Hírmorzsák 2015-09-08 (21:00)

Durant szerint még mindig ő a világ legjobb játékosa. Megérkezett Steph Curry döntőben viselt meze a Drazen Petrovic Múzeumba. Markieff Morrist 10.000 dollárra büntette a liga. Tristan Thompsonnak három csapat is maximum szerződést adna jövő nyáron? Irvinget jóval január előtt visszavárják a Cavsnél. Logo-változtatást tervez a Thunder és a Blazers is, a Hawks módosításait egyelőre nem engedte a liga. Edzőtábor-szerződések: Matt Janning (Nuggets), DJ Stephens (Cavaliers), Ish Smith (Wizards).

Az Oklahoma City Thunder sztárja, Kevin Durant a múlt héten Madridban járt, ahol a nevét viselő Nike cipőt promótálta. Egy sajtótájékoztatón elmondta, szerinte jó csapatuk van, de egységet kell alkotniuk a pályán, ez pedig sokkal nehezebb, mint az emberek gondolnák. Készen állnak a feladatra és keveset is beszélnek róluk, ezt a kicsit radar alatti szerepet pedig kedvelik is. Úgy érzi, hogy jó idényük lesz és hozzátette, hogy igen, még mindig ő a világ legjobb játékosa.

Marc Stein (ESPN) forrásai szerint a liga 10.000 dollárra büntette Markieff Morrist, amiért nyíltan cserét kért csapatától. Mint ismert, az erőcsatár azután akadt ki, hogy még június végén elcserélték testvérét a Detroit Pistonshoz, ezt követően többször is üzengetett twitteren a Sunsnak. Az ügynökök és a játékosok privátban kérhetnek cserét, de így nyíltani nem, ezt a 2005/06-os idény óta bünteti a liga.

Megy az erődemonstráció a Cleveland Cavaliers és Tristan Thompson között - Michael Scotto (SheridanHoops) információi szerint Rich Paul, Thompson ügynöke úgy tudja, hogy legalább három csapat kész jövő nyáron maximum szerződést ajánlani ügyfelének. Nemrég beszámoltunk arról, hogy a Cavs állítólag 75-80 milliót ajánl Thompsonnak, de Paul már korábban is megmondta, hogy maximum szerződés alatt nem írnak alá semmit - főleg akkor nem, ha tényleg igaz a három meg nem nevezett csapat érdeklődése és nem csak arról van szó, hogy feljebb akarja tornászni Thompson árát.

Szintén a Cavshez tartozik, hogy bár a korábbi információk szerint elképzelhető, hogy Kyrie Irving januárig nem játszhat, a Cleveland.com értesülései szerint a csapat úgy számol, hogy jóval az újév kezdete előtt képes lesz pályára lépni az irányító. Ha így is lesz, az újság úgy tudja, hogy főleg eleinte nagyon oda fognak figyelni a játékperceinek limitálására.

Edzőtábor-szerződéseket is kötöttek a mai napon. A Denver Nuggets Matt Janninget hívta meg a training campre - a hírek szerint több európai klub és az Atlanta Hawks invitálását utasította vissza a kosaras. A 27 éves Janning volt már egyszer az NBA-ben, miután 2010-ben nem kelt el a drafton, de a Phoenixnél 2010/11-ben nem lépett pályára. Az előző idényt a török Anadolu Efesnél töltötte, ahol az Euroligában és a török bajnokságban 24.4 perc alatt 9.2 pontot átlagolt 37.9%-os triplázással - ő a Nuggets 17. játékosa.

A Washington Wizards nem garantált szerződést adott Ish Smith-nek - a hírt hozó Jorge Castillo (Washington Post) értesülései szerint Toure Murry is meghívást kapott az edzőtáborba, ahogy ezt korábban J. Michael (CSN Mid-Atlantic) jelentette is. Egyiküknek sincs túl sok esélye bekerülni az alapszakaszt kezdő keretbe, ugyanis 15 garantált szerződése van már a Wizardsnak. Smith az előző idényben a Philadelphia Sixersnél 25 meccsen 12.1 pontot, 6.0 gólpasszt és 2.8 eladott labdát átlagolt 27.7 perc alatt.

A Cleveland Cavaliers pedig DJ Stephensnek adott szintén nem garantált szerződést. A 24 éves játékos 2013-ban nem kelt el a drafton, de 3 meccsen pályára lépett a Milwaukee Bucksnál. Az előző idényben decemberben csatlakozott az orosz Zenit Szentpétervár keretéhez, és a VTB Ligában, valamint a második számú európai kupasorozatban, a EuroCupban 7.0 pontot és 5.1 pattanót átlagolt 31 találkozón - a Szolnoki Olaj ellen nem lépett pályára a EuroCupban. 46 inches, azaz 117 centis súlypontemelkedése egyébként rekord a draftfelmérők történetében a DraftExpress adatbázisa szerint.

Zach Lowe (Grantland) a különböző logókról írt egy hosszabb cikket. Értesülései szerint a Nike és az Oklahoma City Thunder már dolgoznak azon, hogy kicsit másképp nézzen ki legalább a második számú "címer", de a marketingért felelős alelnök azt nyilatkozta, hogy az elsődleges logójuk marad a mostani pajzs-alapú, nem akarják teljesen átkonstruálni az egészet, a finomításokhoz viszont meghallgatnak ötleteket. Lowe úgy tudja, hogy a Portland TrailBlazers is tervezi a logója átszabását, bár náluk nagyobb változtatás is várható.

Ugyanehhez a témához kapcsolódik az is, hogy a liga nem engedte az Atlanta Hawksnak, hogy a Pacman-logójukat teljes egészében újra "aktiválják" akár az első számú mezükön is, a vintage, azaz a történelmi mezek eladására ugyanis más bevétel-elosztási szabály vonatkozik az NBA-ben, mint a sima mezekére, nem nagyon szerették volna, ha a kettő összemosódik.

A végére pedig Steph Curry meze, amely megérkezett Horvátországba, a Drazen Petrovic Múzeumba. Mint ismert, a Golden State Warriors csillaga anno megígérte a horvát legenda édesanyjának, hogy küldeni fog egy mezt a múzeumba, miután a hölgy vigyázott rá annak idején, amikor az 1992-es All-Star gála dobóversenyén édesapja, Dell Curry dobott. A döntőben viselt mez jó helyre került:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus