Hírmorzsák 2015-08-31 (10:15)

D'Angelo Russell szerint nagyon sok az elkényeztetett Lakers-drukker, Kobe-tól és Nash-től meg akarja tanulni, hogyan legyen hosszú ideig sikeres. Nick Young képviselői felvették a kapcsolatot az ausztrál szövetséggel az esetleges válogatottsága miatt. Robert Upshaw-nak megint magánéleti problémái vannak. Steve Clifford szerint Walker és Lin párosa miatt dinamikusabb lesz a Hornets. Moreland a Pistons, a Kings és a Lakers között dönt.

A Los Angeles Lakers újonca, D'Angelo Russell NBA karrierje még nem indult el, a szurkolókkal viszont már így is harcban áll. Mint ismert, a fiatal irányító augusztus közepén azt mondta egy rádióműsorban, hogy szerinte elképzelhető, hogy Tracy McGrady volt minden idők legjobb kosarasa. Kapta is ezután az ívet a drukkerektől, amire most reagált is: szerinte nagyon sok az elkényeztetett Lakers-szurkoló. Egyáltalán nem próbálta meg csökkenteni Kobe Bryant érdemeit, csak nézett egy T-Mac highlight videót és elkapta a hév. Kiírta, amit kiírt, erre egész Kalifornia megőrült.

Russell azt is elmondta, hogy beszélni fog Kobe-val és Steve Nash-sel arról, hogyan tudtak ilyen hosszú ideig ilyen sikeresek lenni - próbálja átvenni azt a mentalitást, amivel ők ketten álltak az edzésekhez és a meccsekhez. Russell úgy érzi, hogy nincs könnyű út ennek eléréséhez, de tanulni akar a két legendától, mert minél hamarabb ismeri fel valaki, mi is kell a hosszú és sikeres karrierhez, annál jobb. A nyári ligában egyébként nem volt túl jó a játékmester, 11.8 pontját csak 37.7%-os mezőnypontossággal hozta, 3.2 gólpasszára pedig 3.5 eladott labda jutott. Erről annyit mondott Russell, hogy nem visszafelé néz. Nagyon sok kosaras játéka nem illik az NBA-be, de nagyon soké igen: ő akkor akarja megmutatni, hogy képes a profik között is teljesíteni, mikor igazán számít.

Eric Pincus (Basketball Insiders) értesülései szerint a Lakers szeretné, ha Robert Upshaw ott lenne velük az edzőtáborban, de az újságíró úgy tudja, hogy a centernek megint magánéleti problémái vannak, amiket előbb rendeznie kell, mielőtt csatlakozik az együtteshez - Upshaw-nak már az egyetemen is folyamatosan gondjai voltak részben a marihuanával. Pincus forrásai szerint egyébként a magasember élvezi a klub teljes támogatását, szeretnének segíteni Upshaw-nak, amiben csak lehet.

A Charlotte Hornets vezetőedzője, Steve Clifford Rick Bonnell-lel (Charlotte Observer) készített interjújában elmondta, hogy szerinte a nyári változtatásokkal a keret sokkal képzettebb lett, mint volt és úgy gondolja, hogy Kemba Walker és Jeremy Lin párosa sokkal dinamikusabbá teszi majd a gárda támadójátékát. Clifford szerint mindig jó, ha két pick-and-rollt kedvelő játékos van a pályán egy csapatban, mert nagyobb nyomást tudnak helyezni a védelemre az egyik oldalon, majd egy oldalváltás után a másikon is.

A RealGM információi szerint Eric Moreland a közeljövőben dönt arról, hogy hol folytatja pályafutását - állítólag a Detroit Pistons a legesélyesebb a megszerzésére, de a Lakers és a Sacramento Kings is képben van még, Moreland pedig akkor dönt, ha megkapta mindhárom csapat pontos ajánlatát. A 23 éves magasember tavaly nem kelt el a drafton, a Kings leszerződtette, három mérkőzésen pályára is lépett náluk, de idén júliusban kitették keretükből, mielőtt garantálttá vált volna kontraktusa - az idei nyári ligában 20 perc alatt 6.4 pontot, 8 pattanót és 2 blokkot átlagolt.

A végére pedig Nick Young maradt, aki nemcsak poénkodott azzal, hogy ausztrál válogatott akar lenni a jövő nyári olimpián, de az ausztrál szövetség egyik vezetője a TMZ-nek elmondta, hogy a játékos képviselői fel is vették velük a kapcsolatot. Megmondták nekik, hogy először ausztrál állampolgárnak kell lennie a kosarasnak, csak utána lehet válogatott - ez egyébként az elöljáró szerint nem egyszerű feladat, hiszen legelőször is hosszabb ideig Ausztráliában kell élnie az adott illetőnek az állampolgárság megszerzéséhez.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus