Hírmorzsák 2015-09-02 (09:30)

Tony Allennek nem számít, hogy kezdő lesz-e, csak az, hogy mindent megtegyen a csapatért. A Celticsnél senkit nem árulnak, de mindenki eladó a megfelelő áron. Új, Miami Vice stílusú harmadik számú meze lesz a Heatnek? Whiteside állva is eléri a gyűrűt. Steve Nash büszke Anthony Bennettre és a nyáron elvégzett munkájára, szerinte nagyszerű NBA játékos lesz a TWolves csatára. Scola 35 ponttal és 13 pattanóval oktatta Kanadát (videó). Dave Hopla már dolgozik Andre Drummond dobásának javításán. Chuck Hayes szerződése teljes mértékben nem garantált. Eric Griffin a Pistons edzőtáborában.

Bár az utóbbi években a liga egyik legjobb védője volt, a Memphis Grizzlies hátvédje, Tony Allen tudja, hogy meg kell harcolnia a játékidejéért a mostani csapatban. Allen Ronald Tillerynek (The Commercial Appeal) elmondta, hogy bármilyen szerepet hajlandó betölteni, amit az együttes szán neki. Nem nagyon akar abba belemenni, hogy kezdő lesz-e vagy sem, mert szerinte nem ez a lényeg, hanem hogy amikor pályán van, mindent beleadjon. Úgy akarja elvégezni a dolgát, hogy amikor befejezte, a szakmai stáb azt mondhassa, ő mindent megtett. Semmit nem számít neki, hogy kezdő lesz-e vagy sem, ezt már korábban is bizonyította.

A Brooklyn Nets korábbi vezetője, Bobby Marks jelentette, hogy Chuck Hayes Los Angeles Clippersszel kötött szerződése nemhogy részlegesen, de teljesen nem garantált. Marks úgy tudja, hogy az alapszakasz kezdetén lesz Hayes minimum pénze garantált.

Volt egy újabb szerződés, a Detroit Pistons leigazolta Eric Griffint az edzőtáborra - természetesen nem garantált minimum kontraktusról van szó. A 2012-ben nem draftolt kiscsatár tavaly a Dallas Mavericks edzőtáborába kapott meghívást, majd Puerto Ricóban töltötte az idényt, idén nyáron pedig a Los Angeles Clippers és a Cleveland Cavaliers nyári ligás kereteiben volt ott. Nem sok esélye van arra, hogy az alapszakaszra is maradjon, hiszen már 18 szerződtetett játékosa van a Pistonsnak, ebből ráadásul 17 garantált szerződéssel is rendelkezik.

A Pistons elnöke és vezetőedzője, Stan Van Gundy egyébként már tavaly is szeretett volna leigazolni egy dobóedzőt, de csak idén nyáron sikerült neki: Dave Hopla foglalkozik ezentúl a Detroit játékosaival. Keith Langlois (Pistons.com) értesülései szerint Hopla már együtt is dolgozik Andre Drummonddal és másokkal is, próbálja az analyticset is felhasználni a játékosok dobásainak javításában - őt tartják egyébként sokan a világ legjobb dobójának, Kobe Bryant és Ray Allen is elismerően nyilatkoztak róla korábban.

A. Sherrod Blakley (CSNNE) forrásai szerint a Boston Celticsnél gyakorlatilag bárki vihető a megfelelő áron - bár nem árulnak nyíltan senkit, nincs olyan játékosuk jelenleg, akit mindenféleképpen meg akarnak tartani. Danny Ainge, a franchise GM-je Adam Himmelsbachnak (Boston Globe) azt nyilatkozta, hogy egyáltalán nem állnak közel semmilyen cseréhez, az edzőtábort sem erre fogják leginkább használni, hanem arra, hogy rájöjjenek, milyen rotációt fognak alkalmazni az alapszakasz kezdetén.

Térjünk át egy kicsit más témára: a Miami Heat elnöke, Mickey Arison instagramon próbálta felmérni a szurkolók véleményét egy esetleges új harmadik számú mezről, ami Miami Vice stílusú lenne - ezen a linken megnézhetitek, mire gondolt Arison. Azt nem tudni, hogy tényleg lesz-e ilyen meze a Heatnek, de a fogadtatása elég pozitív volt.

A gárda centere, Hassan Whiteside is instagramon jelentkezett, a 213 centi magas játékos ugyanis saját leírása szerint úgy gondolja, az emberek nem is tudják, milyen magas és milyen hosszúak a karjai, ezért bemutatta, hogy állva eléri a gyűrűt - a DraftExpress adatbázisa szerint egyébként 231 centi a karfesztávolsága, ennél nagyobbat összesen 8 embernél mértek a draft előtt.

A Minnesota Timberwolves csatára, Anthony Bennett szeretne nagyon jól szerepelni a kanadai válogatottban a nemrég elkezdődött FIBA Americas tornán, mert ezt szeretné ugródeszkának használni egy jó NBA szezonhoz. A kanadaiak ikonja, Steve Nash továbbra is töretlenül hisz Bennettben, és Josh Lewenbergnek (TSN) elmondta, a TWolves játékosa nagyon komolyan veszi a felkészülést, keményen dolgozik, minden kis részletre odafigyel, ezek miatt pedig szerinte nagyszerű NBA játékos lesz és sokáig a ligában fog kosarazni. Büszke Bennettre és arra a munkára, amit a nyáron elvégzett

És ha már a kanadaiak: Az említett FIBA Americas torna második napján Kanada ma hajnalban kikapott Argentínától a Toronto Raptors új szerzeményének, Luis Scolának köszönhetően, aki 35 ponttal és 13 pattanóval vette ki a részét a 94-87-es argentin sikerből - ha a 35 éves erőcsatár az NBA-ben már csak csere is, nemzetközi szinten még mindig oktat.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus