Hírmorzsák 2015-08-26 (10:15)

Anthony Davis inkább lenne olimpiai bajnok jövőre, mint MVP. Steph Curry újra megerősítette, hogy a Warriorstől akar visszavonulni. DeAndre Jordannek egy Lexus-szerződést ajánlott a Clippers, ezért büntették meg őket. Aldridge-et Ime Udoka győzte meg véglegesen, hogy igazoljon a Spurshöz. Hosszabbítások: a Thunder engedményt akar Waiterstől, Hensonék kivárnak, pedig a Bucks már aláírna, Tyler Zeller sorsa pedig 50-50 jelenleg. Edzőtábor-szerződések: Henry Sims, Cory Jefferson (mindketten Suns).

A New Orleans Pelicans sztárja, Anthony Davis azt nyilatkozta Chris Palmernek, hogy inkább nyerne 2016-ban olimpiai bajnoki aranyat a Team USA-vel, mint hogy alapszakasz MVP legyen - mint ismert, Davis 2012-ben már az olimpiai bajnok csapat tagja volt egyszer. A magasember azért választaná az ötkarikás játékok első helyét, mert csak négyévente nyerhető meg az a torna és sosem tudja az ember, hogy játszik-e még következőleg, MVP pedig minden évben lehet valaki. Davis elmondása szerint amikor először élte át, milyen aranyérmet nyerni, ahhoz semmi sem volt fogható - egyébként tavaly ötödik lett az MVP választáson.

Arról már tegnap reggel beszámoltunk, hogy Steph Curry egyáltalán nem gondolkodik még a 2017-es szabadügynökpiacon, hosszútávon is a Golden State Warriorsnél akar maradni, de ez újabb megerősítést nyert később. Curry a facebook-oldalán egy videóban arra a kérdésre választolt, hogy gondolt-e bármikor arra, hogy valaha el fogja majd hagyni a csapatot, amire annyit felelt, hogy reményei szerint ez nem következik be soha, meg tudnak majd egyezni az együttessel és a Warriorstől vonulhat vissza. Curry azt is hozzátette, hogy nagyjából 10 éve lehet hátra karrierjéből, ezt a Golden State-nél akarja tölteni.

Tegnap este volt róla szó, hogy a Los Angeles Clipperst megbüntették, mert DeAndre Jordannek egy potenciális szponzori szerződést ígértek még a július 2-ai beszélgetésükkor, ami szigorúan tilos. Broderick Turner (Los Angeles Times) információi szerint a Clippers egy Lexusszal kötendő kontraktust ajánlott még a centernek, ami évi 200.000 dollárt ért volna Jordannek.

A San Antonio Spurs új sztárja, LaMarcus Aldridge Sam Amicknek (USA Today) azt nyilatkozta, hogy a csapat egyik segédedzője, Ime Udoka volt a kulcs, hogy a Spurshöz szerződött - ők ketten játszottak együtt a Portland TrailBlazersnél, Udoka pedig a San Antonio-i meeting után együtt utazott Aldridge-dzsel, ahol tisztázta az erőcsatárban felmerülő kételyeket. Mindenki nagy ügyet csinált abból, hogy hogyan fog a továbbiakban annyi dobást vállalni, mint eddig, hogyan lesz az a scorer, aki az utóbbi években. Erre Udoka elmondta neki, hogy Tim Duncan egyre idősebb és szükségük van valakire, akit az ellenfeleknek duplázni kell a festékben.

Felmerült benne, hogy nem igazán az a tipikus Spurs-játékos, mert az elmúlt három idényben 23 pontot átlagolt és nem passzol a rendszerbe, aminek szinte az alapja, hogy inkább mindenki átlagoljon mondjuk 17 pont körül. Udoka azt válaszolta neki erre, hogy  nem próbálják majd megváltoztatni vagy 16-17 pontos játékost csinálni belőle. Azt szeretnék, ha önmaga lenne LMA, mert ezzel jobbá teszi a csapatot, az együttes pedig jobbá fogja tenni őt. Aldridge elmondása szerint bizonyosságot kapott, hogy nem próbálnak meg más játékost csinálni belőle, mint ami, teljesen jó az, amit most csinál, és ez döntő volt akkor, amikor őket választotta. 

Steve Kyler (Basketball Insiders) forrásai szerint az Oklahoma City Thunder nagyon is nyitott arra, hogy Dion Waitersszel még a november 2-ai határidő előtt megegyezzen, de csak akkor, ha engedményt ad nekik a dobóhátvéd - azt nem tudni, hogy ez pénzben mit jelenthet. Kyler emellett úgy tudja, hogy teljesen 50-50, hogy a Boston Celtics meg tud-e egyezni Tyler Zellerrel - Zach Lowe (Grantland) spekulációja szerint a csapat egészen addig hajlandó idő előtt hosszabbítani a centerrel, amíg nem kell évi 12 millió dollárt vagy ennél többet fizetniük érte. Szintén Kyler jelentette, hogy a Milwaukee Bucks készen áll hosszabbítani John Hensonnal, de a játékos képviselői előbb szeretnék megnézni, mit kapnak azok, akik szintén újoncszerződésük utolsó évébe lépnek.

A Phoenix Suns Cory Jeffersonnal és Henry Simsszel kötött edzőtábor-szerződést. A 25 éves Sims az előző idényben 73 mérkőzésen lépett pályára a Philadelphia Sixersnél center poszton (8.0 pont, 4.9 pattanó voltak az átlagai), míg Jefferson a 2014-es draft 60. választottja volt. Az előző idényben a Brooklyn Netsnél 50 összecsapáson szerepelt (10.6 perc, 3.7 pont), de az erőcsatárt július közepén kirakta a Nets keretéből. A Sunsnak 15 kontraktusa volt már leigazolásuk előtt is, ebből viszont csak 13 garantált, úgyhogy némi esély mutatkozik arra, hogy bekerüljenek az alapszakaszkeretbe.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus