Hírmorzsák 2015-08-27 (08:15)

Shaq és Kobe kapcsolatukról és annak megromlásáról beszélgettek, Bryant szerint idióta volt fiatalabb korában. Klay Thompson szerint ő és Steph Curry alkotják minden idők legjobb kinti dobó hátvédpárosát. Derrick Rose-t azzal vádolják, hogy bedrogozott és két másik emberrel együtt megerőszakolt egy nőt. James floridai háza 13.7 millióért kelt el végül. Glen Davis iránt érdeklődik a Clippers, de nincs megegyezés a két fél között, Big Baby Kínában vagy Európában is folytathatja. A Suns edzőtábor-szerződést adott Deonte Burtonnek.

A Los Angeles Lakersszel három bajnoki címet nyerő Shaquille O'Neal és az akkoriban nagyobb szerepre vágyó Kobe Bryant beszélgettek kapcsolatukról és annak megromlásáról a The Big Podcast With Shaq keretein belül - ez hétfőn lesz egyébként adásban. A center azt mondta, hogy nagyon sok mindent dühből, a pillanat hevében mondtak akkoriban és nagyon sok mindenre nem is emlékszik belőle, mert már megváltozott a gondolkodásmódja azóta. Négy döntőt játszottak és abból hármat megnyertek, nem is érti, miért van ez terítéken, mert szerinte ez nem olyan dolog, amiből hatalmas sztorit kellene csinálni.

Kobe annyit mondott, hogy amikor ténylegesen kimondták a dolgokat, akkor úgy is gondolták, aztán az ember öregszik, más megvilágításba kerülnek a dolgok és úgy van vele, hogy "jézusom, mekkora idióta voltam fiatal koromban". Meg kellett tanulnia, hogy az a legfontosabb, hogy befogja a száját, nem kell mindent a médiában megvitatni, hanem csapaton belül, négyszemközt kell lerendezni a nézeteltéréseket. Ma már másképp csinálná a Shaq-kel folytatott vitát is, amit anno a médiában rendeztek le, mert emiatt az egész csapat körül kialakult egy rossz légkör. Ő, Shaq, az újságok mindig a középpontban voltak, ez pedig túl nagy nyomást helyezett az együttesre. Bryant azért feltette a kérdést, hogy ha csak teoretikusan is, de gondoljon mindenki bele, hogy a fénykorában lévő Wilt Chamberlain és a feltörekvő Michael Jordan mennyi ideig tudott volna együttjátszani, mielőtt MJ azt mondja, hogy eljött az ő ideje.

A Golden State Warriors dobóhátvédjét, Klay Thompsont kínai promóciós körútján kérdezte meg az egyik újságíró, hogy vajon ő és Steph Curry alkotja-e minden idők legjobb shooter hátvédpárosát. Thompson azt mondta, hogy egyetért, mert Curry a valaha volt egyik legjobb kinti dobó és úgy gondolja, ő is ott van szorosan mögötte. Ők ketten vezették az NBA-t bedobott triplákban az előző idényben, az első és a második helyen voltak, azt pedig nem tudja, hogy ez valaha előfordult volna egy csapatból. Szerinte a Splash Brothers a legjobb kinti dobó kettős a liga történetében, de azt is hozzátette, hogy még sok mindent kell bizonyítaniuk, viszont érzése szerint még csak karcolgatták annak a felszínét, amire képesek lehetnek.

A TMZ jelentette, úgyhogy óvatosan kell kezelni, de forrásaik szerint egy meg nem nevezett nő beperelte Derrick Rose-t és két barátját, Ryan Allent és Randall Hamptont - aki egyébként a játékos menedzsere is -, mert állítása szerint bedrogozták és megerőszakolták még 2013-ban. A nő azt állítja, hogy Rose-zal két évig járt, a Chicago Bulls irányítója pedig ez idő alatt többször is próbálta rávenni, hogy önkielégítést végezzen magán a játékos előtt, illetve hogy létesítsen szexuális kapcsolatot idegenekkel és vegyen részt csoportos szexbulikban. Ezt a nő elutasította, de továbbra is jártak, aztán az egyik este bedrogozták, majd miután el tudott szökni, betörtek hozzá Rose-ék és mindhárman megerőszakolták - állítólag azért várt eddig, mert szégyellte magát és félt, hogy mit szól majd hozzá a családja.

Ha már bulvár, akkor itt lehet megemlíteni, hogy LeBron Jamesnek végül sikerült eladnia Miamiben vett házát - egy évvel azt követően, hogy otthagyta a Heatet. Nem volt egyszerű "megszabadulni" a birtoktól - előbb 17 millió dollárért kínálták eladásra, majd márciusban 15 millióra levitték az árat, végül 13.4 milliót kapott érte csak James.

Broderick Turner (Los Angeles Times) értesülései szerint a Los Angeles Clippers továbbra is érdeklődik Glen Davis iránt. A csapat elnöke és vezetőedzője, Doc Rivers a héten találkozott is Big Baby képviselőivel, de nem jutottak megegyezésre egyelőre a felek. A Clippersnek jelenleg 14 játékosa van, közülük 13 szerződése garantált, úgyhogy még van hely Davis számára, viszont a hírek szerint kínai és európai ajánlatai is vannak a magasembernek, az is reális opció, hogy nem az NBA-ben folytatja. A 29 éves játékos tavaly 74 meccsen 12.2 percet, 4.0 pontot és 2.3 pattanót átlagolt.

A Phoenix Suns leigazolta Deonte Burtont - a játékos edzőtábor-szerződést kapott, tehát nem garantált a kontraktusa. A 24 éves hátvéd 2014-ben végzett a Nevada egyetemen, de nem kelt el a drafton, miután utolsó évében 20.1 pontot, 4.3 pattanót és 4.4 gólpasszt átlagolt. Tavaly megfordult a Washington Wizards nyári ligás csapatában, majd a Sacramento Kings edzőtáborában, de a szezont a német Ratiopharm Ulmnál töltötte, ahol 31 meccsen mindössze 10.1 perc, 2.6 pont, 0.6 pattanót és 0.5 gólpassz voltak a mutatói.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus