Hírmorzsák 2015-09-04 (09:00)

Doc Rivers szerint Pierce a Boston és a Clippers között választott, nem akarja túl sokat használni az alapszakaszban, dicsérte Brad Stevenst és szerinte az Orlando PO-ra esélyes. Deron Williamsnek nem tetszik, hogy "edzőgyilkosnak" hívják - a történelem nem őt igazolja. Ujiriék hisznek Valanciunas fejlődésében. Wall 20.000 dollárt érő, saját magát ábrázoló falfestményt kap születésnapjára. Beasley megúszott egy ellene indított, 25 millió dolláros pert. Arenas egykori személyi asszisztensét elmeszelték, 2.1 millió lopott Agent Zerótól. Brad Stevens szerint a keret folytonossága előny lehet számukra. Rubiót mégis cseréli a Timberwolves? Az irányító maradni akar és tetszettek neki a Minny nyári lépései. Exumot megműtötték.

A Los Angeles Clippers elnöke és vezetőedzője, Doc Rivers Bostonban egy jótékonysági eseményen válaszolt az újságírók kérdéseire. Jay Kingnek (MassLive) elmondta, szerinte Paul Pierce két csapat között választott, mert vagy a Boston Celticshez akart visszatérni vagy haza akart menni Los Angelesbe, ahol felnőtt. Rivers nagyon örül, hogy a kiscsatár pályafutása végén is együtt dolgozhatnak.

Bár a luxusadós MLE-ért igazolt Pierce volt a Clippers legdrágább nyári szerzeménye, Rivers Chris Forsbergnek (ESPN) elmondta, nem fogja túlhajszolni a veterán játékost. Úgy érzi a tréner, hogy nagyszerűen fog teljesíteni a Celtics ikonja, de nem akarja túl sokat használni az alapszakaszban, még a kezdő pozíciót sem garantálja neki. Egyelőre nem tudja még pontosan, hogyan fogják majd pontosan használni - annyi biztos, hogy erőcsatárként sokat küldi majd pályára. Az a legfőbb Rivers szerint, hogy Pierce egészséges legyen a rájátszásra, úgyhogy bárhogyan is tudják ezt elérni, azt fogják tenni.

A Clipperst is szóba hozták Ray Allennel és együtt is golfoztak nemrég, de Rivers Scott Souzának (MetroWest Daily News) elárulta, nem próbálta meggyőzni a triplakirályt, hogy igazoljon hozzájuk.

Utódját, a Celtics jelenlegi vezetőedzőjét, Brad Stevenst is dicsérte, mert elmondása szerint játékosai bizalma Stevens irányába világosan látható volt az előző idényben, amikor a Boston a szezon közben több nagyobb volumenű cserét is meghúzott, a keret viszont így is egységes maradt. Eggyel korábbi csapatával, az Orlando Magic-kel kapcsolatban pedig azt mondta Mike Bianchi Open Mike rádióműsorában, hogy szerinte rájátszásra esélyes a gárda. Úgy gondolja, hogy Scott Skiles nagyszerű edző, jó választás volt a floridaiaknak, és az emberek meg fognak lepődni, mennyire jók lesznek ebben az idényben.

A megszólított Brad Stevens a már említett Chris Forsberggel beszélgetett. A Boston jelenlegi trénere azt mondta, hogy szerinte a keret folytonossága, az, hogy nincs sok új játékosuk, előny lehet majd, de megint azt kell mondania, amit már sokszor: majd idővel kiderül minden. Egyelőre nem biztos benne, hogyan sikerül egységgé gyúrni az együttest, ki mennyire hajlandó az egyéni érdekeit beáldozni a csapatért és a másikért, de inkább hosszú ideig dolgozik együtt a játékosaival, mint nem, mert ez a fajta stabilitás jó dolog. Kilenc játékosuk van abból a keretből, amely elég jól játszott az előző idényben, ennek örül.

Tegnap délután Ric Bucher (Bleacher Report) felvetette, hogy értesülései szerint a Minnesota Timberwolves megunta Ricky Rubiót, nem nagyon hisznek már a spanyol irányítóban és fejlődésében, ezért felmérték a terepet, mit kaphatnak érte. Bucher elképzelései szerint a New York Knicks, a Dallas Mavericks, a Brooklyn Nets és a Milwaukee Bucks kerülhet képbe Rubiónál, ám egyrészt ezek a saját gondolatai, másrészt az ő forrásai szerint sem fog cserélni a Timberwolves, maximum a szezon kezdete után, harmadrészt egy hetekkel ezelőtti spanyol lapértesülésből indult ki tőle ez az egész, amelyet azóta a csapat és a játékos is többször cáfolt már. Rubio éppen pár napja nyilatkozta azt Dubaiban Jamie Goodwinnek (Gulf News), hogy maradni akar és nagyon tetszenek neki a Timberwolves nyári erősítései.

A Miami Heattel két játékost is szóba hoztak az elmúlt fél napban. Shams Charania (Yahoo Sports) információi szerint le fogják igazolni Briante Webert az edzőtáborra. A VCU egyetemen idén végző kosaras védekezőspecialista - utolsó évében 8.1 pontot, 3.7 pattanót, 4.3 gólpasszt és brutális, 3.9 szerzett labdát átlagolt 26.5 perc alatt. Ő lesz a 19. játékos a floridai együttes keretében. Barry Jackson (Miami Herald) ma hajnalban jelentette, hogy Joshua Smith iránt is érdeklődik a gárda, vele lenne teljes az edzőtáborkeret. Smith a Georgetownon végzett és utolsó évében 10.8 pontot és 5.8 pattanót átlagolt.

A Utah Jazz hátvédjét, Dante Exumot megműtötték a hajnal folyamán - mint ismert, a játékos az ausztrál válogatott Szlovénia elleni felkészülési mérkőzésén szenvedett ACL-szakadást. Egyelőre nem mondott a csapat visszatérési időpontot, ez csak később várható majd.

A tegnap esti hírekben főszerepet kapó Deron Williams ma is bekerült a hírekbe, Mike Mazzeo (ESPN) twitterbejegyzései szerint ugyanis a Dallas Mavericks irányítójának nem tetszik, hogy "edzőgyilkosnak" nevezik sokan. D-Will azért megdolgozott a titulusért, főleg azok után, amit a Utah Jazznél művelt - a hírek szerint nagyban neki volt köszönhető, hogy a franchise legendás trénere, Jerry Sloan visszavonult. Ezt követően Brooklynban 3 év alatt 4 edzője volt, akik közül Avery Johnson úgy hívta az ESPN-en, hogy "Williams Utah-ból", Jason Kidd-del sincs már jóban, Lionel Hollins pedig megmondta, hogy nem franchise-player többé.

A Toronto Raptors GM-je, Masai Ujiri Holly MacKenzie-nek (nba.com) elmondta, bíznak benne, hogy Jonas Valanciunas tovább folytatja fejlődését és bebizonyítja, hogy jó döntés volt neki hosszútávú szerződést adni - mint ismert, 4 évre 64 millió dollárért hosszabbítottak vele nemrég. Ujiri azt mondta, a litván center 23 éves, ezzel a kontraktussal biztonságot adnak neki, most már csak a játékra és a győzelem megszerzésére koncentrálhat. Úgy érzik, hogy folyamatosan fejlődött eddig is. Jó embernek tartják, aki szereti a várost, a szurkolókat, mindent, ami Torontóval kapcsolatos, ezt pedig nagyra értékelik. Sokat mutatott eddig is a pályán és még többre számítanak tőle.

Az utolsó blokkba marad a kék-fény rovat. A jelenleg csapat nélkül álló Michael Beasley ellen ejtettek egy 25 millió dolláros pert - egy nő azzal vádolta meg Beasley-t, hogy szexuálisan zaklatta még 2013-ban és el is rabolta. A rendőrség nem talált erre utaló jeleket, így a nő maga perelte be az NBA-játékost. Egy arizonai bíró azonban az állam törvényeire hivatkozva dobta az ügyet, ugyanis az nem engedi meg, hogy ilyen vádakkal pereljen egy magánszemély - vádat emelni lehetne Beasley ellen ezekért a bűnökért, de perelni nem. Tettlegességért lehet perelni, de akkor változtatnia kell a nőnek a beadott papírokon több helyen is.

A ligából már jó ideje kikopó Gilbert Arenas egykori személyi asszisztense nagy bajba került, miután a szövetségi ügyészség bizonyítottnak találta, hogy 2008 és 2011 között összesen 2.1 millió dollárt lopott a John A. White nevű úriember Arenastól - mint ismert, Agent Zero pont 2008-ban kötött egy 6 éves, 111 millió dolláros kontraktust a Washington Wizards-dzal. White állítólag három külön számlára küldte szét Arenas pénzét, amiből sportkocsikat vett és a házán lévő jelzálogot fizette vissza. Mivel természetesen az adóbevallásában sem szerepelt ez az összeg, így összesen 232 évnyi börtönbüntetést kaphat.

A végére pedig John Wall, aki egy 20.000 dollárt érő falfestményt kapott saját magáról közelgő születésnapjára - a Washington Wizards irányítója 25 éves lesz vasárnap.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus