Hírmorzsák 2015-08-23 (09:30)

Sasha Kaun (2 év) aláírt a Cavshez. Shumpert új rapszámában megjelennek az új szerződése miatt felbukkanó rokonok is. Valanciunas a második otthonának tekinti Torontót, úgy érzi, most rajta a sor, hogy bizonyítson. Chalmers Amare-val készül a következő idényre, szerinte bajnokesélyes a Heat, Winslow szerint is jó csapat lesz a Miami. Marcus Morris kezd majd a Pistonsnál Stanley Johnson helyett, utóbbi szerint SVG azért választotta ki, mert hasonló személyiség, mint ő. Rozier szerint sokat segített neki a nyári liga. A Kingsnél idén előkerülnek a retro világoskék mezek. Új 2k16 előzetes Anthony Davisszel (videó).

David Pick (eurobasket) értesülései szerint a Cleveland Cavaliers 2 éves szerződést kötött az orosz centerrel, Sasha Kaunnal - Brian Windhorst (ESPN) információi szerint a második év játékosopciós, de Chris Haynes (Cleveland.com) úgy tudja, hogy ez nem igaz. Érdekesség, hogy Kaun volt a Seattle Supersonics történetének utolsó draftoltja, a 2008-as draft 2. körének 56. helyén kelt el, majd készpénzért kerültek át a jogai az ohiói együtteshez - korábban dolgozott már együtt a vezetőedzővel, David Blatt-tel az orosz válogatottban.

Szintén a Cavshez tartozik, hogy az új, 4 éves, 40 millió dolláros szerződését aláíró Iman Shumpert új rapszámmal jelentkezett, amelyben az új kontraktus miatt megjelenő távoli rokonokról is beszél többek között - a számot ezen a linken meghallgathatjátok.

A Toronto Raptorsszal a héten hosszabbító litván center, Jonas Valanciunas Ryan Wolstatnak (Toronto Sun) elmondta, azért hosszabbított most az együttessel és nem várt jövő nyárig, mert érezte, hogy bíznak benne. Készen áll arra, hogy a pályán megharcoljon az ellenfelekkel, most ugyanis az ő része következik, neki kell letennie valamit a parkettára. Valanciunas Michael Grange-nek (Sportsnet.ca) elmondta, hogy nagyon szereti a várost, szeret a csapatnál játszani és a második otthona Toronto, mert úgy fogadták, mintha itt született volna, imádja a Raptorst.

Bár jó eséllyel Mario Chalmers lehet az, akitől a Miami Heat megszabadul, hogy minél kevesebb luxusadót kelljen fizetniük, az irányító továbbra is úgy készül az idényre, hogy marad az együttesnél. A játékmester Ira Windermannek (Sun Sentinel) elárulta, hogy rendszeresen együtt edz a gárda egyik új szerzeményével, Amare Stoudemire-rel, és kezdenek barátok lenni, egyre jobb kapcsolatban vannak. Chalmers azt is hozzátette, hogy szerinte a Heat megint bajnokesélyes kerettel rendelkezik.

A floridaiak egyik idei draftoltja, Justise Winslow Michael Lee-vel (Washington Post) beszélgetett és szerinte is nagyon jó, nyerő csapat jött össze Miamiben - bár az együttes az előző idényben lemaradt a rájátszásról, Pat Riley általában gyors újjáépüléseket szokott levezényelni, ennek pedig az 1/10-es választott is örül. Winslow azt mondta, nagyon várja már, hogy pályára léphessen és győzelmeket, bajnoki címeket gyűjthessen be, mert a Heatnél erről szól minden.

David Mayo (MLive) forrásai szerint valószínűleg Marcus Morris lesz a kezdő kiscsatár a Detroit Pistonsnál, nem a most draftolt Stanley Johnson. Johnson John Niyónak (Detroit News) egy másik témában nyilatkozott, szerinte ugyanis azért választotta ki az autóvárosi együttes, mert hasonló a személyisége, mint az elnök és vezetőedző Stan Van Gundynak, ebbe beletartozik az is, hogy utál veszíteni. Johnson szerint mindenki olyan emberekkel akarja körbevenni magát, akik hasonlóak hozzá, és szerinte SVG nem draftolta volna, ha ez nem így lenne.

A Boston Celtics idei 16. választottja, Terry Rozier Adam Himmelsbachnak (Boston Globe) elárulta, nagy segítség volt számára a nyári liga, hogy minél gyorsabban hozzá tudjon szokni az NBA sebességéhez - az irányító keményen játszott, a kihívásokra jól reagált és jól védekezett, így némileg magyarázatot adott arra, miért őt húzta a Celtics. Rozier szerint sokat fejlődött, mert látta, hogy működik a spacing és azt, mennyivel kell gyorsabban játszani ezen a szinten. Olyan kosarasnak tartja magát, aki gyorsan tanul, úgyhogy jobb játékos lett ez alatt a rövid idő alatt is.

A Sacramento Kings utolsó szezonját tölti a korábbi ARCO, jelenleg Sleep Train Arena névre hallgató arénában, a 2016/17-es idényben elvileg már Sacramento belvárosában fognak játszani, ezért néhány mérkőzésen ebben a szezonban a régi világoskék mezt fogják használni. Ezek a meccsek a Los Angeles Lakers (október 30.), a Houston Rockets (november 6.), a Brooklyn Nets (november 13.), a Minnesota Timberwolves (november 27.), a Denver Nuggets (február 19.), a Los Angeles Clippers (február 26.), az Orlando Magic (március 11.), a Phoenix Suns (március 25.), a Miami Heat (április 1.) és az Oklahoma City Thunder (április 9.) elleniek lesznek - ez utóbbi egyébként az utolsó hazai alapszakasz mérkőzése lesz a gárdának.

Az új 2k16 előzetes, ezúttal Anthony Davisszel a főszerepben:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus