Hírmorzsák 2015-09-10 (09:30)

MWP már napi rendszerességgel edz a Lakers központjában, egyre közelebb a megegyezéshez a csapattal. Seth Curry visszautasította a Warriors ajánlatát, nem akart megint testvére árnyékában élni. A Jazznél nem aggódtak, hogy Favors megéri-e majd a pénzét, gondolkodtak nagyobb cserén, de bíznak a fiatalokban. Favors eleinte nem számolt hosszútávon Utah-val. Nem biztos, hogy Sefolosha készen áll majd a játékra az edzőtábor kezdetére. A Pacers többek között az elszálló fizetések miatt vett D-Ligás csapatot. A Cavs találkozott az idén draftolt Cedi Osmannal. Stiemsma a Magicnél, Kilpatrick a Pelicansnél.

Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) jelentette, hogy információi szerint Metta World Peace most már napi rendszerességgel edz a Los Angeles Lakers edzőközpontjában és egyre közelebb van ahhoz, hogy az aranysárga-lilák szerződtessék. Egy MWP-hez közelálló forrás Mark Medinának (Los Angeles Daily News) azt nyilatkozta, hogy egyre biztosabbak benne, a veterán kiscsatár és a csapat meg fognak egyezni a közös folytatásról. Augusztus végén merült ez fel először, akkor úgy hírlett, hogy leginkább mentornak vinnék vissza.

A Utah Jazz GM-je, Dennis Lindsey Adi Joseph-nek (Sporting News) elmondta, bár Derrick Favors csak 8 meccsen kezdett, mielőtt 2013-ban hosszabbítottak volna vele, a csapat nem aggódott amiatt, hogy be fog-e válni vagy sem. Lindsey úgy fogalmazott, hogy "a jelen sikít, míg a jövő suttog". A szerződéseknél meg kell próbálni megjósolni, mi fog történni a továbbiakban, de Favors játékosként és emberként is tetszett nekik, jól kezelte, hogy várnia kellett arra, hogy igazán komoly szerephez jusson. Azt is elmondta Lindsey, hogy gondolkodott abban, hogy egy tapasztalt szabadügynököt szerződtet vagy cserél, hogy minél jobb esélyük legyen a PO-ra idén, de mivel nem volt reális lehetőségük tényleges erősítésre, ezért inkább úgy döntött, nem lép - inkább megbízik Favorsben és a többi fiatalban.

Maga az érintett, Derrick Favors is beszélt Joseph-fel és elárulta neki, eleinte nem tervezte, hogy túl sokáig marad a Jazznél. Annyira más volt neki a város, ő pedig annyira új volt egy ilyen környezetben, hogy egyáltalán nem számolt azzal, hogy itt marad hosszabb távon is. Ahogy teltek azonban az évek, megtanulta megszeretni Utah-t, hozzászokott és már otthonosan érzi magát. Tetszik neki, hogy milyen nyugodt és csendes a környék, amit jó és rossz dolognak is tart egyben. A rossz része az, hogy ha nagy meccsük van és utána el akar menni valahova, akkor nem nagyon tud, mert nincs hova. Egyáltalán nem pörgős a város, de ezáltal a munkájára és a karrierjére tud koncentrálni az ember, vagy bármi másra, amit szeretne.

Mint arról tegnap este beszámoltunk, Thabo Sefolosha ügyét október 5-én tárgyalják majd, az Atlanta Hawks swingmanje pedig Ian Begley-nek (ESPN New York) elmondta, egyáltalán nem biztos, hogy készen áll majd az edzőtábor kezdetére - mint ismert, Sefolosha lába a rendőri intézkedés közben eltört...

Szintén volt arról szó tegnap, hogy az Indiana Pacers megvette a Fort Wayne Mad Ants D-Ligás csapatot, ennek pedig anyagi okai (is) voltak. Herb Simon tulajdonos ugyanis Candace Bucknernek (Indianapolis Star) elmondta, a növekvő játékosbérek is közrejátszottak abban, hogy megvették a Mad Antset, a Pacersnek ugyanis fiatalokra is szüksége lesz, akik a nagy fizetű sztárok mellett játszanak majd - tehát magyarul luxusadót a továbbiakban sem óhajt fizetni. Ezeknek a fiataloknak szükségük van a fejlődésre, ezt pedig sokkal könnyebb lesz biztosítani azzal, hogy övék a Mad Ants.

A Cleveland Cavaliersnél lehet egy meglepetésnév a szezon kezdetén, David Pick (eurobasket) értesülései szerint ugyanis a csapat elöljárói nemrég találkoztak a jelenleg az Európa-bajnokságon szereplő, török válogatott kiscsatárral, Cedi Osmannal, akit az idei draft 31. helyén választottak ki. Egyelőre egyáltalán nem biztos a 20 éves kosaras szerződtetése, hiszen 13 garantált szerződése már van a Cavsnek és ebben még nincs benne Tristan Thompson, hármas poszton pedig LeBron James mellett James Jones és Richard Jefferson is bevethető - de small-ball esetén akár Iman Shumpert is. Osman az előző idényben az egyik török kirakatcsapat, az Anadolu Efes színeiben 27 találkozón 6.7 ponto, 3.7 pattanót és 1.1 gólpasszt átlagolt.

Darren Wolfson (1500 ESPN Twin Cities) forrásai szerint az Orlando Magic közel áll ahhoz, hogy szerződtesse Greg Stiemsmát. A kontraktus hosszáról vagy nagyságáról egyelőre nincsenek információk, de Wolfson szerint valószínűleg edzőtábor-meghívóról lenne szó, tehát egyéves, nem garantált, minimum szóló szerződésről. Stiemsma 17 mérkőzésen lépett pályára az előző idényben a Toronto Raptorsnál, ahol 3.9 perc alatt 0.8 pontot és 0.9 pattanót átlagolt.

A New Orleans Pelicans közben megegyezett Sean Kilpatrickkel, ő 2 évre a minimumot kapja, az idei évben pedig 50.000 dollárja már garantált. A 25 éves hátvéd több együttesnél is megfordult próbajátékon, a Milwaukee Bucksnál pedig 18.2 pontot átlagolt a nyári ligában, de a wisconsini együttesnek 15 garantált szerződése van már - a Pelicansnél valamivel jobb esélyei vannak arra, hogy az alapszakaszra is maradjon, mivel ők csak 13 garantált kontraktussal rendelkeznek.

És ha már a szerződések, akkor itt lehet megemlíteni, hogy a végül a Sacramento Kingshez aláíró Seth Currynek négy ajánlata is volt: a Kings mellett a New Orleans Pelicans, a Charlotte Hornets és testvére csapata, a Golden State Warriors is kereste. Lee Jenkins (Sports Illustrated) úgy tudja, hogy Seth visszautasította a bajnok ajánlatát - az újságíró szerint azt mondta neki a hátvéd, hogy nem akar újra testvére árnyékában élni.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus