Hírmorzsák 2015-08-24 (09:30)

Blake Griffin szerint megújult cserepadjuk hosszútávon nagy előny lesz. Kobe elkezdhette a dobóedzéseket. Mirotic szerint sokat fejlődött Thibodeau irányítása alatt, összetartó volt a tavalyi Bulls. Horford szerint Billy Donovan tökéletes lesz a Thunder vezetőedzői posztján, örült Millsap megtartásának, Carroll elvesztését viszont sajnálja. Carroll szerint nem fog változtatni támadójátékán, akkor juthat szerinte feljebb a Raptors, ha DeRozan megtanul triplát dobni. A Minnesota cserélné Bennettet. Burke csak arra koncentrál, hogy fejlődjön, arra nem, hogy kezdő lesz-e vagy sem. Satoransky jövő nyáron csatlakozik a Wizardshoz.

A Los Angeles Clippers erőcsatára, Blake Griffin Rowan Kavnernek (nba.com) elmondta, hogy szerinte hosszútávon nagy előny lesz számukra Lance Stephenson, Wesley Johnson és Josh Smith megszerzése, mert így az alapszakaszban a kezdők többet pihenhetnek majd. Griffin szerint ez sokat fog segíteni, mert a harmadik szezonjában már volt egyszer nagyon jó kispadjuk, akkor pedig 32 perc körül átlagolt. Egyértelműen frissebb ilyenkor az ember a szezon végén, de arra is figyelni kell, hogy ne tartalékoljon valaki túl sokat, meg kell találni az egyensúlyt. Griffin még egyszer hangsúlyozta, mennyit fog számukra segíteni az általa a liga egyik legjobbjának titulált cseresor, főleg a rájátszásban.

Egy jó hír a Lakersért szorítóknak: a tegnap 37. születésnapját ünneplő Kobe Bryant a hétvégén elkezdhette a dobóedzéseket, miután az előző szezon közepén elszakadt a rotátorköpenye a jobb vállában - ezt a képet szombaton rakta ki instagramra, amely mellé azt írta, az első nap, amelyen újra dobálhatok.

A Chicago Bulls erőcsatára, Nikola Mirotic Jorge Sierrával (Hoopshype) beszélgetett az előző szezonról. A spanyol játékos szerint voltak jobb és rosszabb napjaik is, de mindig összetartó volt az együttes. Amikor nem úgy mentek a dolgok, ahogy kellett volna, sosem gondolták azt, hogy ez az edző, Tom Thibodeau hibája lenne vagy hogy ez lehet az utolsó éve. Mindig az előttük álló feladatokra koncentráltak és úgy érezték, jó esélyük van a döntőbe jutni. Csak jót tud mondani Thibodeau-ról, mert sokat fejlődött az irányítása alatt. Olyan szempontból nehéz volt a helyzet, mert talán az újoncokat nem szereti annyira játszatni, de sokat tanult tőle és elérte, hogy mindig mindenki keményen dolgozzon - mindig felkészítette őket arra, hogy ha lehetőséget kapnak, a lehető legtöbbet tudják kihozni belőle. 

Az Atlanta Hawks centere, Al Horford Jeremy Woo-val (Sports Illustrated) beszélgetett több témáról is. Horford többek között azt is elmondta, szerinte Billy Donovan tökéletes lesz az Oklahoma City Thundernél. Az OKC kerete szerinte nagyon tehetséges, de a legfontosabb, hogy illeni is fog oda volt edzője - a Florida egyetemen játszott az irányítása alatt -, mert azt akarja, hogy folyamatosan rohanjanak, amennyire csak lehet, ez pedig Russell Westbrookéknak feküdni fog. 

Horford azt is elmondta, hogy szerinte a nyár első számú feladata a csapat számára Paul Millsap megtartása volt, amit sikerült is végül megtenni, ennek pedig nagyon örül. Fontosnak tartja Tiago Splitter és Tim Hardaway Jr. megszerzését is, és bár nem örül DeMarre Carroll elvesztésének, akit nagyon jó játékosnak tart, de megérti a kiscsatár döntését - olyan ajánlatot kapott a Toronto Raptorstól, amit nem tudott visszautasítani, így lesz a legjobb neki és a családjának is. Őszintén hitte, hogy van esélyük megtartani Millsapet és Carrollt is, de végül nem jött össze. Örül annak, hogy Carroll jó szerződést kapott, de örül saját maguk miatt is, mert Millsap nagyon fontos része volt annak, amit az előző idényben elértek. A sokoldalúsága miatt mindenkinek könnyebb volt a játék.

Az említett DeMarre Carroll Ryan Wolstattal (Toronto Sun) beszélgetett. Elmondása szerint továbbra is a védekezés lesz számára az első és sem a nagy kontraktusa, sem a csapatban betöltött komoly szerepe nem változtat a támadásbeli felfogásán - valószínűleg tehát nem akar majd mindent egymaga megoldani. Carroll egyébként úgy gondolja, hogy a kulcs a gárda feljebblépéséhez az, ha DeMar DeRozan jobb kinti dobó lesz. A kiscsatár úgy gondolja, hogy nagyon sok mindenen dolgozhatott DeRozan a nyáron, ez természetes is, és már most is domináns játékos új csapattársa támadásban, de ha a triplákat is megtanulja jó százalékkal értékesíteni, akkor léphetnek az elitbe.

J. Michael (CSN Mid-Atlantic) értesülései szerint a Washington Wizardsnál úgy számolnak, hogy a 2012-es draft 32. helyén kihúzott Tomas Satoransky jövő nyáron csatlakozik végre hozzájuk - lejár a szerződése a katalán sztárklubnál, a Barcelonánál. Michael egyik forrása szerint a cseh hátvéd közölte is a fővárosi együttessel, hogy a következő idényben szeretne a Wizards játékosa lenni. Tavaly nyáron egyébként Satoransky azt akarta, hogy igazolják le még a nyári liga előtt és több pénzt is szeretett volna, mint amit a Washington adni akart, így akkor lemondtak a lehetőségről.

Jon Krawczynski (Associated Press) nem rengette meg a világot hírével: forrásai szerint a Minnesota Timberwolves a megfelelő ellenértékért megválna Anthony Bennett-től, de abban sincs semmi váratlan, hogy jelenleg egyik csapattal sem tárgyalnak a 2013-as 1/1-esről. Krawczynski értesülései szerint a szombaton megszellőztetett Portland TrailBlazers - Minnesota cseréből sem nagyon lesz semmi, a két fél ugyanis több mint egy hónapja nem tárgyalt egymással semmiről.

A Dante Exum sérülése miatt szinte biztosan kezdő Trey Burke Aaron Falknak (Salt Lake Tribune) elmondta, csak arra koncentrál most is, hogy folyamatosan fejlődjön. A Utah Jazz hátvédje azt nyilatkozta, hogy bár sokan azt gondolják Exum sérülése miatt, hogy kezdeni fog, de ha őszinte akar lenni, nem aggódik emiatt, hogy így lesz-e vagy sem. Most csak arra kell koncentrálnia, hogyan tud előrelépni még így a nyár legvégén is, és jelenleg csak az érdekli.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus