Hírmorzsák 2015-09-07 (20:45)

A Clippers vezetőségén belül tényleg problémák vannak? Tristan Thompsonnak 75-80 millió dollár közötti ajánlatot tett a Cavs. Beal és a Wizards között megálltak a tárgyalások, Pierce viszont jó hatással volt az előző idényben a dobóhátvéd munkamoráljára. D'Angelo Russell szerint Kobe mentálisan egy másik szinten van. Durant All-Time ötöse: Magic, Bryant, Jordan, Duncan, Shaq. Edzőtábor-szerződések: Dahntay Jones (Nets), Christian Wood (Sixers).

TMZ értesülés, úgyhogy nagyon óvatosan kell kezelni, de a lap információi szerint a Los Angeles Clippersen belül tényleg komoly feszültség van amiatt, hogy kinél is van pontosan a hatalom - Bill Simmonsnak a végén igaza lesz azzal, hogy a három legrosszabbul működő franchise közé tette a csapatot? A pletykalap úgy tudja - állításuk szerint többek között több játékostól is -, hogy Gillian Zuckerrel van a probléma, akit Steve Ballmer tulajdonos novemberben nevezett még ki, hogy a franchise üzleti dolgaival foglalkozzon. Zucker állítólag próbálja magát a kosárlabdával kapcsolatos dolgokba is belevonni, pedig nem ez lenne a feladata és a klubon belül többen úgy gondolják, hogy a korábban a NASCAR-ban 9 évig hasonló szerepkörben dolgozó hölgynek fogalma sincs, hogyan működik egy kosárcsapat.

A hírek szerint Ballmert továbbra is kedvelik a játékosok, de úgy érzik, hogy itt lenne az ideje, hogy a kezébe vegye a dolgokat. A TMZ megkereste Zuckert, aki annyit mondott, hogy erről a problémáról most hall először, szerinte elég világos a kosárlabda és az üzlet között húzható vonal, ám a kommunikációért felelős vezető, Seth Burton már korántsem volt ennyire egyértelmű, ő ugyanis úgy fogalmazott, hogy ha új tulajdonosi kör van, mindig van egy tanulási időszak. Vannak új dolgok és vannak, amik változnak, de nem tudja, mit gondolnak a játékosok, és azt is hozzátette, nem tud semmi konkrétumot, ami a kosarasokat negatívan befolyásolhatná - ez nem éppen egyenes cáfolata a felmerülő híreknek.

Terry Pluto (Cleveland Plain Dealer) jelentette, hogy a Cleveland Cavaliers 5 évre 75-80 millió dollár közötti ajánlatot tett Tristan Thompsonnak. Azt nem tudni egyelőre, hogy elfogadja-e az erőcsatár ezt a szerződést, hiszen nemrég úgy hírlett, hogy ügynöke, Rich Paul kijelentette, nem fogadnak el semmit a maximum alatt, ez pedig attól elmarad. Azt korábban minden clevelandi újságíró megerősítette, hogy ha Thompson a QO-ért ír alá egy évre, akkor maximum a jövő nyárig marad a gárdánál, legkésőbb a 2016-os szabadügynökpiacon távozni fog, sokan pedig úgy gondolják, hogy hazamegy Torontóba és a Raptors játékosa lesz.

J. Michael (CSN Mid-Atlantic) információi szerint megrekedtek a tárgyalások a Washington Wizards és Bradley Beal között. Mint arról korábban mi is beszámoltunk, a dobóhátvéd maximum szerződést akar, a csapat azonban ezt nem akarja neki megadni és addig nem is folytatódnak a tárgyalások, amíg Beal nem enged az igényeiből. Moke Hamilton (Basketball Insiders) egyébként arról értesült, hogy a klubon belül sokan megkérdőjelezték Beal munkamorálját és azt, hogy valaha nagy játékos lehet-e belőle, de állítólag Paul Pierce jelenléte az előző idényben neki volt a leghasznosabb, nagyon sokat változott a hozzáállása.

A Los Angeles Lakers újonc irányítója, D'Angelo Russell a LakersNationnek Kobe Bryantről mesélt újfent. A játékmester úgy fogalmazott, hogy ő nem azért került az 1/2-vel a Lakershez, mert a leggyorsabb, a legatletikusabb, a legmagasabb vagy a legerősebb lenne - úgy érzi, azért került az NBA-be ilyen előkelő, mert fejben erős és ezt tiszteli a legjobban Bryantben is. Mindig figyeli Kobe interjúit is és szerinte a csapat ikonja mentálisan egy teljesen másik szinten van.

Még múlt hétvégi hír, de érdemes azért megemlíteni: Kevin Durant Spanyolországban járt, ahol több interjút is adott természetesen, ezek közül az egyiket az NBA Maniacs oldalnak, amely rákérdezett, hogy az ő All-Time ötösében ki szerepelne. Durant egyes posztra Magic Johnsont választotta a magassága miatt, azért, mert utánozhatatlanul látta át a pályát és egy tripla-dupla gép volt. Kobe Bryantet említette utána, mint legendát és ötszörös bajnokot, harmadjára pedig Michael Jordant mondta - ezt követően elnézést kért Larry Birdtől, akinek Kobe miatt ki kellett maradnia. Négyes poszton nehezen döntött Karl Malone és Tim Duncan között, de végül utóbbit választotta azért, mert hosszú időn keresztül volt óriási hatása a játékra. Ötödjére pedig Shaquille O'Nealt választotta.

Két edzőtábor-szerződést kötöttek ma. A Brooklyn Nets Dahntay Jonesszal állapodott meg egy nem garantált kontraktusban. Kereste egyébként a Clippers, a Kings és a Knicks is, de a 34 éves, védekezőspecialista dobóhátvéd végül a Brooklynt választotta - 2013/14 óta nem játszott egyébként a ligában. A Philadelphia Sixers az idén nem draftolt Christian Wooddal egyezett meg - az erőcsatár egy évet töltött a UNLV-n, 15.7 pontot és 10.0 pattanót átlagolt 32.7 perc alatt, és megfordult a Houston Rockets nyári ligás együttesénél is, ahol 6.5 pont és 4.0 pattanó voltak a mutatói 14.6 perc alatt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus