Hírmorzsák 2015-08-28 (21:45)

Jim Buss szerint Kobe megéri a mostani fizetését mindazért, amit tett a franchise-ért, szerinte jó irányba indították el a Lakerst és nem a PO a legfőbb számukra a most következő idényben. Clarkson egyelőre nem lesz Fülöp-szigeteki válogatott. Boozer kivár, egyelőre nem ír alá sehova, bajnokesélyesnél akar játszani. Olshey elmondása szerint Wes Matthews sérülésével bukták el Aldridge-ot, Batumot három dolog miatt cserélték el, Enes Kantert pedig tényleg le akarták igazolni. Floyd Mayweather pedig Isaiah Thomasszal kosarazott (videó).

 

A Los Angeles Lakers egyik tulajdonosa és elnöke, Jim Buss azt nyilatkozta Eric Pincusnak (Los Angeles Times), hogy Kobe Bryant megérdemli a liga legmagasabb éves fizetésének számító 25 millió dollárját a most következő idényre mindazért, amit a franchise-ért tett. Azt is elmondta Buss, hogy bár úgy terveznek, hogy Kobe az idény végén visszavonul, nagyon szívesen venné azt is, ha maradna, már ha úgy dönt, hogy folytatni akarja és ha elfogadja a szerepét, ami korához és képességeihez mérve jut neki.

Buss úgy érzi, hogy bár sztárt nem tudtak igazolni, Byron Scott-tal és több új játékosukkal a helyes irányba indították el az együttest. Szerinte időbe telik, mire olyan magot tudnak felépíteni, ami miatt szívesen szerződnek hozzájuk a szabadügynökök, megérti, hogy a szupersztárok nem akarnak addig a Lakersben játszani, amíg azt kell mondani, hogy még mindig 2-3 évnyi újjáépülésre van szükségük. Szerinte Jordan Clarkson, D'Angelo Russell, Julius Randle és még akár Roy Hibbert is tartozhat egy ilyen, a csapatot vonzóbbá tévő magba, amelybe szerinte a jelenlegi keretből 7-8 játékos illik.

Buss elmondása szerint továbbra sem bánja, hogy 2014 áprilisában azt ígérte, ha 3-4 éven belül nem lesz újra bajnokesélyes a csapat, lemond posztjáról. Testvére és az első számú tulajdonos, Jeanie Buss korábban elmondta, biztos, hogy be is tartatja Jimmel ezt az ígéretet, ha 2017 tavaszán nem jutnak a nyugati főcsoport döntőjébe. Ettől függetlenül Jim szerint ebben az idényben nem feltétlenül a rájátszásba kerülés a fő céljuk, hanem az, hogy megtalálják azokat a játékosokat, akikre a jövőben ténylegesen építhetnek.

Szintén a Lakershez tartozik, hogy Jordan Clarkson nem lesz Fülöp-szigeteki válogatott a közeljövőben. A hátvéd édesapja a Philstar.com egyik munkatársának azt írta e-mailben, hogy az időzítéssel van gond, fia mindenképpen az aranysárga-lilákra akar koncentrálni, ezért nem lesz most válogatott - arról, hogy később lehet-e, nem nyilatkozott Mike Clarkson.

És közvetve még mindig a Lakersszel kapcsolatos, hogy Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) értesülései szerint az előző idényben náluk játszó Carlos Boozer kivár, hogy elinduljon az NBA idény, egyelőre nem ír alá sehova, hátha nagyobb lesz az érdeklődés iránta majd szezon közben. Wojnarowski úgy tudja, hogy Boozer bajnokesélyeshez akar igazolni - valószínűleg a minimumnál egyik együttes sem akar neki többet ajánlani, esetleges sérüléseknél viszont több gárda is megpróbálhatja megszerezni.

A Portland TrailBlazers GM-je, Neil Olshey Zach Lowe-val (Grantland) beszélgetett több témáról is. Elmondása szerint LaMarcus Aldridge nagyon boldogtalan volt, mikor ő és Terry Stotts a csapathoz érkeztek. Mind tudták, hogy borzasztóan nehéz lesz meggyőzni arról, hogy maradjon a Blazersnél, de szerinte egészen jól álltak ilyen szempontból, egészen Wes Matthews sérüléséig. A deadline-ig szinte biztosak voltak abban, hogy sikerül megtartaniuk LMA-t, aztán Matthews sérülése után gyengébben játszottak, rá kellett jönniük, hogy sokkal több hibája van a gárdának, mint azt szeretnék, és tudták, hogy Aldridge távozása újra több mint reális lett így.

A Nicolas Batum-féle cserével kapcsolatban annyit mondott Olshey, hogy több dolog miatt is meglépték. Egyrészt úgy érezték, hogy tudnak kezdőjátékost szerezni, így Gerald Henderson a cserepadról segítheti majd a gárdát. Másrészt Noah Vonleh-t nagyon tehetségesnek tartották - bár az első éve nem sikerült, a draft előtt nagy volt körülötte a felhajtás. Harmadrészt pedig a fizetési sapka szempontjából jobb helyzetbe kerültek, több mozgásterük maradt. Azt is elmondta azonban Olshey, hogy mindennek semmi köze nem volt Aldridge jövőjéhez, mindössze annyi, hogy tudatták vele előre, mi fog történni, de nem amiatt húzták meg ezt a lépést, mert tudták, hogy távozni fog az erőcsatár.

Olshey arról is beszélt, hogy Enes Kantert tényleg le akarták igazolni, nemcsak az Oklahoma City Thundernek akartak ezzel a maximum szerződéssel betartani. Nem először akartak kezdő centert szerezni a korlátozott szabadügynökök közül - pár éve Roy Hibbertnél próbálkoztak -, és bár meg tudták győzni a játékost, hogy folytassa náluk, mégsem tudott csatlakozni hozzájuk a kosaras, hiszen megtarthatta előző csapata - ez volt a helyzet Hibbertnél is. Olshey szerint nagyon elégedettek azzal az állománnyal, ami jelenleg rendelkezésükre áll.

A végére pedig az elvileg utolsó meccsére "készülő" Floyd Mayweather, aki barátjával, a Boston Celtics irányítójával, Isaiah Thomasszal kosarazott:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus