Hírmorzsák 2015-09-16 (09:45)

Nash-t szerette volna rávenni a Mavs, hogy játékosként térjen vissza hozzájuk még erre az idényre. LeBron bemutatta új cipőjét, a Nike LeBron 13-at. Harden még Air Jordant viselt, az adidas szerint október 1-től ez tiltva lesz neki. Isaiah Thomas céljai: a Cetlics jusson PO-ba, ő pedig legyen All-Star. Carlisle szerint nem biztos, hogy a legjobb centerük fog kezdeni. Lionel Hollins szerint egyáltalán nem biztos, hogy gyengék lesznek, örül a jelenlegi keretnek és a nyári lépéseknek. Bemutatták a Warriors új csarnokának 3D-s terveit. Steve Clifford szerint tavaly pocsék munkát végzett az idény előtti felkészítéskor. Gentry szeretné, ha Cole maradna a Pelicansnél, de Dempsre bízza a döntést. Josh Harrelson a Wizardsnál.

Mint arról tegnap este beszámoltunk, Steve Nash közel áll a megegyezéshez a Golden State Warriorsszel. A hivatalosan márciusban visszavonuló irányítóval kapcsolatban Marc Stein (ESPN) értesülései szerint a Dallas Mavericks júniusban még reménykedett, hogy meggyőzhetik, térjen vissza hozzájuk játékosként - 1998 és 2004 között a Mavsnél kosarazott a játékmester, Dirk Nowitzkivel pedig nagyon jóban van -, de Nash korábban többször hangozotta, ha fizikailag még képes a játékra, csak a Los Angeles Lakershez tér vissza - mint ismert, állandó fájdalmai voltak a hátában lévő idegek becsípődése miatt.

Szintén a Mavshez tartozik, hogy Earl K. Sneed (Mavs.com) a Dallas kezdő center pozíciójáért folytatott harcot elemezgette. Rick Carlisle vezetőedző korábban elmondta, hogy nem feltétlenül a jobb játékos fog kezdeni, az előző években kicsit máshogy csináltak pár dolgot, mint a többi csapat. Annak örül, hogy olyan keret jött össze, amely tele van jó és tapasztalt kosarasokkal, akik képesek megfelelni az elvárásoknak. Az is fontos a tréner szerint, hogy karrierjük azon szakaszában vannak már, amikor inkább a végső győzelem lehetősége érdekli őket és az, hogy ennek közelében legyenek, nem a statisztikák vagy a következő szerződés.

A Brooklyn Nets vezetőedzője, Lionel Hollins Tim Bontempsnek (New York Post) elmondta, egyáltalán nem hiszi, hogy Deron Williams távozásával és azzal, hogy Jarrett Jackkel kezdik meg egyes poszton az idényt, halálra lennének ítélve. Hollins azt mondta, hogy olvassa ő is az előrejelzéseket és csak nevet rajtuk, mert fogják az újságírók a statisztikákat, egy csoportba rendezik őket, ez alapján pedig a liga aljához tartoznak. Amit nem vesz figyelembe senki szerinte az az, hogy mindez a múltban történt, akár jól, akár rosszul teljesített valaki. Most a pályán kell megmutatnia mindenkinek, mit tud, és reményeik szerint fejlődni fognak. A csapatuk gerince ugyanúgy megvan, úgyhogy elégedett.

Hollins azt is elmondta, mikor kivásárolták Williamst, tudták, hogy ennek lehetnek negatív következményei is. A tréner szerint véghezvitték azt, amit akartak: fiatalabb játékosokat akartak szerezni, változtatni akartak kicsit a csapaton és atletikusabbak akartak lenni. Hollins úgy érzi, hogy a GM, Billy King nagyszerű munkát végzett, most az ő feladatuk a játékosokkal úgy együtt dolgozni, hogy egyénileg és csapatként is előrébb lépjenek.

A Boston Celtics irányítója, Isaiah Thomas Chris Forsberggel (ESPN) beszélgetett a céljairól a következő idényre. Thomas elmondása szerint arra akarnak építkezni, amit tavaly elértek. Bejutottak a PO-ba, de egyáltalán nem voltak elégedettek. Jobb állományuk van, mint az előző szezonban és egy évet már együtt töltöttek, így csak jobbak lehetnek. A célja az, hogy a Celtics rájátszásba jusson, aztán erre építkezve haladjanak tovább. Ha ez megvan a csapatnak, akkor jöhetnek az egyéni célok szerinte. Úgy érzi, All-Star játékos lehetne és nemcsak mondja ezt, őszintén így gondolja. Kemény munkával, a játéka fejlesztésével és azzal a lehetőséggel, amit a Boston adott neki, úgy érzi, elérhető ez a célja.

A Washington Wizards egyéves, nem garantált szerződést, tehát gyakorlatilag edzőtábor-meghívót adott Josh Harrellsonnak. A vajkezű magasember korábban a New York Knicksnél és a Detroit Pistonsnál is megfordult, az előző szezont Kínában és Puerto Ricóban töltötte, a nyáron pedig a Phoenix Suns nyári ligás csapatában kosarazott - 7 meccsen 17.2 perc alatt 8.4 pontot és 5.1. pattanót átlagolt. 2014 elején nagyon komoly gondjai voltak a hátvával, az is felmerült, hogy abba kell hagynia, de egy műtét és a 8 hónapos kihagyás segített neki. Nem lesz egyszerű dolga a fővárosiaknál, mivel a Wizardsnak már van 15 garantált szerződése.

Az edzőtáborokhoz tartozik, hogy Rick Bonnell (Charlotte Observer) forrásai szerint a Charlotte Hornets 18 fős állománya nem nő tovább az edzőtáborra sem - mint ismert, 20 fő lenne a maximumális létszám -, mert Steve Clifford vezetőedző úgy gondolja, ez negatív hatással van a csapatra, főleg a rotációemberek nem tudnak olyan ismétlésszámmal gyakorolni. Clifford elmondta, hogy tavaly pocsék munkát végzett a szezon előtti felkészítésnél, az idény elején gyenge volt a védekezésük és a támadójátékuk is.

Nincs még kontraktusa a következő idényre Norris Cole-nak, aki a New Orleans Pelicanstől kapott egy QO-t, ezzel korlátozott szabadügynök lett, de szerződésben nem tudtak vele megegyezni - ha így marad, a hátvéd valószínűleg aláírja az egyéves megállapodást a csapattal, jövő nyáron pedig oda mehet, ahova akar. Alvin Gentry vezetőedző John Reidnek (The Times Picayune) elmondta, Dell Demps GM-re bízza, hogy mi lesz Cole sorsa. Szeretné, ha a csapatnál maradna, mert fontos része az együttesnek, de a vezetőség dolga a szerződések kiosztása. Mint edző, azt szeretné, ha maradna Cole, és úgy érzi, ezzel Demps is így van.

A végére pedig a könnyedebb dolgok. Először egy 3D-s animáció, ami a Golden State Warriors leendő csarnokát mutatja be - ezen a linken megnézhetitek.

Aztán a Houston Rockets sztárja, James Harden, aki nemrég írt alá 13 évre 200 millió dollárért az adidashoz, a napokban azonban Air Jordant viselt egy moziból távozva, amit a TMZ természetesen lencsevégre is kapott - ezen a linken láthatjátok is. Egyelőre nem szegett szerződést Harden, mivel az adidas-szal kötött megállapodása október 1-től lép érvénybe, de a sportszergyártó nyilván nem örül, hogy legnagyobb riválisát "reklámozza" továbbra is a sztár. Meg is kérdezték őket, hogy október 1-től meg van-e tiltva Hardennek, hogy Air Jordan cipőt viseljen nyilvánosan, amire az adidas szóvivője azt mondta, ez is a megállapodás része.

LeBron James pedig bemutatta új cipőjét, a Nike LeBron 13-at a SLAM Magazin legújabb számának borítóján - október 10-én kezdik el árusítani majd.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus