Hírmorzsák 2015-08-27 (21:45)

Jó esély van rá, hogy Irving januárig nem játszik. Jennings szerint jó döntést hozott a Pistons Reggie Jackson megszerzésével, tanulmányozta a sérülése alatt többek között Harden játékát is. Rose ügyvédje szerint volt kapcsolat ügyfele és az őt beperlő nő között, de a vádak hamisak, a Bulls egyelőre nem akar állást foglalni. Hayes nem lesz a Rockets játékosa mégsem. Ryan Hollins iránt a Kings, a Wizards és a Clippers érdeklődik. Elhunyt Darryl Dawkins. A rapper Lil B-t próbajátékra hívta a Sixers D-Ligás csapata.

Chris Haynes (Cleveland.com) értesülései szerint elég jó esélye van annak, hogy a Cleveland Cavaliers irányítója, Kyrie Irving januárig nem játszik - mint ismert, a hátvéd bal térdkalácsa a döntő első meccsén eltört. Az szinte biztos, hogy a szezonnyitóra nem lesz bevethető állapotban, bár a csapat szerint Irving felépülése az előzetes ütemterveknek megfelelően halad.

A Detroit Pistons Achilles-szakadásból visszatérő irányítója, Brandon Jennings a The Point Game Podcastben adott nyilatkozatot. Jennings szerint okos döntés volt a csapattól Reggie Jackson megszerzése az előző idényben, hiszen 9 hónapra kiesett a játékból, így szüksége volt a gárdának egy irányítóra. A legfontosabb számára, hogy egészségesnek kell lennie és semmi baja nincs azzal, ha a padról kell beszállnia hatodik emberként, csak kosarazni akar újra, megint pályán akar lenni és élvezni akarja a játékot.

Maga sem tudja, hogy az idénykezdetnél már pályán lehet-e, de úgy számol, hogy játékának korábbi szintjét december előtt biztos nem éri el. Bár fizikálisan Jennings jó ideig nem tudta elkezdeni a felkészülést, mentálisan már jó ideje próbál előrébb lépni és elmondása szerint a nyáron sokat tanulmányozta mások játékát. Nagyon sok videót nézett Kenny Andersonról és Tim Hardawayről, illetve James Harden utóbbi éveit is újranézte, hogyan kerül a Houston Rockets dobóhátvédje olyan könnyen a büntetővonalra olyan sokszor.

Reggel beszámoltunk már róla, hogy Derrick Rose-t és két társát azzal vádolja egy nő, hogy bedrogozták, majd megerőszakolták. Rose ügyvédje, Lisa Cohen több újság munkatársának is elmondta, a játékos és az illető hölgy között volt kapcsolat, de a vádak szerinte hamis tényeken alapulnak. A Bulls kicsit visszafogottabb volt első közleményében, a csapat annyit írt csak, hogy most értesültek a dologról és nem ismerik a tényeket, így nem érzik helyénvalónak, hogy most nyilatkozzanak.

A korábban megjelentekkel ellentétben Chuck Hayes mégsem lesz a Houston Rockets játékosa, jelentette Marc J. Spearsnek (Yahoo Sports) a játékos ügynöke, Calvin Andrews. Az indokok között elhangzottak kerettel kapcsolatos és pénzügyi okok is, ám Andrews szerint Hayes szeretné folytatni játékoskarrierjét annak ellenére is, hogy több helyről is keresték vezetői és edzői pozíciókkal. A távolabbi jövőben ebbe az irányba akar majd mozdulni, ám már sokat készült a most következő idényre és többen állítják, hogy jobb formában van fizikailag, mint az utóbbi években bármikor.

Az előbb említett Spears hozta a hírt, hogy a még mindig szabadügynök Ryan Hollins iránt a Sacramento Kings, a Washington Wizards és a Los Angeles Clippers érdeklődik - 31 éves magasember a Clippersnél és a Kingsnél játszott legutóbb.

58 éves korában elhunyt a korábban az NBA-ben 14 szezont lehúzó és palánktörő zsákolásairól ismert Darryl Dawkins. A center a Philadelphia Sixersben játszott 1975-től 1982-ig, tehát pont a bajnoki címet jelentő idény előtt kellett távoznia. Megfordult még New Jersey-ben, Utah-ban és a Detroitnál is, ahonnan 1989 februárjában, tehát szintén a bajnoki cím megnyerése előtt tették ki. Dawkins egyébként arról is híressé vált, hogy 1975-ben ő volt az első játékos, akit közvetlenül a középiskolából draftoltak.

A végére pedig a bulvár: a rapper Lil B-t próbajátékra hívta a Philadelphia Sixers D-Ligás együttese, a Delaware 87ers - szeptember 19-én lesz egy nyílt edzése a csapatnak, ott mutathatja meg a rapper, mit tud.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus