Hírmorzsák 2015-09-12 (20:55)

Kupchak szerint Kobe teljes erőben lesz az edzőtábor kezdetére, de vigyázni fognak, nehogy túlhajszolja magát. Taj Gibson felépülése a tervek szerint halad, az orvos szerint az is csoda, hogy futni tudott a rossz bokájával, nemhogy kosarazni. Calipari nem akar visszatérni az NBA-be, mert így nagyobb befolyása van a fiatalok életére. Royce White szeretne újra az NBA-ben játszani. Jabari Parker visszatérését nagyon konzervatívan kezeli majd a Bucks.

A Los Angeles Lakers GM-je, Mitch Kupchak Sam Amickkel (USA Today) beszélgetett, ennek az interjúnak a Metta Wolrd Peace-re vonatkozó részét már olvashattátok reggel. A szakvezető Kobe Bryantről azt mondta, hogy jelenleg úgy néz ki, készen áll majd az edzőtábor kezdetére - mint ismert, az előző idényben elszakadt a rotátor-köpenye a jobb vállában, azt meg kellett műteni, ebből lábadozik már fél éve a Lakers ikonja. Kupchak szerint ismerve Kobe-t, az edzőtábor összes tréningjén részt akar majd venni, de ehhez lesz egy-két szava neki és Byron Scott vezetőedzőnek is, szinte biztos, hogy párszor nem engedik majd edzeni - ettől függetlenül Kupchak szerint 100%-os állapotban lesz a sztár.

A Chicago Bulls erőcsatára, Taj Gibson KC Johnsonnak (Chicago Tribune) elmondta, az eredeti tervek szerint halad felépülése - június közepén feküdt kés alá bal bokája miatt, akkor négy hónapot mondtak neki, tehát október közepére lesz bevethető állapotban. Gibson szerint az orvos megdöbbent, mikor látta, milyen állapotban volt a bokája - el volt szakadva egy szalagja is -, mert az is csoda volt már szerinte, hogy futni vagy ugrani tudott vele. Jó állapotban érzi magát, de nem akarnak elsietni semmit, óvatosak akarnak lenni, ezért azt csinálja, amit az orvosok mondanak neki, most erősítik egy kicsit a műtött bokáját.

A ma hajnalban a Hírességek Csarnokába is beiktatott John Calipari még a ceremónia előtt adott interjút Scot Howard-Coopernek (nba.com) a nála már szokásossá váló témáról: vajon visszatér az NBA-be? A Kentucky egyetem mestere egyértelműen kijelentette, hogy nem, mert nem tudna ekkora befolyással lenni a fiatalokra, a családjaikra az NBA-ben, és nem tudna ilyen pozitív hatással lenni az életükre, mint most. Feltette a kérdést, hogy vajon mi miatt érezhet nagyobb elégedettséget, azzal, ha egy egész közösségre, emberekre és életükre hathat vagy ha azért edzősködik, hogy a játékosai több pénzt keressenek és bajnoki címeket nyerjenek? Elmondása szerint életének ezen szakaszában már utóbbi nem motiválja.

Az egykor a draft első körében elkelő Royce White Jeff Goodmannek (ESPN) elmondta, szeretne visszatérni az NBA-be. White úgy érzi, még a ligába tartozik és bármit megtesz, hogy vissza is kerüljön. 24 esztendős, de úgy érzi, hogy a pályafutásának eddig nem sok köze volt a képességeihez. Nagyon sok fals információ kering vele kapcsolatban, például hogy különleges körülmények kellenek neki, ami egyszerűen nem igaz. Hajlandó repülni és meg is tette párszor ezt ezen a nyáron is, mikor Orlandóba ment, hogy a Los Angeles Clippers nyári ligás együttesénél próbálkozzon.

A Milwaukee Bucks GM-je, John Hammond Jesse Blancarte-tal (Basketball Insiders) beszélgetett Jabari Parkerről, aki ACL-szakadás után tér majd vissza, de egyelőre nem tudni, hogy 100%-os állapotban lesz-e az idény elején. Hammond elmondása szerint nagyon konzervatívak lesznek a kiscsatárral, ha például úgy érzik, hogy 20 percet képes játszani, akkor valószínűleg csak 10 percre engedik pályára, ha tud már egymás utáni napokon is meccseket vállalni, akkor sem fogják játszatni egy ideig mindkét találkozón. Bármi is lesz, nagyon óvatosan fognak vele bánni azért, aki lehet belőle és akiben reménykednek, hogy lesz belőle.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus