a GM, John Hammond a The Baseline című műsorban elmondta, a Michael Carter-Williams, Khris Middleton, Jabari Parker, Giannis Antetokounmpo, Greg Monroe és John Henson hatosból álló mag köré akarnak építkezni. Hammond szerint ők hatan azok a fiatalok, akikre úgy tekintenek, mint a franchise jövőjére - senkit nem akarnak lebecsülni, de a többi játékosnak emelnie kell a szinten és akkor tartozhatnak ebbe a társaságba. Mindenesetre a felsorolt hat emberben reménykednek, hogy folytonosságot tudnak velük a csapat életébe vinni.

A Portland TrailBlazers ugyan nem épül teljesen újjá, de LaMarcus Aldridge San Antonio Spurshöz történő távozása után a GM-nek, Neil Olshey-nak olyan játékosokat kellett igazolnia, akik tehetségesek, de sok mindent még nem bizonyítottak a ligában. A gárda vezetőedzője, Terry Stotts Michael Lee-nek (Washington Post) elmondta, arra nagyon kíváncsi, hogy mi lesz ebből az együttesből. Olshey úgy rakta össze a keretet, hogy elég világos terve van, nagyon sok olyan fiataljuk van, akiből még sok mindent ki lehet hozni. Olyan célt tűztek ki maguk elé, aminek az elérése nagy kihívás lesz, de Stotts szerint busásan kifizetődhet majd a végén.

A Chicago Bulls nem sokat változtatott a nyáron a játékosállományán, mert a gárda vezetősége úgy gondolja, elég jó a keretük ahhoz, hogy bejussanak a döntőbe, ezzel pedig az együttes centere, Joakim Noah is egyetért. A francia középjátékos Vincent Goodwillnek (CSN Chicago) azt nyilatkozta, hogy szerinte a folytonosság nagy előny lesz számukra, és még ha nem is volt sok változás náluk, egy igen fontos helyen igen, hiszen más vezeti majd őket a kispadról. Nehéz is lesz átszokni Fred Hoibergre, de mivel a keretük ugyanaz, ez bizonyos mértékű stabilitást ad számukra.

Ryan Wolstat (Toronto Sun) forrásai szerint a Toronto Raptors szeretne hosszabbítani Terrence Ross-szal is, miután Jonas Valanciunasszal tegnap este megegyeztek új, 4 évre 64 millió dollárról szóló szerződésében. Wolstat úgy tudja, hogy a csapat már tárgyalt is Ross képviselőivel, de egyelőre nem sietnek sehova, november 2-áig van idejük idő előtt megegyezni - idén október 31-e helyett ez a végső dátum, amíg hosszabbítani lehet az újoncszerződésük utolsó évébe lépő játékosokkal.

A Philadelphia Sixers GM-je, Sam Hinkie Tom Moore-nak (Calkins Media) arról beszélt, hogy bár Joel Embiid az előzetes terveknek megfelelő ütemben gyógyult az előző műtétje után, a csapat néha azt szerette volna, ha jobban a rehabjára koncentrál minden más helyett. Hinkie elmondása szerint Embiid nincs egyszerű helyzetben, hiszen az NBA-be került aztán elvették tőle azt, amit a legjobban szeret. Játékosa szorgalmát jónak ítélte Hinkie, de beszélt már vele, hogy mindenkinek jobban oda kell figyelnie a jövőben. Nagy sok dolog forog kockán, és bár mindenki tudta, milyen nagy volt a tét, most mindenki tisztában van vele, hogy a korábbiaknál még nagyobb.

Earl K. Sneed (Mavs.com) arról írt egy cikket, hogy Wesley Matthews lehet a Dallas Mavericks legjobb pontszerzője a következő idényben, erről pedig maga az érintett is nyilatkozott az újságírónak. Matthews elmondása szerint sosem hagyta, hogy beskatulyázzák, mindig próbál fejlődni és sosem elégszik meg azzal, amit tud. Ha valaki kitalálja ezt a 3&D ketegóriát és ebbe teszi, neki az is rendben van, de úgy érzi, hogy nincs olyan dolog, amit ne tudna megcsinálni a pályán. Beszélt már Rick Carlisle vezetőedzővel, ismerős neki a rendszer, amiben játszani fog, mert Portlandben is hasonlót használtak.

Az Atlanta Hawks centere, Al Horford nemrég nyilatkozta le, hogy július 1-jéig nem foglalkozik a szabadügynök státuszával - jövő nyáron oda igazol, ahova akar -, és Jeremy Woo (Sports Illustrated) arról érdeklődött nála, miért döntött így. Horford azt mondta, hogy jól érzi magát Atlantában és nem akarja, hogy bármi megzavarja a csapatot a szezon közben. Ebben az idényben jobbak akarnak lenni, mint az előzőben, és mivel most úgysem tudnak mit csinálni az új szerződésével, ezért akar várni a szezon végéig, aztán majd elkezd beszélni róla az illetékesekkel.

A Golden State Warriors az edzőtáborra szerződtette Jarell Eddie-t - a kiscsatár jelen állás szerint Ian Clarkkal és Chris Babb-bel küzdhet az utolsó posztért a keretben. Eddie kitűnő hárompontosdobó: miután tavaly nem kelt el a drafton, a D-Ligában az Austin Spursnél 12.9 pontot és 3.4 pattanót átlagolt 45.2%-os triplamutatóval. A nyári ligában előbb az Indiana Pacers, majd a Spurs csapatában játszott és 10.9 pontot tett a közösbe meccsenként 46.3%-os triplázással. Az Atlantába távozó Justin Holiday szerepét védekezésben nem, de támadásban akár át is veheti.

Volt még egy megállapodás, a Phoenix Suns ugyanis Kyle Casey-vel szerződött le - a 26 éves csatár tavaly a szlovén Helios Domzale együttesében játszott, ahol 12.6 pontot és 7.2 pattanót átlagolt 28.5 perc alatt. Casey a Harvardon végzett 2013/14-ben - utolsó idényében 9.7 pont és 5.6 pattanó voltak az átlagai -, majd a Brooklyn Netsnél megfordult a tavalyi nyári ligában, az idei SL-ben viszont nem vett részt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus