Hírmorzsák 2015-09-09 (09:15)

LeBron edzőtábor előtti tréninget szervez a héten a Cavs-játékosoknak, még nem tette túl magát a Warriors ellen elveszített döntőn. A tulajdonosok jóváhagyták a PO-rendszer megváltoztatását, amely már ebben az idényben érvénybe is lép! Porzingis jóval erősebbnek érzi magát a nyári edzések miatt, már Melóval edz Manhattanben. A Denver edzőtábor-szerződést adott Olekszij Pecserovnak és Devin Sweetney-nek. Segédedzőt igazolt a Timberwolves.

A Cleveland Cavaliers sztárja, LeBron James már a héten egy edzőtábor előtti közös tréninget szervez Chris Haynes (Cleveland Plain Dealer) információi szerint. Az újságíró úgy tudja, hogy több játékos és edző is már Miamiben van, a többiek pedig a hét közepén várhatóak. Érdekesség, hogy akkor Ohióban szervezett ilyen edzéseket LeBron, amikor a Miami Heatnél játszott, most pedig pont fordítva. Haynes a Jameshez közelállóktól úgy tudja, hogy a sztár nem nagyon tette még túl magát a Golden State Warriors ellen elveszített döntőn. Tavaly még türelemre intett mindenkit, próbálta csapatáról levenni a felelősséget, most azonban egyértelmű: vagy bajnoki címet nyernek, vagy csalódás lesz számukra az idény.

Csapattársa, Joe Harris azt nyilatkozta, hogy szerinte nagyszerű ez a dolog, hiszen LeBron a vezérük, ezzel az általa szervezett tréninggel ő adja meg az alaphangot és biztosítja, hogy a keret összes tagja ugyanazzal hozzáállással és motivációval kezdi meg a szezont. Harris szerint James csak a végső győzelemre koncentrál és azt akarja, hogy mindannyian így gondolkodjanak. Nemrég egyébként Dwyane Wade a Heat-játékosoknak szervezett hasonló meetinget, múlt héten pedig Damian Lillard rakott ki instagramra egy fotót, amin látszott, hogy legalább 10 csapattársával együtt edz már.

Volt Board of Governors ülés a tegnapi napon, amelyen ellenszavazat nélkül jóváhagyták a PO-rendszer megváltoztatását: ezentúl csak a mérleg fog számítani a rájátszásba kerülésnél, a divíziógyőztesek nem kapnak automatikus Top4 kiemelést. Ha azonos a mérleg, akkor ezentúl az egymás elleni mérleg fog dönteni elsősorban, majd csak ezt követően az, hogy megnyerte-e valaki a divízióját vagy sem. Mint ismert, hónapokkal ezelőtt már felmerült ez a változtatás, akkor az NBA Versenybizottsága erősen javasolta a tulajdonosoknak, hogy szavazzák meg ezt a verziót, amely végül most meg is történt. Itt a nyugati konferencia előző idényének végeredménye a régi és az új szabályok szerint:

A New York Knicks új magasembere, Kristaps Porzingis nyilatkozott Marc Bermannek (New York Post) arról, hogy felszedett magára 5 kilót a nyáron. A lett elmondása szerint a felsőtestét erősítette leginkább, az ellenfelek már nem tudják olyan könnyen arrébb tenni, és még mindig van ideje, hogy tovább fejlődjön. Kétszer edz egy nap, sokat van az edzőteremben, annyit eszik, amennyit csak bír és mindig kipiheni magát - mindent megtesz, hogy növekedjen a súlya. Még egyszer elismételte, hogy sokkal erősebbnek érzi magát 5-5 elleni játékban is. A Knicksnél is együtt edzenek Carmelo Anthony új manhattani edzőtermében, ahol ott van többek között Jose Calderon, Langston Galloway, Jerian Grant és Thanasis Antetokounmpo is Porzingis és Melo mellett.

A Denver Nuggets a tegnapi Matt Janning igazolás után megegyezett az edzőtáborra Olekszij Pecserovval és Devin Sweetney-vel is - velük együtt 19 fős a coloradóiak kerete már. Az 29 esztendős ukrán center 2009/10-ben játszott utoljára az NBA-ben, a Minnesota Timberwolvesnál, az előző idényt pedig az észt BC Kalev/Cramo együttesénél töltötte. Sweetney 27 éves, 2010-ben nem kelt el a drafton és az előző idényt a Moncton Miraclesnél töltötte a kanadai első osztályban, ahol 15 meccsen 21.5 pontot, 5.2 pattanót és 2.5 gólpasszt átlagolt.

Ken Berger (CBS Sports) információi szerint Minnesota Timberwolvesnál is volt változás, de nem a játékoskeretben, hanem a szakmai stábban, Flip Saundersék ugyanis Bryan Gateset igazolták le. A segédedző korábban a New Orleans Pelicansnél dolgozott, de nem tartotta meg a csapat, miután Monty Williamset leváltották a nyáron.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus