Hírmorzsák 2015-08-25 (20:45)

A liga 250.000 dollárra büntette a Clipperst DeAndre Jordan, illetve a saját ígéreteik miatt. Kobe támogatja MWP leigazolását, de a döntést a Lakers vezetőségére bízza. Clarkson szeretne az idei Ázsia-bajnokságon a Fülöp-szigeteki válogatottban játszani, Nick Young pedig az ausztráloknál akar pályára lépni a következő olimpián - utóbbinak Andrew Bogut válaszolt. Amare szerint újra All-Star formában van. Whiteside 20-25 percet kaphat meccsenként a small-ball miatt. Hendersont a cseréje időzítése érte váratlanul, nem maga a tény, de nagyon várja portlandi karrierjét. Ferry szerint Kaun nagy hasznára lesz a Cavsnek. Kirilenko az orosz szövetség új elnöke.

A liga negyedmillió dollárra büntette a Los Angeles Clipperst, mert DeAndre Jordan esetében megszegtek egy fontos szabályt: beígértek neki egy harmadik fél részéről történtő szponzori szerződést, ha marad az együttesnél, ezt pedig az NBA szabályzata szigorúan tiltja. Bár a liga vizsgálata alapján nem emiatt maradt Jordan a Clippersnél - főleg mivel ezt a július 2-ai, első találkozáson ajánlották a centernek, ami után még el is kötelezte magát a Dallas Maverickshez -, a csapatra így is kirótták a büntetést, mert vétettek a szabályok ellen.

A város másik csapatánál, a Los Angeles Lakersnél úgy tűnik, hogy nem kell számolni Metta World Peace érkezésével, Brad Turner (Los Angeles Times) értesülései szerint ugyanis a két fél csak tapogatózó jellegű beszélgetéseket folytatott a közös folytatásról, szó sem esett még egy esetleges szerződésről. MWP két hónapja rendszeresen a Lakers egyik edzőközpontjában edz és a hírek szerint Kobe Bryantnek tetszene az ötlet, hogy a kiscsatár visszatérjen az aranysárga-lilákhoz, de a döntést a vezetőségre bízza.

Szintén a Lakershez tartozik, de már csak közvetve, hogy két játékosukat is szóba hozták különböző válogatottakkal kapcsolatban. Jordan Clarkson édesanyja Fülöp-szigeteki, rendelkezik Fülöp-szigeteki útlevéllel is, így ő most próbálja elintézni, hogy ne honosított, hanem "rendes" válogatottként ott lehessen a szeptember végén rendezendő 2015-ös FIBA Ázsia tornán, amely kvalifikál a 2016-os riói olimpiára is - a hátvéd ott van a filippinók 24-es bő keretében Andray Blatche-csel egyetemben. 

Másrészt Nick Young újra a középpontba került, miután twitteren megkérdezte, hogy játszhat-e az ausztrál válogatottban a jövő évi ötkarikás játékokon. Többek között Andrew Bogut is válaszolt neki, aki azt írta, hogy persze, Iggy pedig elrappelheti az ausztrál himnuszt, emögé pedig az #aligvárom hashtaget írta be - Young az ausztrál "énekesnővel", Iggy Azaleával jár jelenleg és el is jegyezte. Azt nem tudni, hogy Bogut tényleg izgatott-e Young esetleges csatlakozása miatt, vagy esetleg csak ironikusan írta, amit írt...

A Miami Heat új magasembere, Amare Stoudemire Tim Reynoldsnak (Associated Press) elmondta, hogy bár elfogadja, bármilyen szerepet is szánnak rá, úgy érzi, hogy képes újra All-Star szinten játszani. Amare azt mondta, hogy a Miami ellen egy dolgot tanult meg igazán: mindig a lehető legkeményebben játszanak. Mindenki keményen dolgozik és mindenkinek a lehető legjobb formában kell lennie, amit nagyon jó dolognak is tart, ő is olyan fizikai állapotban akarja kezdeni a szezont, mint még soha. Meg akarja lepni az egész világot és egy nagyon produktív szezont szeretne.

A Heat segédedzője, Dan Craig Barry Jacksonnak (Miami Herald) elárulta, hogy bár Hassan Whiteside a jövő nyáron szabadügynök lesz, valószínűleg csak 20-25 perc között fog átlagolni a következő idényben. Craig szerint ennek a small-ball lehet az oka, de azt is hozzátette, hogy a center sokat lépett előre a nyáron, hogy ilyen felállásban is hatékonyabban tudja segíteni a csapatot.

A nyáron a Charlotte Hornetstől a Portland TrailBlazershez cserélt Gerald Henderson Rick Bonnell-lel (Charlotte Observer) beszélgetett. Henderson elmondása szerint nem érte váratlanul, hogy távoznia kellett a Hornetstől, az időzítés kicsit igen, mivel egy héttel azt követően történt, hogy lehívta játékosopcióját. Még mindig szoros szálak fűzik Charlotte-hoz, de izgatott, hogy új fejezetet nyithat pályafutásában. Olyan helyre akart kerülni, ahol lehetőséget kaphat, jó a csapat és esélye van nyerni - szerinte ezeket Portlandben megkapja.

A Cleveland Cavaliers egykori GM-je, Danny Ferry azt nyilatkozta Terry Plutónak (Cleveland Plain Dealer), hogy tudta, Sasha Kaunra várni kell jócskán, amikor 2008-ban 300.000 dollárt fizetett a játékjogáért, de a San Antonio Spursnél korábban több játékosnál is látta, hogy ez a várakozás kifizetődik. Ferry azt mondta, hogy szerinte Kaun nagy segítség lesz a Cavs számára, mert olyan, mint egy szivacs, mindent azonnal magába szív, amit az edzők mondanak neki. Az egykori vezető szerint nagyon jó döntést hozott a center, mikor a CSZKA Moszkva játékosa lett, mert így Európa legmagasabb szintű versengéseiben vehetett részt.

Az oroszok egykori NBA-játékosa, a nemrég visszavonuló Andrej Kirilenko nem távolodik el a kosárlabdától, megválasztották ugyanis az Orosz Kosárlabda Szövetség elnökének.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus