Hírmorzsák 2015-09-01 (20:15)

Mutombo 55-ös mezszámát visszavonultatja a Hawks, a Denver is erre készül még ebben az idényben. Spoelstra szerint nem sok csapat állt volna úgy talpra egy év alatt, mint ők, miután elvesztették a liga legjobb játékosát. Shaq a valaha volt legjobb Lakers-játékosként mutatta be Kobe-t. Anthony Davisnek könnyű döntés volt a hosszabbítás. Divac a Kings GM-je is mostantól, Sztojakovics is több posztot kapott Sacramentóban. Goran Dragicról már a deadline előtti cserét megelőzően is több csapat tudta, hogy a Miamivel ír alá idén nyáron. Chalmerstől és Andersentől továbbra is szabadulna a Heat. A Miami leigazolta Greg Whittingtont.

Az Atlanta Hawks ma bejelentette, hogy november 24-én, a Boston Celtics elleni mérkőzés előtt visszavonultatják egykori centerük, a csapatnál kétszer is Év Védője díjat nyerő Dikembe Mutombo 55-ös mezszámát - ő lesz Bob Pettit, Dominique Wilkins és Lou Hudson után a negyedik játékos, akit ez a megtiszteltetés ér a Hawksnál. A Georgia állambeli Fulton megyében egyébként Dikembe Mutombo Napot tartanak, ma a center Hawksért és közösségért tett cselekedeire emlékeznek vissza, szeptember közepén ugyanis többek között ő is bekerül a Hírességek Csarnokába. Chris Dempsey (Denver Post) úgy tudja, hogy a Denver Nuggetsnél is ebben az idényben vonultatják vissza mezszámát.

A Miami Heat vezetőedzője, Erik Spoelstra Zach Lowe-val (Grantland) beszélgetett a Miami Heatről. A tréner kiemelte, hogy 13 hónappal azt követően, hogy LeBron Jamest elvesztették, most úgy néz ki, hogy egy kifejezetten erős állománnyal tudnak nekivágni az idénynek, márpedig szerinte nem sok csapat lenne erre képes, hogy ilyen rövid időn belül ilyen szintű keretet rakjon össze azt követően, hogy a liga legjobb játékosa távozott tőlük. Spoelstra azt is hozzátette, tudja, hogy lesz még munka az állománnyal, nem úgy működik a dolog, hogy felküldi a játékosokat a pályára, aztán minden klappolni fog azonnal, nagyon sokat kell gyakorolniuk, együtt edzeniük.

Lowe egyébként úgy tudja, hogy több csapat is visszalépett a deadline előtt, akik Goran Dragicra rá akartak menni, mert úgy érezték többen is, hogy a szlovén irányítóval gyakorlatilag hosszútávú megállapodásra jutott a Miami. Az ún. tampering szabálysértést senki nem vetette fel ettől függetlenül, de nem nagyon akartak már túl komoly ellenértéket adni a nyáron szabadügynökké váló Dragicért, nehogy aztán a nyáron lépjen le a Heathez. Szintén Lowe jelentette azt is, hogy Mario Chalmers és Chris Andersen bárki számára vihető, aki szeretné, gyakorlatilag a semmiért eladóak, de úgy tűnik jelenleg, hogy nincs irántuk túl nagy kereslet.

Szintén a Heathez tartozik, hogy leigazolták a Georgetown egyetem egykori játékosát, Greg Whittingtont - edzőtábor-kontraktust kapott a fiatal kosaras, egy évre nem garantált szerződést. Whittington a nyári ligában is a Heatnél játszott, 9.1 pontot, 6.2 pattanót, 2.0 gólpasszt, 1.4 szerzett labdát és 1.3 blokkot átlagolt. A RealGM információi szerint a 22 éves játékosnak volt három olyan ajánlata is, amelynél részlegesen garantált szerződést kapott volna, némileg meglepő, hogy a Heatet választotta még akkor is, ha az SL miatt ismeri a csapatot és csak 12 garantált kontraktusa van a Miaminek.

A New Orleans Pelicans sztárja, Anthony Davis Christopher Casonnel (SLAM) beszélgetett és az újságírónak elmondta, kétsége sem volt afelől, hogy maradni fog az együttesnél. Szereti a várost, tetszik neki az irány, amely felé halad a csapat és hisz a szakmai stábban, valamint a csapattársaiban is, így könnyű döntést kellett hoznia.

A Sacramento Kingsnél legalább papíron tisztázódnak a szerepek, ma hajnalban ugyanis a csapat oldalán hivatalosak lettek a különböző posztok és az azokat betöltő személyek. A GM az elnök, Vlade Divac lesz, tehát egyértelmű, hogy ő a döntéshozó a kosárlabdával kapcsolatos kérdésekben - segédjének Mike Bratzet jelölték ki. Hivatalos posztot kapott Peja Sztojakovics, a franchise és a liga történetének egyik legjobb tripladobója, aki ezentúl a játékosok fejlesztésével fog leginkább foglalkozni, valamint a D-Ligás fiókcsapat, a Reno Bighorns GM-je lesz - ő felel tehát a Bighornsért innentől kezdve.

A végére pedig Shaquille O'Neal és a podcastje, a Big Podcast With Shaq, amelyből részleteket már olvashattatok reggel. Mint ismert, O'Neal vendége ezúttal volt csapattársa, Kobe Bryant volt, akit minden idők legjobb Los Angeles Lakers játékosaként konferált fel.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus