Hírmorzsák 2015-08-25 (09:15)

Curryt nem érdekli a szabadügynökpiac, maradni akar a Warriorsnél hosszútávon. LeBron Irvingnek és Love-nak is üzent instagramon: alig várja már a következő idényt. Kidd-Gilchrist 4 évre 52 millióért hosszabbít a Hornets-cel. MWP leigazolásán komolyan gondolkodik a Lakers. Jelen állás szerint Wes Matthews ott lesz a szezonnyitón a pályán. Dario Saric 2016/17-ben már az NBA-ben fog játszani. Phil Jackson a Knicks védekezését akarta rendbe tenni idén nyáron. Új 2k16 trailer, már a játékra koncentrálva (videó). Edzőtábor-szerződések: Jeff Withey (Jazz), Jeff Adrien (Pelicans).

A Golden State Warriors sztárja, Stephen Curry Ethan Sherwood Straussnak (ESPN) azt nyilatkozta, hogy bár 2017-ben szabadügynök lesz (elvileg ekkor lesz a legmagasabb a sapka), a szabadügynökpiac egyáltalán nem vonzza, mert szereti a mostani csapatát és a Bay Area a családja otthona már. Curry egyébként mindössze az ötödik legjobban fizetett játékos a bajnoknál és az 54. a fizetési listán a teljes ligát tekintve - az persze egészen biztosnak tűnik jelenleg, hogy maximumot fog kapni két év múlva. Curry annyit mondott, hogy próbál nem a jövőben élni, szeretné annyira megélni a jelent, amennyire csak lehet. Ez segített a bajnoki cím megszerzésében, erre próbálnak építkezni a jövőben, ő pedig szeretne ennek a része lenni hosszútávon is.

A döntő vesztesénél is készülődnek már az új szezonra, LeBron James ugyanis Kyrie Irvingnek és Kevin Love-nak is üzent instagramon, hogy alig várja már, hogy újra a pályán lehessen velük. James szerint az előző szezonban elért eredményük, mutatott teljesítményük csak egy kisebb minta volt, hogy mire lehetnek képesek majd a jövőben, és nagyon izgatott, ha arra gondol, mi vár majd rájuk a továbbiakban

Curry ugyan nem gondol még a szabadügynökpiacra, de valószínűleg a Charlotte Hornets kiscsatárának, Michael Kidd-Gilchristnek sem kell, ugyanis Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) értesülései szerint a két fél közel áll a megállapodáshoz, MKG 4 évre 52 millió dollárt kaphat a gárdától - a hírek szerint még a héten hivatalossá is teszik a megegyezést. A negyedik évére készülő kosarast a 2012-es draft 1/2-es pickjével választotta ki a Charlotte, az előző idényben pedig 10.9 pontot és 7.6 pattanót átlagolt - kérdés, hogy Nicolas Batum érkezése hogyan befolyásolja majd posztját vagy játékidejét.

A Utah Jazz már szerződést is kötött Jeff Withey-vel - a center kétéves, részlegesen garantált kontraktust kapott a Utah-tól, amelyből a második év csapatopciós. Jó esélye van bekerülni az alapszakaszkeretbe is, mivel egyelőre csak 13 garantált szerződéssel rendelkezik a Jazz. Withey a 2013-as draft 39. helyén kelt el, az előző két szezont a New Orleans Pelicansnél töltötte, ahol azonban minimális statisztikái voltak. Withey mellett Jeff Adrien is hamarosan meghívást kaphat egy edzőtáborba, Marc J. Spears (Yahoo Sports) információi szerint ugyanis ő pont a Pelicansnél próbálkozhat majd, már az utolsó simításokat végzik a szerződésén.

A már említett Adrian Wojnarowski jelentette, hogy a Los Angeles Lakers komolyan gondolkodik Metta World Peace leigazolásán - egyelőre nincsenek közel a megállapodáshoz, de az aranysárga-lilák számára nagyon kellene még legalább egy kiscsatár. A Lakers egyébként 2013-ban amnesztiával vásárolta ki MWP-t, aki 2013/14-ben még játszott a New York Knicksnél, ezt követően Kínában és Olaszországban kosarazott.

Egy jó hír a Dallas Mavericksért szorítóknak: Bobby Karalla (Mavs.com) értesülései szerint a csapat új dobóhátvédje, Wesley Matthews jelen állás szerint ott lesz az szezonnyitón a pályán. Mint ismert, februárban elszakadt az Achillese, abból próbál felépülni jelenleg is és nyáron a Portland TrailBlazerst hagyta ott a Mavs kedvéért.

Tegnap Tomas Satoransky jövő évi NBA bemutatkozásáról számolhattunk be, ma pedig Dario Saricéról, aki tegnap este egy Horvátországban adott interjúban elmondta, valószínűleg a 2016/17-es szezont már Amerikában kezdi meg, így végre ott játszhat, ahol mindig is akart, az NBA-ben. Megpróbáltak idén nyáron is megegyezni az Anadolu Efesszel, hogy már most a Philadelphia Sixers játékosa lehessen, de a török gárda meg akarta tartani, mert fontos játékosnak gondolják a mostani keretben.

A New York Knicks nagy átalakulásáról már többször is írtunk: másfél év alatt csak Carmelo Anthony maradt az együttesnél, de az előző edzőtáborban is csak négyen voltak ott a mostani keretből: Melo mellett Jose Calderon, Langston Galloway és Cleanthony Early. Phil Jackson elnök a védekezésre helyezte a hangsúlyt az idén nyáron szerzett játékosoknál, mikor újraformálta az együttest - állandó beszélgetőtársának, Charlie Rosennek elmondta, hogy ez nem véletlen, hiszen a jó védekezésből indul a támadás, Bill Russell óta így van ez és a címvédő Golden State is így lett bajnok.

A végére pedig a legújabb 2k16 trailer, ezúttal már leginkább a játékra és nem egy-egy játékosra koncentrálva:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus