Hírmorzsák 2015-09-12 (09:15)

Durant Westbrookot dicsérte, szerinte az irányító sokat tanult az előző szezonban és megnőtt az önbizalma is. Az NBA története egy gif-ben. Melo cseréje egyelőre nem téma a Knicksnél. A Clippers nem cseréli el Jamal Crawfordot. Kupchak imádja MWP-t, egy része úgy gondolja, hogy a kiscsatár még mindig képes magas szinten játszani. Riley szerint a Heatnek mindene megvan, hogy bajnok legyen - aggódott, hogy James után Wade is távozik. Tristan Thompson nincs ott a LeBron által szervezett Cavs-összetartáson. Motiejunas nem biztos, hogy az edzőtábor kezdetére felépül. Beal és a Wizards nem haladnak a megegyezés felé. Briante Weber mégsem lesz ott a Miami edzőtáborában.

Az Oklahoma City Thunder sztárja, Kevin Durant Kevin Dingnek (Bleacher Report) arról beszélt, mennyire nagyra tartja Russell Westbrookot, hogy olyan teljesítményt nyújtott az előző idényben, amilyet, annak ellenére, hogy a csapatot páratlan sérüléshullám sújtotta. Durant elmondása szerint fantasztikus volt látni, hogy egy irányító a játék minden elemében ennyire vezérszerepbe kerül a képzettsége mellett az energiájával, lelkesedésével és a játék iránt mutatott szenvedélyével. Nagyon szomorú volt, hogy nem lehetett ott vele a pályán, de szerinte csapattársa rengeteget tanult és nőtt az önbizalma is.

Ken Berger (CBS Sports) megerősítette Zach Lowe (Grantland) Carmelo Anthonyval kapcsolatos híreinek azon felét, miszerint egyelőre biztosan nem cserélik el a sztárt, Berger forrásai szerint ugyanis még csak puhatolózó beszélgetéseket sem folytatott az együttes Melóval, hogy esetleg újjáépülnének és tekintsen el no-trade lehetőségétől, amivel bármilyen vele kapcsolatos cserét megvétózhat. Berger szerint Phil Jackson valószínűleg azzal is tisztában van, hogy Anthony-szintű "csomagot" nagyon nehezen kapnának érte.

A Los Angeles Clippers elnöke és vezetőedzője, Doc Rivers tegnap a The Beast 980 rádió vendége volt, ahol elmondta, szinte semmi esély nincs rá, hogy elcseréljék Jamal Crawfordot - a dobóhátvéddel kapcsolatban június végén, július elején merült fel ez a pletyka leginkább, mikor megszerezték Lance Stephensont, szóba került a Miami Heat, a Cleveland Cavaliers és a New York Knicks érdeklődése is. Rivers úgy fogalmazott most, hogy Crawford Clipper és nagyon meglepődne, ha nem lenne az a szezon végén is - mivel ő hozza a döntéseket a csapatnál, ez jó eséllyel a játékos maradását jelenti, aki egyébként a nyáron szabadügynök lesz.

Az utóbbi napok, hetek Metta World Peace esetleges visszatéréséről szóltak a Los Angeles Lakershez - a franchise GM-je, Mitch Kupchak nyilatkozott ezzel kapcsolatban Sam Amicknek (USA Today). Kupchak azt mondta, hogy imádja MWP-t, rendszeresen náluk edzett a nyár folyamán a veterán játékos és tudja, hogy a kiscsatár játszani akar - jelenleg itt állnak. Van még pár hét az edzőtábor kezdetéig és még nincs kész az állományuk. Kupchak úgy fogalmazott, hogy egy része úgy gondolja, hogy MWP még mindig képes NBA szinten játszani, úgyhogy majd kiderül, hogyan végződik ez a történet.

A Miami Heat elnöke, Pat Riley az ESPN Radio vendége volt pár nappal ezelőtt, ahol elmondta, nagyon izgatott a szezon miatt, mert szerinte nagyon jól erősítetettek a szabadügynökpiacról és mindenkit megtartottak, akit szerettek volna, hozzátette azt is, hogy minden körülmények között sokra tartaná csapatát. Szerinte ennek a Heatnek mindene megvan ahhoz, hogy bajnok legyen, de ez nagyon sok dolgon múlik - az egészségen, a teljesítményeken, 1-2 játékoson, illetve leginkább azon, hogy a fontos szituációkban képes-e valaki bedobni a kosarat vagy sem.

Elmondása szerint aggódott amiatt, hogy esetleg Dwyane Wade is lelép, mert vesztettek már el korábban játékosokat és a LeBron James-féle eset miatt úgy volt vele, hogy bármi megtörténhet. A játékosok mentalitása a mai NBA-ben kiszámíthatatlan, manapság inkább üzlet a liga, mint bármikor korábban, emiatt pedig minden elképzelhető lett. A szíve mélyén tudta, hogy Wade a Heathez tartozik és remélte, hogy a sztár meg tud egyezni Mickey Arison tulajdonossal. Mivel Wade a csapat ikonja, ezért nemcsak ő tárgyalt az ügynökével, Henry Thomasszal, hanem Arison is bevonta magát, ilyen fontos része Wade a franchise-nak.

Szintén a Heathez tartozik, hogy úgy tűnik, Briante Weber mégsem lesz a játékosuk, miután nem ment át a fizikai teszteken - mint ismert, a VCU egyetemen idén végző, védekező specialista hátvéd január legvégén elszakította ACL és MCL térdszalagját, valamint meniscusát is jobb térdében, és úgy tűnik, még mindig nem jött teljesen rendbe. 

A LeBron James által szervezett, tegnap kezdődött Cleveland Cavaliers-összetartáson gyakorlatilag mindenki ott van vagy lesz a csapatból Chris Haynes (Cleveland Plain Dealer) információi szerint - Kyrie Irving, Kevin Love, Anderson Varejao, JR Smith, Iman Shumpert, Joe Harris, Mo Williams, James Jones, Richard Jefferson és Sasha Kaun - egy ember viszont biztosan nem, Tristan Thompson. A dolog azért abból a szempontból nem meglepő, hogy Thompson még a csapattal tárgyal új szerződéséről és emiatt kihagyta a kanadai válogatott FIBA Americas tornáját is.

Abban sincs semmi meglepő, hiszen majdnem minden héten hallani erről, hogy Jorge Castillo (Washington Post) értesülései szerint Bradley Beal és a Washington Wizards nem haladnak a megegyezés felé a dobóhátvéd hosszabbításával kapcsolatban. Mint ismert a Wizards nem akar maximum szerződést adni Bealnek, mert tartanak a sérülékenységétől, emellett amiatt sincs értelme ezt megtenniük, mert több sapka alatti helyet foglalnának le vele, ha most és nem a jövő nyár folyamán adnának neki új szerződést - a jelenlegi helyzetben több helyük marad alapvetően Kevin Durantre, az ő esetleges leigazolása után is megkaphatja Beal új kontraktusát.

A Houston Rockets magasembere, Donatas Motiejunas Jonathan Feigennel (Houston Chronicle) váltott pár szót, és elmondta, egyáltalán nem biztos, hogy készen fog állni a játékra a csapat edzőtáborának kezdetére. Ez azért lehet fontos, mert így szinte biztos, hogy nem kap a november 2-ai határidő előtt új szerződést a litván, újoncszerződésének utolsó éve következik ugyanis.

A végére pedig az NBA története eddig: (nagyobb méretben ezen a linken megtaláljátok)

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus