Hírmorzsák 2015-08-26 (21:15)

Újabb szócsata a neten: Whiteside szerint csak azok ellen a centerek ellen működik a small-ball, akik nem tudnak pontot szerezni, Draymond Green beoltotta a Miami magasemberét. A Heat inkább cserélné Andersent, mint Chalmerst. Hivatalos Kidd-Gilchrist hosszabbítása. Ballmer szerint nem szándékosan szegték meg a kollektív szerződést. Michael Jordan nem döntheti el a továbbiakban, melyik NBA játékossal szerződjön a Jordan márka. Otto Porter készen áll rá, hogy négyest játsszon small-ballban. Rafael Hettsheimeirt teszteli a Spurs.

Újabb filozófiai vitába kerültek ketten a ligából, ezúttal a Miami Heat centere, Hassan Whiteside és a Golden State Warriors játékosa, Draymond Green vitatták meg nézeteiket twitteren a Bleacher Report híradása szerint. Whiteside azt írta, hogy a small-ball csak azok ellen a középjátékosok ellen működik, akik nem tudnak maguktól pontot szerezni, és bárcsak valaki egy 2 méteres embert rakna rá védekezni - ehhez a #csakatények, a #karriercsúcs és a #középiskolásévek hashtageket használta. Green azzal válaszolt, hogy "te egyébként tudsz pontot szerezni? a magasemberek kezdenek dinoszauruszokká válni"Erre írta azt ma reggel Whiteside, hogy két leütés és már duplázásért könyörögne a rajta védekező ember, majd figyelje meg mindenki, ha egy alacsonyabb centert raknak rá.

Green azon kérdésére, hogy Whiteside tud-e pontot szerezni, egy követője belinkelte neki a basketball-reference-ről, hogy több pontot átlagolt a center az előző idényben, mint az erőcsatár. Erre Green annyit válaszolt, hogy egyrészt Whiteside összesen 48 meccsen játszott, másrészt az ő játéka nemcsak a pontszerzésről szól, sőt, leginkább nem arról. Whiteside egyébként a második tweetjénél használt egy #nefloppolj hashtaget, amire Green még rámozdult: "82 millió indokom van a flop mellett, de a D-Liga sose tartozott közéjük, nyugodtan hordjál csak pólókat továbbra is és hajszold a minél magasabb 2k-s értékeidet" - utalva ezzel új szerződésére, Whiteside múltjára, arra, hogy a meze alatt trikót hord meccseken, illetve a nyilatkozatára, amelyben kifogásolta, hogy alacsony értéket kapott a játékban. Green azóta törölte a tweetjeit.

Maradjunk a Heatnél: Barry Jackson (Miami Herald) értesülései szerint a Miami inkább cserélné el Chris Andersent, mint Mario Chalmerst, hogy minél kevesebb luxusadót kelljen fizetniük - előbbi 5, utóbbi 4.3 millió dollárt keres, mindketten lejárók. Jackson úgy tudja, hogy Andersenre nem nagyon találtak vevőt, de a floridai együttes továbbra is nyitott elcserélésére, míg Chalmersszel az edzőtáborban is számolnak - igaz, az irányító cseréjét sem zárják ki, de Jackson szerint Mickey Arison tulajdonos most nem mozgatna meg minden követ azért, hogy csökkentsen a fizetéseken. Majdnem két hónapja felmerült náluk Jamal Crawford, de Jackson információi szerint Arison elégedett a keret jelenlegi mélységével hátvéd posztokon.

A Charlotte Hornets GM-je, Rich Cho hivatalosan is bejelentette, hogy hosszabbítottak Michael Kidd-Gilchristtel - a már tegnap közölt 4 éves, 52 milliós szerződést írta alá a kiscsatár. Cho közleménye szerint MKG fontos része annak, amit próbálnak Charlotte-ban felépíteni, és a játékos eddig mindent megtett azért, hogy fejlessze a játékát, szélesítse a repertoárját. Kidd-Gilchrist sokat lépett előre szerinte támadásban és védekezésben is, kulcsszerepe van a csapatban, és nagyon örülnek neki, hogy a Hornets tagja.

A Los Angeles Clippers tulajdonosa, Steve Ballmer a csapat összes dolgozójának küldött egy "kör e-mailt" - mint ismert, 250.000 dolláros büntetést kaptak a ligától, mert DeAndre Jordannek felajánlottak egy lehetséges Lexus szponzorációs szerződést évi 200.000 dollárért, ha hozzájuk igazol. Ballmer annyit írt, hogy már az első napon megmondta, a Clippers-család tagjának lenni azt jelenti, hogy a lehető legbecsületesebbnek kell lennie mindenkinek. Azt gondolták, a helyes úton cselekszenek, de nem így történt, ez azonban egyáltalán nem volt szándékos részükről. Minden játékosukat a lehető legnagyobb mértékben akarják támogatni, de mindezt a kollektív szerződés keretein belül kell megtenniük.

Arról külön is beszámoltunk délután, hogy a Charlotte Hornets tulajdonosának, Michael Jordannek megtiltotta a liga, hogy a jövőben ő válassza ki, melyik NBA játékos kap szerződést a Jordan-márkától.

A Washington Wizards akkor játszott a legjobban az előző idényben, amikor Paul Pierce-szel erőcsatár poszton small-ball felállást alkalmaztak, így nem meglepő, hogy Otto Porter arra számít, őt is be fogják dobni stretch négyesként. A kiscsatár Kurt Helinnek (ProBasketballTalk) elmondta, ebbe az irányba halad az NBA, alacsonyabb ötösök vannak a pályán. Szerinte kulcs lehet, hogy a négyes poszton egy jó kinti dobójuk legyen, úgyhogy valószínűleg az edzői stáb is ebbe az irányba fogja terelni a csapatot, ő pedig abszolút készen áll erre a feladatra is.

Egy brazil újságíró és David Pick (Eurobasket) forrásai szerint a San Antonio Spurs Rafael Hettsheimeirt fogja tesztelni a közeljövőben egy privát edzésen. A Spurs a brazil center iránt már 2012-ben is érdeklődött és most a Pán-amerikai Játékokon nyújtott teljesítményével került a középpontba - a brazil válogatottat 10.2 ponttal és 2.6 pattanóval aranyéremig vezette. Hettsheimeir az előző szezont a brazil bajnokságban töltötte, előtte azonban a spanyol ACB-ben volt, méghozzá az Unicaja Malaga, előtte pedig a Real Madrid csapatainál. A szintén spanyol CAI Zaragozánál töltött szezonja (2011/12) után került az NBA csapatok figyelmébe, akkor 30.1 perc alatt 13.3 pontot és 6.4 pattanót átlagolt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus