Hírmorzsák 2015-09-11 (09:45)

A Knicks egyre közelebb Melo elcseréléséhez. Flip Saunders egy időre távozott a Minnesotától, Sam Mitchell az ideiglenes vezetőedző. Draymond Green 3.1 millió dollárt adományozott a Michigan State egyetemnek. Hornacek számít Markieff Morrisra, szerinte jó versenyzőtípus játékosa, Teletovic játékát pedig kedveli, de jobb kondiba kell kerülnie a bosnyáknak. Vesely jövő nyáron visszatér az NBA-be? Galloway bizonyítani akarja, hogy helye van a ligában. Tskitishvili szerint hibázott, mikor anno azonnal elkezdte NBA-karrierjét. CJ Fair a Pacers edzőtáborában.

Zach Lowe (Grantland) tegnap esti cikkéből már annyit lehoztunk, hogy a Phoenix Suns nem akarja elcserélni egyelőre Markieff Morrist, viszont Lowe a New York Knicksre is kitért. Értesülései szerint Phil Jacksonék még nincsenek abban a stádiumban, hogy Carmelo Anthony elcseréléséről beszélgessenek bármelyik együttessel, de egyre közelebb vannak ehhez. Több helyen is felmerült már, hogy ha például jövő nyáron sem tud meghatározó szabadügynököt igazolni a Knicks, akkor Anthonyt nincs értelme megtartaniuk, mert legjobb éveiben már nem lesz körülötte bajnokesélyes csapat. Lowe megerősítette Chris Herring korábbi állításait, miszerint már szezon közben is felmerül majd a csere, amennyiben ugyanúgy szenved a csapat, mint tavaly. A dolgot bonyolítja, hogy no-trade-je van Melónak, tehát csak oda cserélhetik, ahova ő szeretné, valamint van trade kicker is szerződésében, tehát ha cserélik, fizetése még magasabb lesz.

A Knicksnél egyébként Langston Galloway hiába nyújtott egészen jó teljesítményt az előző idényben, a nyakára hozták Jerian Grantet, akivel valószínűleg a második számú irányító posztjáért fognak majd küzdeni. Galloway Stefan Bondynak (New York Daily News) azt nyilatkozta, hogy egyáltalán nem elégedett meg magával, azt akarja, hogy minden egyes mérkőzést pozitívan tudjon befolyásolni és bizonyítani akarja a világnak, hogy ebbe a ligába tartozik és folytatni tudja azt, amit tavaly elkezdett.

Térjünk még kicsit vissza a Sunsra és Markieff Morrisra, Jeff Hornacek ugyanis erről a helyzetről beszélgetett Craig Grialou-val (ArizonaSports.com). A tréner úgy gondolja, ismeri játékosát, aki szerinte egy igazi versenyző típus, ezért tudja, hogy ha elkezdődik a munka, mindent meg fog tenni a siker érdekében. Hornacek abban reménykedik, hogy bármilyen problémája is van Morrisnak a csapattal, azon túl tud lépni és továbbra is együtt tudnak majd dolgozni, mert nagy segítség lenne számukra.

Ha mégsem marad Morris vagy nem tudnak vele dűlőre jutni, akkor Mirza Teletovic kezd majd a helyén, akinek a játékát nagyon kedveli Hornacek, de a vezetőedző Paul Corónak (Arizona Republic) elmondta, szeretné, ha a bosnyák jobb kondiban lenne. A tréner szerint Teletovic jól dob, de emellett képes magának megcsinálni a helyzetet és jól is lát a pályán. Érti, hogyan kell előkészíteni bizonyos helyzeteket, de jobb formába kell kerülnie fizikailag, mert valószínűleg nincs hozzászokva ahhoz az állandó rohanáshoz, amit ők játszanak

Egy nem túl jó hír: a Minnesota Timberwolves ideiglenes eltávot adott az elnök és vezetőedző Flip Saundersnek, aki mint ismert, rákos beteg. A klub azt szeretné, ha Saunders csak az egészségére koncentrálna, és bár még ebben az idényben visszavárják a csapathoz, ideiglenes vezetőedzőt kineveztek azért természetesen a helyére, aki Sam Mitchell lesz. Mitchell volt már főedző, a Toronto Raptorst irányította a 2004/05-ös idénytől kezdve és a 2008/09-es szezon közben kellett távoznia, 345 meccsen 156-189-es mérlege volt a kanadaiakkal, két PO alatt pedig összesen 3 mérkőzést nyertek vele 8 vereség mellett - ő egyébként a Timberwolves történetének egyik fontos része, hiszen 10 idényt lehúzott az együttesnél anno játékosként.

Ennél sokkal jobb hír, hogy a Golden State Warriors idén nyáron 82 milliós szerződést kapó játékosa, Draymond Green nem volt szűkmarkú, 3.1 millió dollárt adományozott volt egyetemének, a Michigan State-nek, amellyel a férfi kosarasokat támogatja. Green elmondása szerint nem is gondolta volna, mikor megérkezett az egyetemre, hogy profi kosaras lesz belőle és azzal foglalkozik majd, amivel most. Ezért learathatja ő a babérokat vagy megköszönheti azoknak, akiknek tényleg jár az elismerés, ez az adomány pedig csak egy kis elismerés volt részéről. Tom Izzo vezetőedző mindig azt mondta neki, hogy ő az álmát éli és azt szeretné, ha a játékosai is így lennének ezzel. Nehéz volt elhinnie ezt elsőévesként, de mikor rájön az ember, hogy a tréner jobban szeretné, ha ő sikeres lenne, mint saját maga, akkor alakul ki az a kötelék, ami miatt vissza akar adni valamit, amit az egyetemen kapott.

Shams Charania (Yahoo Sports) jelentette, hogy az Indiana Pacers egyéves, nem garantált szerződést írt alá CJ Fairrel, tehát gyakorlatilag az edzőtáborra hívták meg. A 23 éves csatár tavaly nem kelt el a drafton, miután a Syracuse egyetemen utolsó évében 16.5 pontot és 6.4 pattanót átlagolt 37.8 perc alatt. Egy éve is leigazolta őt az edzőtáborra a Pacers, de nem tudott keretben maradni az alapszakaszra, ezt követően pedig az egész idényt a Fort Wayne Mad Ants D-Ligás klubnál töltötte.

A Csehországgal az Eb-n eddig nagyon jól szereplő Jan Vesely-nek különösen jól jöhet a mostani produktuma, a Sportando európai internetes portál forrásai szerint ugyanis 2016/17-től újra az NBA-ben fog játszani a cseh játékos. Vesely a 2011-es draft 6. választottja volt, de nagyon nem sikerült neki első kalandja a ligában, három szezon után kibukott, miután sem az őt draftoló Washington Wizardsnál, sem a csere által őt megszerző Denver Nuggetsnél nem tudott még csak átlagos teljesítményt sem nyújtani. A hírek szerint több csapat már most is szerette volna leigazolni, de tavaly nyáron két évre írt alá a török Fenerbahcéhoz, így várni kell a jövő nyárig visszatérésével.

Mint arról tegnap este már írtunk, egy másik korán kiválasztott európai, Nikoloz Tskitishvili már most megpróbálja magát visszaverekedni, meghívást kapott ugyanis a Los Angeles Clippers edzőtáborába. A grúz magasember Chris Dempsey-nek (Denver Post) elmondta, hogy okolhatják őt azért, mert befürdött vele a Denver a 2002-es draft 5. választásával, vagy találhatnak más okot is arra, miért mondott csődöt. Most már tudja, hogy nem kellett volna azonnal az NBA-be mennie, még pár évet le kellett volna húznia Európában. Egyszerűen nem tudott nemet mondani, mikor az 5. helyen kiválasztották, mert benne volt, hogy soha nem lesz NBA-játékos, félt a jövőtől. Itt volt az esélye, ez egy garantált lehetőség volt, amit meg kellett ragadnia. Ha lehúz még pár évet az öreg kontinensen, úgy érzi, sokkal jobb játékosként érkezhetett volna a ligába.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus