Hírmorzsák 2015-09-19 (22:45)

Byron Scott szerint a játékidő limitálása és a back-to-backek lesznek a fontosak Bryant egészsége szempontjából, nem szeretné, ha sérülten fejezné be karrierjét az ikon. Deron Williamsnek mentális és fizikai problémái is voltak a Netsnél. Vesely jól érzi magát Törökországban, nem sietteti az NBA-be való visszatérést. Megvan Harrison Barnes új ügynöke. A Brooklyn Hanga Ádám tavalyi csapattársát igazolta le, Edgar Sosa pedig a Hawks edzőtáborában próbálkozik majd.

A Los Angeles Lakers vezetőedzője, Byron Scott azt nyilatkozta Bill Oramnek (Orange County Register), hogy a legnagyobb kérdés Kobe Bryanttel kapcsolatban az lesz, milyen mértékben limitálják majd játékidejét, illetve hogy az egymás utáni napokon rendezett mérkőzéseken milyen rendszerességgel játsszon. A tréner úgy gondolja, ezen kívül nincs nagyon miről beszélni, Kobe játszani akar, és úgy fogja befejezni pályafutását, ahogy ő szeretné - már ha ez lesz az utolsó szezonja.

Beszéltek már telefonon többször is a játékidejéről és a back-to- backekről is, valószínűleg még az edzőtábor előtt megint szóba kerül majd ez és a training camp folyamán is lesz erről szó. Ha ez lesz Bryant utolsó éve, akkor Scott azt szeretné, ha egészségesen és nem sérülten fejezné be karrierjét. Mindent meg fog tenni, ami tőle telik, hogy a megbeszélt tervek szerint játszassa majd a franchise ikonját.

Ken Berger (CBS Sports) információi szerint Deron Williamsnek mentális és fizikai problémái is voltak a Brooklyn Netsnél - a korábbi segéd GM, Bobby Marks például azt nyilatkozta róla, hogy amikor kisebb terhet raktak rá, sokkal jobban teljesített, mint akkor, mikor a középpontba került. Paul Pierce korábban elmondta, hogy mielőtt Brooklynba került, még MVP-ként tekintett az irányítóra, de mikor együtt játszottak a Netsnél, rá kellett jönnie, hogy ezt a szerepet Williams nem szeretné, egyszerűen ez nem ő. Először volt nagypiacú együttesnél, a középpontban, a média pedig egyáltalán nem ugyanolyan Utah-ban, mint New Yorkban, így nagyon nagy lett rajta a nyomás. Ezt sok ember nem bírja el és Pierce úgy érzi, ennek is hatása volt a Dallas jelenlegi egyesének játékára. 

Szó volt arról nemrég, hogy Jan Vesely-t az NBA-be visszavinné több együttes is, de a cseh csatár Mark Woodsnak (ESPN) elmondta, egyelőre nem is gondol erre, mivel a következő évet is Törökországban tölti majd, csak ez jár az eszében. Elmondása szerint nagyon sok tapasztalatot gyűjtött abból, hogy a Fenerbahcénél játszik, nagyszerű munkát végeznek az együttesnél, a saját játékát játszhatja, és ezért is hagyta ott az NBA-t, hogy játéklehetőséget kapjon. Elégedett jelenlegi helyzetével.

Volt két igazolás az elmúlt két napban. A Brooklyn Nets megegyezett Justin Harperrel - a magasembert a 2011-es draft 32. helyén választotta ki a Cleveland Cavaliers, játszott az Orlando Magicnél, a D-Ligában, Izraelben, az előző idényt pedig az olasz első osztályú Sidigas Avellino együttesénél töltötte, Hanga Ádám csapattársa volt tehát. Az egykor a Louisville egyetemen játszó, a 2010-es drafton el nem kelő Edgar Sosa pedig az Atlanta Hawkstól kapott szerződést - ő is Olaszországban játszott legutóbb.

A végére Harrison Barnes maradt, akinek megvan új ügynöke, Jeff Schwartz. Mint ismert, a Golden State Warriors kiscsatára a hét korábbi részében váltott, Jeff Wechslert hagyta ott, így új ügynök képviseli érdekeit a hosszabbítási tárgyalásoknál.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus