Hírmorzsák 2015-09-14 (21:00)

Melo instagram-vitába keveredett, mert megkérdőjelezték, hogy még elit játékos-e. A Bucks a GM, John Hammond szerződését meghosszabbította, a segéd GM-jük távozott viszont. A Cavs vezetőségi posztot adott a CSZKA Moszkva egykori sztárjának, Trajan Langdonnak. Anthony Davis 5.5 kiló izmot szedett magára. Huertasnak voltak anyagilag jobb európai ajánlatai, de szeretne sikeres NBA karriert. Robert Upshaw szerződése hivatalos a Lakersnél. A Nets új helyi TV-szerződést köt évi 40 millió dollárért.

A mai napon a New York Knicks sztárja, Carmelo Anthony került instagram-vitába. Egy szurkoló kirakott egy képet, amihez azt a szöveget írta: "Még mindig elit játékos Carmelo?". Erre válaszolt a kiscsatár egy másik képpel (amit itt láthattok a jobb oldalon) azzal a kísérő szöveggel, hogy "titeket kéne megdobnom a labdával, bohócok...".

A nap a vezetőségi lépésekről szólt leginkább. A Milwaukee Bucks a 2016/17-es idény végéig meghosszabbította a GM, John Hammond szerződését - a vezetőedző, Jason Kidd is ugyaneddig van lekötve. Wes Edens, a franchise egyik tulajdonosa elmondta, a csapat sikerességében nagy szerepet játszott a már 2008 óta a Bucksnál dolgozó Hammond munkája, hiszen tehetséges, de már most is versenyképes keretet hozott össze - örülnek, hogy továbbra is ő irányítja majd a gárdát.

Ugyanide tartozik, hogy a segéd GM-et, David Morway-t viszont nem marasztalták, így ő jelenleg csapat nélkül van. Hammond megköszönte a munkáját és elmondta, nagy segítségükre volt az elmúlt két idény folyamán - előtte az Indiana Pacers GM-je volt. Ennek ellenére úgy döntöttek, hogy most egy másik irányba indulnak, próbálják továbbfejleszteni az együttest, Morway-nek viszont sok sikert kívánnak a továbbiakban.

Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) jelentette, hogy a Cleveland Cavaliersnél a játékosok adminisztrációs dolgaiért felelős vezető ezentúl Trajan Langdon lesz, aki Raja Bellt váltja a poszton - Bell több időt akar a családjával lenni, ezért távozik. Langdont az 1999-es draft 11. helyén húzta ki a Cavs, de nem volt sikeres NBA-karrierje, Európában viszont annál nagyobb sztár lett - kétszer is Euroligát nyert a CSZKA Moszkvával, egyszer ő lett a Final Four MVP-je, onnan is vonult vissza 2011-ben.

David Aldridge (nba.com) is lehozta a hírt, amit hetekkel ezelőtt már hallhattunk: Anthony Davis 5.5 kiló izmot szedett magára a nyáron úgy, hogy nem lassult és a mozgása sem lett darabosabb - várhatóan még jobb szezonja lesz, mint volt az előző, pedig a PER alapján már ő volt a legjobb az előző idényben is.

A Los Angeles Lakers brazil hátvédje, Marcelinho Huertas Eric Pincusszal (Basketball Insiders) beszélgetett, ennek egy részét már olvashattátok tegnap este. Huertas azt is elmondta, hogy ha a pénz döntött volna, akkor marad Európában, voltak jobb ajánlatai is a nyár folyamán. Azért tette át a székhelyét Amerikába, mert ki akarja próbálni magát, hátha szép NBA karrierje lehet. Reményei szerint megkapja majd a lehetőséget és megmutathatja, mire képes, így több évig maradhat.

Szintén a Lakershez tartozik, hogy hivatalosan is szerződést kötöttek Robert Upshaw-val - a nyár folyamán felmerült, hogy személyes problémái miatt nem biztos, hogy csatlakozik majd a kerethez. Az együttes több off-szezon célt is kitűzött elé, hogy segítse a problémák megoldásában, és úgy tűnik, sikerült is ezt megtennie.

A Sports Business Journal újságírói jelentették, hogy a Brooklyn Nets közel áll ahhoz, hogy megkösse új, helyi TV-szerződését a Yes Networkkel, amely évi nagyjából 40 millió dollárt fizetne a csapatnak átlagosan. Az új megállapodás a 2017/18-as idénytől lép életbe és jelentős emelkedést jelent a jelenlegi szerződéshez képest. A NetsDaily információi szerint a Brooklynnak hoz jelenleg a legkevesebbet a helyi TV-adásokra vonatkozó kontraktusa a New York-i és a Los Angeles-i együttesek közül, és alig fizet többet, mint amit a Minnesota Timberwolves kap a velük megegyező hálózattól.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus