Hírmorzsák 2015-08-28 (09:15)

Rose csak a szezonra koncentrál, biztos benne, hogy ártatlansága bebizonyosodik. Mirotic szerint Rose és Butler nagyon jól kijönnek egymással. D'Angelo Russell úgy érzi, veszélyes párost alkothatnak Jordan Clarksonnal. Clifford szerint Kidd-Gilchrist nélkül nem tudnak hosszabb távon jól játszani. Ballmer szerint mindenki tudja, hogy DeAndre Jordan a bajnoki cím esélye és a Clippers-család miatt maradt a csapatnál. Simmons szerint a Clippers, a Hornets és a Kings a három legrosszabbul működő franchise. Anthony Davis 5 és fél kiló izmot szedett magára a nyáron. A Kings leigazolta Marshall Hendersont. A Clippers Chris Singletonnal tárgyal.

A Chicago Bulls sztárja, Derrick Rose a USA Today munkatársának azt nyilatkozta a jelenleg körülötte lévő pletykáról - mint ismert, egy nő beperelte, mert állítása szerint Rose és két társa bedrogozták és megerőszakolták -, hogy csak arra koncentrál, hogy egészséges legyen és minél jobban felkészüljön a következő idényre. Nem fog semmit mondani az üggyel kapcsolatban, csak azt, hogy tudja, mi az igazság és biztos benne, hogy bebizonyosodik végül, hogy ártatlan. Az adidas közleményében azt írta, hogy kiállnak Rose mellett és semmilyen befolyással nincs az ügy az irányítóval való üzleti kapcsolatukra.

Csapattársa, Nikola Mirotic egy hete adott interjút a Hoopshype-nak, amelyben több dologról is beszélt, többek között rákérdeztek nála a Rose és Jimmy Butler közötti kapcsolatra. Mirotic nevetett egyet és azt mondta, meglepődött, hogy miket olvasott, de már azon is, hogy egyáltalán erről írnak az emberek. Szerinte nagyon jó a kapcsolatuk, ők ketten a gárda vezérei és nagyon jól kijönnek egymással. Megvan köztük a kommunikáció edzésen és a meccseken is. Mirotic úgy érzi, hogy sosem volt a két hátvéd között probléma, olyan legalábbis nem, aminek ő is szemtanúja lett volna.

Volt szó már szerda este arról, hogy a Los Angeles Clippers tulajdonosa, Steve Ballmer szétküldött egy közleményt a csapat dolgozóinak, amelyben többek között az is szóba került, hogy nem szándékosan vétettek a kollektív szerződés ellen. Ebben a levélben azt is leírta Ballmer, hogy a liga vizsgálata is bebizonyította, nem a DeAndre Jordannek július 2-án ígért potenciális, évi plusz 200.000 dollárral kecsegtető Lexus-szerződés miatt maradt a center a Clippersnél, erre pedig ő meg is esküszik. Ahogy szerinte az egész kosarasvilág tudja, Jordan azért választotta a Clipperst, mert úgy érezte, ott van a legtöbb esélye bajnoki címet nyerni és mert szeretett volna a Clippers-család tagja maradni.

Bill Simmonsnak megvolt a témáról a maga véleménye, twitteren ki is fejtette. Szerinte Ballmer kedves fickó, Donald Sterling pedig az egyik legrosszabb ember volt a földön, akinek valaha profi csapata volt, de a Ballmer-féle Clippers is katasztrófa a színfalak mögött, ahogy a Sterling-féle is az volt. Simmons szerint semmilyen bizonyítékot nem láthattunk még arra, hogy Ballmer tudja, mit csinál, és 15-16 hónapja egy jól őrzött titok ez - már hogy mit szeretne a csapat tulaja. Szerinte a gárda rosszabbul működik, mint valaha, és nemcsak a pályán, hanem főleg azon kívül. Ilyen szempontból a három legrosszabb csapatnak a Clipperst, a Kingst és a Hornetset tartja - a Knicks és a Nets szurkolóitól elnézést kért, hogy nem fértek a Top3-ba.

Még még mindig a Clippershez tartozik, hogy Broderick Turner (Los Angeles Times) forrásai szerint beszéltek Chris Singleton képviselőivel, de egyelőre nem állapodtak meg a több poszton is bevethető kiscsatárral. A 26 éves játékos a 2011-es draft 18. választottja volt, de három év után kikopott a ligából. Az előző idényben 17 meccset játszott Kínában, ahol 38.1 perc alatt 22.5 pontot és 12.8 pattanót átlagolt, majd 17 mérkőzésen vett részt a Thunder D-Ligás csapatánál, az Oklahoma City Blue-nál is, ahol 24.9 perc alatt 9.2 pont és 6.1 pattanó voltak a mutatói.

Ha már megszólította őket Simmons, akkor folytassuk a Sacramentóval és a Charlotte-tal. A Kings edzőtábor-szerződést kötött Marshall Hendersonnal. A 24 éves dobóhátvéd a Mississippi egyetemen végzett tavaly nyáron, de nem kelt el a drafton, többek között azért, mert sorozatos problémái voltak narkotikumokkal már a középiskola utolsó éve óta - utolsó egyetemi évében egyébként 31.1 perc alatt 19.0 pontot átlagolt, de nem kiemelkedő statisztikákkal, csak 35.3%-kal dobott mezőnyből és 34.2%-kal a triplavonal mögül.

A Hornets vezetőedzője, Steve Clifford Steve Reeddel (Associated Press) beszélgetett Michael Kidd-Gilchristről. A tréner szerint nagyon sok indoka volt annak, hogy a gárda már most hosszabbított a kiscsatárral 4 évre 52 millió dollárért, de ezek közül a legfontosabb az volt, hogy vele és nélküle milyen mérleget ért el a csapat - a Charlotte az elmúlt két évben 62-55 volt MKG-vel a pályán, nélküle viszont csak 14-33. Clifford szerint azok közül, akik az elmúlt két idény során megfordultak az együttesnél, Kidd-Gilchrist volt az a játékos, aki nélkül hosszabb ideig egészen biztosan nem tudtak jól játszani.

A Los Angeles Lakers 1/2-ese, D'Angelo Russell az ESPN 710 egyik rádióadásában Mychal Thompsonnak és Mike Trudellnek elmondta, szerinte ő és Jordan Clarkson hatékony tandemet alkothatnak. Szerinte nagyon veszélyesek ők ketten együtt, mert mindketten kiveszik a részüket a pattanózásból, tudnak a gyorsindítás vezérei is lenni, de mindketten nagyon gyorsak és a legelső indulók között is ott tudnak lenni. Ha Clarksoné a labda, ő tud indulni a széleken, Clarkson pedig irányíthatja a támadójátékot, de ugyanez működik szerinte fordítva is. Clarkson úgy gondolja, ez nagy problémát jelenthet a többi csapatnak és könnyedén játszhatnak majd egymás mellett, csak némi idő kell, amíg összeszoknak.

A New Orleans Pelicans sztárja, Anthony Davis gőzerővel készül a most következő idényre: Jim Eichenhofer (Pelicans.com) tett fel egy képet twitteren és jelentette, hogy a magasember étrendet váltott, kicsit beköltözött az edzőterembe, így 5 és fél kilóval lett nehezebb a nyáron úgy, hogy ez lényegében izomban jött rá. Davis így már 115 kiló - ha robbanékonysága is maradt, még dominánsabb évet várhatunk tőle.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus