Hírmorzsák 2015-09-06 (10:15)

Gentry szerint Anthony Davis MVP lesz az NBA-ben, Dell Demps GM-ről pedig azt mondta, nem bólogatójánosokat keres maga mellé. Marcus Smartot is beperelték, ezúttal egy volt csapattárs az "áldozat". Wes Matthews szerint a Southwest minden idők egyik legkeményebb divíziója az összes sportot figyelembe véve. Nurkic az idény elejére szeretne felépülni. Bonner még nem gondolkodik a visszavonuláson, de már tervezi azt követő karrierjét is. Tom Gores a Pistons 100%-os tulajdonosa lesz. Kínai szerződtetések, pletykák: Jeff Ayres, AJ Price, Nate Robinson, Greg Smith.

A New Orleans Pelicans vezetőedzője, Alvin Gentry Ian Thomsennek (nba.com) adott interjút, amelyben elmondta, hisz abban, hogy Anthony Davis egy teljes generációt meghatározó játékos lehet idővel, minden idők legnagyobbjai közé nőhet, de hozzátette azt is, ez hatalmas felelősséggel is jár együtt. Az ő feladatuk, hogy olyan jó legyen, amennyire csak lehet, és ne hagyják, hogy a játék bármely elemében csak átlagos vagy a jónál csak egy kicsit is gyengébb legyen. Megmondta már a játékosának, hogy biztos benne, egy napon MVP lesz belőle az NBA-ben és azt is, hogy kiválóan fognak csapatszinten is szerepelni, ha az Év Védője díjat is megnyeri.

Gentry beszélt a GM-ről, Dell Dempsről is, akiről annyit mondott, hogy senkit nem akar kontrollálni, mindenkinek a véleményét szeretné hallani. Szeretné, ha valaki cáfolná vagy szembeszállna azzal, amit ő mond, mert nem szeretné, ha mindig minden döntésére bólogatnának. Sok mindenben egyet fog érteni főnökével és sok mindenben nem, de számára ez a normális, mert ez az egyik oka annak, ha egy csapat sikeres. Beszéltek egymással a lojalitásról is, de megmondta Dempsnek, hogy számára ez azt jelenti, hogy mindig elmondja valaki az őszinte véleményét, megbeszélik a dolgokat és ha döntenek, utána egységesen kiállnak amellett.

Maradjunk még a Southwest csoportban, a Dallas Mavericks új dobóhátvédje, Wesley Matthews ugyanis Earl K. Sneednek (Mavs.com) éppen arról mesélt, mennyire várja már, hogy abban a divízióban játszhasson, amelyből az előző idényben mind az öt csapat bejutott a rájátszásba. Matthews szerint nyugat egy igazi szörnyeteg, de főleg ez az ötös, amely szerinte minden idők egyik, ha nem a legkeményebb divíziója az összes sportot figyelembe véve. Nem lesz könnyű innen PO-ba kerülniük, de nem is akarják, hogy könnyű legyen.

A San Antonio Spurs veteránja, Matt Bonner nem akar még visszavonulni, de már gondol arra, mit fog csinálni, ha nem profi kosaras lesz - nyáron két tanfolyamot is elvégzett a Játékosok Szakszervezetének karrierépítési programján belül és azon gondolkodik, hogy vezetőségi állásban akarja majd folytatni. A 35 esztendős játékos azt is elmondta azonban a már említett Ian Thomsennek, hogy addig játszik, amíg tud, és amilyen játékstílusa van, ha egészséges tud maradni, akkor még hosszú ideig nyújthatja pályafutását. Úgy érzi, szerencséje is van, mert egy olyan csapatnál játszhat, amely mindent megtesz a játékosai egészségéért, hogy minél hosszabb legyen a karrierjük.

A Denver Nuggets centere, Jusuf Nurkic Chris Dempsey-nek (Denver Post) elmondta, szeretne a szezon legelején vagy egy kicsivel azt követően már pályára lépni. Mint ismert, úgy volt, hogy Nurkic ott lesz a bosnyák válogatottban a tegnap kezdődött Eb-n, de májusban kés alá kellett feküdnie, mert bal térdében részlegesen elszakadt az egyik szalag.

Nemcsak Mihail Prohorov lesz hamarosan csapata 100%-os tulajdonosa, hanem a Detroit Pistonst jelenleg 51%-ban birtokló Tom Gores is, Scott Shosnick (Bloomberg News) információi szerint ugyanis a liga már áldását is adta a tranzackióra, bár hivatalosan még nem jelentették be az üzletet. Gores attól a cégtől veszi meg a maradék tulajdonrészt, amelynek alapítója és vezérigazgatója, szóval a befolyása nem változik az együttesnél.

David Pick (eurobasket.com) értesülései szerint Jeff Ayres egy meg nem nevezett kínai együttessel már aláírt. A 28 éves erőcsatár nagyjából 1 millió dollárt kap ezzel a kontraktussal. Ugyancsak Pick jelentette, hogy AJ Price közel áll a megegyezéshez a Shanghai Sharksszal, már csak az utolsó simításokat végzik a szerződésén. Felmerült Price-nál a Crvena Zvezda, de őket visszautasította, ezek után igazolta le a belgrádi együttes Gal Mekelt. Price három gárdánál is játszott az előző idényben, Ayres a San Antonio Spurstől teszi át székhelyét.

Pick úgy tudja, hogy Nate Robinson is gondolkodik azon, hogy Kínába szerződjön, őt a Sichuan Blue Whalesszel hozták szóba. A 31 esztendős, egykori zsákolóbajnok tavaly a Denver Nuggetsnél kezdett, elcserélték a Boston Celticshez, akik kivásárolták, majd megfordult a Los Angeles Clippersnél, de térdsérülése miatt nem adtak neki az idény végéig szóló szerződést sem. És még mindig Pick: Greg Smith a Guangdong Southern Tigersnél fog szerepelni próbajátékon, miután az előző idényt a Dallas Mavericksnél töltötte, de jelenleg nem túl nagy iránta a kereslet az NBA-ből.

Kék-fény rovat mára is jutott, Marcus Smart neve is szerepel ugyanis abban a perben, amelyet a korábban az Oklahoma State egyetemen játszó Stevie Clark indított ellene, Travis Ford vezetőedző, az egyetem és annak irányító testülete ellen. A vád szerint Ford a játékos tudtán kívül tudatmódosító szereket adott Clarknak, amikor a kosaras arra panaszkodott nála, hogy Smart nem tiszteli őt és állandóan meg is alázza.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus