Hírmorzsák 2015-09-01 (09:15)

Dwight Howard szerint James Harden minden idők legjobb balkezes játékosa - megkapta ő is a magáét legfőképpen Bill Russell miatt. Deron Williams biztatóan mozog az edzéseken, tudja, hogy bizonyítania kell. A Lakers leigazolta Marcelinho Huertast, a Clippers pedig Chuck Hayest. DeAndre Jordan ügynököt váltott nyári botránya után. A Bucks edzőtábor-szerződést kötött Charlie Westbrookkal. Winslow szerint a Heatnél minden évben a bajnoki cím lesz a cél, úgy érzi, komoly befolyással lehet majd a meccsekre.

A Houston Rockets centere, Dwight Howard is belefutott egy minden idők legjobbja vitába, twitteren ugyanis több kérdést is feltett követőinek. Az egyik az volt, hogy ki minden idők legjobb balkezes játékosa, amire azt mondta, hogy ő bizony James Hardent tartja annak. Kapta is természetesen a savat azonnal: "Bill Russell, David Robinson. Ez megmagyarázza, miért nem fejlődsz annyit, mint amennyiben reménykedtünk. Egyszerűen nem ismered a történelmet". DH12 erre annyit mondott, hogy ismeri őket, de ez a véleménye, joga van hozzá. Volt egy olyan kérdése is, hogy ki az NBA történetének legjobb játékosa, Kareem Abdul-Jabbar, Michael Jordan vagy Bill Russell, mire felhívta valaki a figyelmét, hogy a Top3-ba rakja a Boston Celtics legendás centerét, de Harden a legjobb balkezes játékos... Howard erre azt írta, hogy csak shooterekről beszélt az első tweetben.

A Los Angeles Lakers leigazolta a brazilok egyik kiválóságát, Marcelinho Huertast, aki egyéves megállapodást kötött a csapattal, de az összeg egyelőre nem ismert - már a nyár eleje óta hallható volt, hogy Huertas szeretné elkezdeni NBA-karrierjét. A 32 éves játékost nem draftolták 2005-ben, de pályafutása nagy részét a spanyol első osztályban, az előző négy szezont a Barcelonánál töltötte, és klubszinten összesen három spanyol bajnoki címet, egy kupát és egy EuroCupot nyert (második számú európai kupasorozat). A brazil válogatottnak több mint 10 éve tagja már, két világbajnokságon és egy olimpián is részt vett hazájával, nyert két FIBA Americas tornát és egy dél-amerikai bajnokságot is.

A másik, valószínűleg nem csak az edzőtáborra szóló kontraktust Chuck Hayes kapta, méghozzá a Los Angeles Clipperstől, akik egy évre a veterán minimumért igazolták le a magasembert - Dan Woike (Orange County News) forrásai szerint nem teljesen garantált a szerződés. Hayes kiváló biztosíték lehet Doc Riverséknek sérülések esetére és alapvetően sem biztos, hogy Cole Aldrich-ot nem fogja tudni kiszorítani a második számú center posztjáról. Mint ismert, Hayes a Houston Rockets-cel is megállapodott már ezen a nyáron, aztán közös megegyezéssel úgy döntöttek, hogy abból mégsem lesz semmi - leginkább azért nem, hogy beférjen a Houstonnak Montrezl Harrell szerződtetése.

A Clippers centere, DeAndre Jordan szerződést bontott ügynökségével a tegnapi napon, a jövőben nem a Relativity Sports képviseli majd - eddig Dan Fegan és Jarinn Akana látták el ezeket a feladatokat. Nem meglepő a váltás, hiszen egyrészt harmadjára vált már ügynököt Jordan profi pályafutása alatt, másrészt a nyáron Fegan segítségével elkötelezte magát a Dallas Maverickshez, öt nap múlva pedig meggondolta magát. Fegan nagyon jóban van a texasiakkal és tulajukkal, Mark Cubannel, Chris Broussard (ESPN) információi szerint pedig a center úgy érzi, hogy manipulálta is őt az ügynök, hogy először a Dallast válassza, így a Clipperses aláírásnál már Akana volt jelen ezt követően, Fegant be se engedték Jordan házába. Az ügynökség természetesen így is megkapja a Jordan 4 éves, 88 milliós szerződéséből járó 4%-ot.

Maradjunk egy kicsit a Dallasnál: Tim MacMahon (ESPN) jelentette hajnalban, hogy a Mavs új irányítója, Deron Williams nagyon biztatóan mozgott több nem hivatalos edzésen is. Állítólag az irányító vékonynak és gyorsnak tűnt, és elmondása szerint érzi, hogy nagyon sok mindent kell bizonyítania a most következő évben - mint ismert, 2 évre 10 millió dollárért írt alá a texasiakhoz, miután a Brooklyn Netstől kivásárolták júliusban.

Volt egy edzőtábor-meghívó is tegnap este, a Milwaukee Bucks Charlie Westbrookkal kötött megállapodást. A 26 éves dobóhátvéd a South Dakota egyetemen végzett 2012-ben, de nem kelt el a drafton. Egy évet lehúzott az olasz másodosztályban, egyet a D-Ligában, az előző szezonban pedig a francia másodosztályban, a Hyéres-Toulon együttesében pattogtatott. Szinte semmi esélye nincs egyébként a keretben maradnia, mivel ő a 18. játékosa a Bucksnak, de 15-en garantált szerződéssel rendelkeznek.

A Miami Heat újonca, Justise Winslow újra dicsérte csapatát, ezúttal Gary Washburnnek (Boston Globe). Winslow elmondása szerint alig várja már, hogy bajnoki címeket nyerjen a Heattel, mert ez a lényeg ennél a klubnál és úgy érzi, meg is van hozzá a megfelelő játékosállományuk. Szeretne beilleszkedni a csapat magjába és minél nagyobb hatással akar lenni a játékra. Minden évben a végső siker a cél, mert Pat Riley ilyen kultúrát honosított meg a franchise-nál és nagyon örül, hogy a Miami játékosa lehet. Szerinte sokféleképpen lehet komoly befolyással a meccsekre. Nem tudja, mennyit fog játszani, kezdeni fog-e vagy sem, de tudja, hogy nagy segítség lesz majd saját csapatának, mert agresszív lesz, a saját játékát fogja játszani és mindig a győzelem lesz a célja. Winslow szerint sokat segít az is, hogy nem egy újjáépülő együttesben kell majd kosaraznia.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus