Hírmorzsák 2015-09-03 (21:00)

Deron Williams nagyon várja, hogy új fejezetet nyithasson karrierjében a Mavsnél, dicsérte Nowitzkit és a csapatot is. Prohorov a közeljövőben 100%-os tulajdonos lesz a Netsnél és a Barclays Centerben is. Landry Fields csípőjét műteni kell, március előtt nem térhet vissza. Whiteside szerződését teljesen garantálttá tette a Heat. Michele Roberts és Adam Silver már az új kollektív szerződésről tárgyalnak, még a szezon vége előtt be akarják jelenteni a megegyezést. Eric Moreland visszatért a Kingshez. Négy játékos a Rockets edzőtáborában.

A Dallas Mavericks új irányítója, Deron Williams Earl K. Sneednek (Mavs.com) adott nyilatkozatot - elmondása szerint amiatt a legizgatottabb, hogy egy teljesen új fejezetet nyithat karrierjében. Úgy érzi, hogy szerinte nagyszerű csapatuk van, és nagyon várja már, hogy mindenki egészséges legyen és együtt lehessen új társaival a pályán. Úgy érzi, hogy jól alkalmazkodott Dallashoz, mert bár az ilyen költözések sosem egyszerűek, nagyon nehéz például gyorsan iskolát találni a gyerekeknek, de a Mavsnél nagyon segítőkészek voltak, megkönnyítették a beilleszkedését.

D-Will természetesen gyorsan dicsérte a franchise ikonját, Dirk Nowitzkit is, aki szerinte 50 éves koráig is képes lesz majd játszani, mert olyan szinten dob. Az irányító azt is hozzátette, hogy a német nemcsak ebben, hanem sok minden másban is hozzátesz az együttes eredményességéhez, mindig is nagy tisztelője volt a játékának és annak, amit a csapatáért megtesz Nowitzki, nagyon várja már irányítóként is, hogy egy ilyen kaliberű kosaras mellett játszhasson. Williams szerint van egyfajta stabilitás a Mavsnél, ami nagyon vonzó. Vannak olyan játékosok, akik már régen Dallasban vannak, úgyhogy csak be kell illeszkedni az újaknak, így neki is. Nagyon örül ennek a lehetőségnek és várja már az idény kezdetét.

A Brooklyn Nets többségi tulajdonosa, Mihail Prohorov közel áll ahhoz, hogy megvegye Bruce Ratner részét is a csapatból és a Barclays Centerből - az orosz multimilliárdos az aréna 55%-át és a franchise 20%-át nem birtokolja jelenleg, de hamarosan 100%-os tulajdonos lehet mindkét helyen.

Újabb játékos néz nehéz időszak elé: ma hajnalban Glen Davisről és Jarell Martinról derült ki, hogy hónapokat kell kihagyniuk, bár utóbbinál egyelőre pontos visszatérési időpontot nem ismerni. Ma pedig a Big Babyhez hasonlóan egyelőre csapat nélkül lévő Landry Fieldsről derült ki, hogy a csípőjét műteni kell, emiatt pedig Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) értesülései szerint 5 hónapot lesz kénytelen kihagyni a szezonból, tehát valamikor március legvégén térhet vissza, ha kell valakinek egyáltalán a New York-i évei után teljesen eltűnő swingman.

Történt egy szerződtetés a mai napon, Shams Charania (Yahoo Sports) információi szerint ugyanis a Sacramento Kings egyéves megállapodást kötött Eric Morelanddel. Mint ismert, a magasember az előző idényt is a kaliforniai gárdánál töltötte, de nyáron kitették keretükből. Charania úgy tudja, hogy a kontraktus jelentős része garantált, nem (tipikus) edzőtábor-szerződésről van tehát szó. A Houston Rocketsnél négy név merült fel, őket viszont kifejezetten a training campre hívják Charania forrásai szerint: Denzel Livingston, Will Cummings, Remi Yusuf és Chris Walker.

(Charaniának egyébként ez volt az első nem RealGM-es híre, Wojnarowski ugyanis percekkel ezelőtt jelentette, hogy a fiatal újságírót "leigazolta" a Yahoo Sports.)

Semmi meglepő nincs benne, de Eric Pincus (Basketball Insiders) jelentette, hogy a Miami Heat garantálttá tette Hassan Whiteside teljes fizetését. Eddig kevesebb mint 1 millió dolláros bérének csak a fele volt garantált, de mindenki tudta, hogy meg fogják tartani a centert, csak formalitás volt a lépés a floridaiak részéről.

A Játékosok Szakszervezetének vezetője, Michele Roberts és a liga komisszárja, Adam Silver már tárgyaltak is az új kollektív szerződésről, nyilatkozta Roberts a La Gazzetta dello Sportnak. Elmondása szerint arról beszélgettek, milyen problémáik vannak a tulajdonosoknak és a játékosoknak, mik voltak az okai az előző lockoutoknak, és tudják, hogy ha mindketten a megegyezésre törekszenek, akkor csak a folyamatos tárgyalás lehet a megfelelő út. Szeptemberben újra találkoznak egyébként a felek, és úgy tervezik, hogy még az idény vége előtt bejelentik a megállapodást. Mint ismert, 2011-ben volt az utolsó lockout, az akkor összerakott kollektív szerződésből pedig 2017-ben léphetnek ki először a játékosok és a másik fél is - sokan azt vizionálták, hogy ez is lesz a vége az új TV-szerződés és az emiatt brutálisan megnövekedő bevételek miatt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus