Hírmorzsák 2015-09-14 (09:45)

60 éves korában tegnap elhunyt Moses Malone, tőle búcsúzott az egész NBA - Charles Barkley édesapjaként tekintett rá, megható üzenetben emlékezett meg Malone-ról. Pau Gasol súlyos sérülést kockáztatott tegnapelőtt, a lengyelek elleni Eb-nyolcaddöntőben, de ő vállalta a kockázatot. Jabari Parker a szezonnyitóra is felépülhet. Mutombo szerint az, hogy beválasztották a Hírességek Csarnokába, segíteni fog a játék terjedésének Afrikában.

A tegnapi nap sajnos természetesen Moses Malone-ról és haláláról szólt, a(z egykori) játékosok és csapatok búcsúját ezen a linken elolvashatjátok. Charles Barkley külön nyilatkozatot adott ki: "Az ember, akit apának hívtam, ma távozott közülünk. Nem lehet leírni szavakkal, mennyi szomorú vagyok. Sosem fogom megérteni, hogy egy Hall of Famer miért vesz a szárnyai alá egy dagadt, lusta, auburni srácot, miért foglalkozik úgy vele, mint a fiával, miért hozza formába és miért csinál belőle játékost. Mindig apának szólítottam, akárhányszor találkoztunk. Remélem, tudta, hogy milyen nagyra tartottam és mennyire szerettem."

A Chicago Bulls magasembere, Pau Gasol parádés teljesítményt nyújtott a lengyelek ellen az Eb tegnapelőtti nyolcaddöntőjében (30 pontot ért el 6/7-es triplamutatóval), de súlyos sérülést kockáztatott. A spanyol válogatott edzője, Sergio Scariolo a találkozót követő sajtótájékoztatón elmondta, az orvosok megmondták neki, hogy 5 percnél tovább egyhuzamban nem lehet a pályán Gasol. 5 perc után le is akarta cserélni, de a játékos azt mondta neki, vállalja a kockázatot, aztán pedig nagyszerűen játszott.

A Milwaukee Bucks egyik legnagyobb reménységéről, Jabari Parkerről volt szó szombat este - John Hammond GM szerint konzervatívak lesznek vele, óvatosan fogják visszaengedni a játékba ACL-szakadását követően. Azzal kapcsolatban nagy a hallgatás, hogy Parker felépülése hogyan halad, nemrég még egy TV-st is leállítottak, hogy ne készítsen felvételeket egy edzésükről, de a Journal Times értesülései szerint a csapaton belül a legtöbben úgy gondolják, hogy a csatár az előzetes felépülési terv előtt jár és a nyitómeccsre is készen állhat majd.

A végére pedig Dikembe Mutombo maradt, akit a hétvégén iktattak be a Hírességek Csarnokába. Még ezt megelőzően nyilatkozott erről az egykori center, mert szerinte ez elősegíti majd a játék terjedését Afrikában, a fiatalok el fogják hinni ott is, hogy van lehetőségük az NBA-be és a Hall of Fame-be jutni, nyitva áll előttük az ajtó. Úgy érzi, az afrikai emberek elismerik a teljesítményt, mert soha nem jutott volna el a Hírességek Csarnokáig, ha nem tesz le olyan sokat a parkettára, amennyit letett. Úgy érzi, ezután sokkal könnyebben fogják elhinni a Serge Ibakák és a többi fiatal afrikai, hogy sokkal tovább juthatnak a kosárlabdában, mint azt eddig gondolták

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus