Hírmorzsák 2015-09-18 (09:30)

Wade továbbra is hűséges a Heathez, a szíve mindig is a Miamié marad. Gobert kiakadt twitteren az Eb-elődöntő után, Rubio szerint a center nem tud veszíteni. Michael Carter-Williams az operatőrt dobta ki az egyik MLB meccs elején (videó). Pierre Jackson egy komoly zsákolással jelezte, teljesen felépült Achilles-szakadásából (videó). Régi-új harmadik számú meze lesz a Pelicansnek. A liga a játékosok által viselhető technológiák fejlesztésébe fektet. Telfair iránt érdeklődik a Lakers. A Timberwolves leigazolta Andrew Wiggins bátyját, John Lucas III a Heatnél, további edzőtábor-szerződések: Cavaliers, Rockets.

A Miami Heat ikonja, Dwyane Wade a 790 The Ticket rádióműsorban dicsérte a csapat vezetőségét, ahogyan felépítették a keretet a most következő szezonra, és bár beismerte, hogy nem volt egyszerű a megegyezés közte és a klub között, továbbra is elkötelezett a Heat irányába. A dobóhátvéd úgy fogalmazott, hogy bár mindennek van üzleti oldala, a szíve a Heaté és mindig is azt mondta, hogy ennél a csapatnál akar maradni. Itt kezdte a karrierjét és itt is akarja befejezni. Boldog volt már amiatt is, hogy itt lehet és szerette volna elérni, hogy büszkék legyenek rá, amiért az ötödik helyen draftolták őt. Azt is hozzátette, hogy szeretné, ha nem kérdőjeleznék meg a csapat iránti hűségét.

Mint arról már beszámoltunk, tegnap este Pau Gasol embertelen meccsével (40 pont, 11 pattanó) Spanyolország hosszabbítás után verte a házigazda franciákat az Eb-elődöntőjében. A találkozót követően Rudy Gobert, a franciák Gasolról kipontozódó első számú centere azt írta twitteren, hogy nehéz úgy játszani, ha valaki hozzádérhet, de te nem érhetsz hozzá. Nehezen viseli a vereséget, főleg mivel így kaptak ki, de fel fognak állni a padlóról. Nicolas Batum gratulált az ellenfélnek és Gasolnak, sok szerencsét kívánt a következő meccshez. A spanyol válogatottban most nem játszó Ricky Rubio le is csapott a két tweetre, szerinte ugyanis Batum bemutatta, hogyan kell veszíteni, Gobert pedig azt, milyen az, amikor valaki nem bírja elviselni a vereséget - a két válogatott és a játékosok nem kedvelik egymást finoman szólva sem, nem most lesznek jobb barátok.

Zach Lowe (Grantland) tegnap este írta meg, hogy forrásai szerint a liga is befektet olyan technológiák kifejlesztésébe, amelyeket meccsek közben lehet hordani - a két cég, amely a fejlesztéseket végezné, a Catapult és a STATSports lenne a tervek szerint. A legtöbb csapat évek óta alkalmazza a technikát edzéseken (póló alatt lehet hordani, 30 gramm sincs súlya), amelynek segítségével a megtett táv és a sebesség mellett lehet mérni azt is, ki milyen erőkifejtéssel ugrik például, így lehet ellenőrizni a fáradtságot vagy egy esetleges sérülést még ideje korán észre lehet venni. Néhány vezető már régóta szeretné, ha bevezetnék ezt meccseken is, de ezt még a Játékosok Szakszervezetével is le kell tárgyalniuk - a kosarasok oldaláról van némi kétkedés azzal kapcsolatban, hogyan használnák ezt a csapatok, illetve ki láthatná az adatokat.

Több edzőtábor-meghívás is történt tegnap este és ma hajnalban. A Houston Rockets Joshua Smith-szel kötött szerződést. A 23 éves center idén végzett a Georgetownon, miután első két idényét a UCLA-n töltötte, a Hoyasnál 20.5 perc alatt 10.8 pontot és 5.8 pattanót átlagolt, a Miami Heat nyári ligás csapatában pedig 5 pont és 4 pattanó voltak a mutatói. A Minnesota Timberwolves Nick Wigginsszel egyezett meg. A 24 éves swingman Andrew Wiggins bátyja, 2014-ben a Wichita State-n végzett, az előző idényben pedig a német Tigers Tübingen együttesénél játszott, igaz, csak 11 mérkőzés erejéig - nyáron megfordult a Minnesota és a Utah Jazz nyári ligás csapataiban is.

A Cleveland Cavaliersnél egyrészt Jerrelle Benimon kilépett az edzőtábor-szerződéséből, hogy aláírjon Kínába, az ohiói alakulat pedig leigazolta Nick Minnerath-ot egy évre, a veterán minimumért, természetesen nem garantáltan. A 26 éves csatár az előző idényben a francia Cholet-nál kosarazott, ahol 13.6 pont és 4.0 pattanó voltak a statisztikái. Marc Stein (ESPN) jelentette először, hogy John Lucas III a Miami Heatnél edz, Ira Winderman (Sun Sentinel) pedig nem sokkal később azt írta, meg is egyezett a csapat és a veterán irányító - információi szerint Lucas közel állt a Los Angeles Clippershez is, mielőtt Doc Riversék megszerezték Pablo Prigionit. A játékmester kínai kitérője után a Detroit Pistonsnál fejezte be az előző szezont, 21 meccsen 4.7 pontot és 2.9 gólpasszt átlagolt.

Michael Scotto (Sheridan Hoops) információi szerint a Los Angeles Lakersnél is mozgolódás van, ők Sebastian Telfair iránt érdeklődnek, bár szerződést még nem kötöttek vele. Az előző idényben 16 meccsen játszott Telfair az Oklahoma City Thundernél, ahol 8.4 pontot és 2.8 gólpasszt átlagolt. Miután kitette keretéből az OKC, a kínai Xinjiang Flying Tigershez igazolt, ahol 22 mérkőzésen 19.9 pontot, 2.5 pattanót és 4.5 gólpasszt hozott össze találkozónként. Jelenleg 18 kontraktussal rendelkezik a Lakers, de ebből csak 12 garantált.

A New Orleans Pelicansnek régi-új harmadik számú meze lesz a most következő idényben, az utoljára 2012/13-ban használt Mardi Gras-stílust veszik újra elő:

Úgy tűnik, hogy a Philadelphia Sixers hátvédje, Pierre Jackson felépült Achilles-szakadásából, miután az alábbi videóban megmutatja, a rugói rendben vannak továbbra is:

A legvégére pedig Michael Carter-Williams, aki nem dob pontosabban most sem, mint az előző idényekben. A Milwaukee Bucks irányítóját meghívták a St.Louis Cardinals - Milwaukee Brewers MLB meccsre, hogy dobjon ő először, ő azonban az egyik TV-st találta el:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus