Hírmorzsák 2015-09-20 (10:30)

Shaq szerint Anthony Davis valószínűleg a legjobb erőcsatár a ligában, a fiának azt mondta, hogy az ő játékát figyelje. Blake Griffin szívesen maradna egész karrierje alatt a Clippersnél. Fariednek nagyobb szerepe volt Brian Shaw megbukásában, mint amiről a közvélemény tud. Deron Williamsnek az edzőváltások sem tettek jót. Perkins szerint egy vezér kellett a Pelicansnek, ezért igazolt hozzájuk. Fredette szerint játéka illik a Spurs rendszerébe, lesz lehetősége megmutatni, mit is tud igazából. Ellington örül, hogy a Netshez igazolhatott. Vujacic szívesen segít a társaknak a Triangle-ben, Phil Jackson szerint a szlovén fontos shooter lesz a padról. Yannick Moreira mégsem lesz a Brooklyn játékosa, a Rockets kitette keretéből Remi Yusufot.

Shaquille O'Neal pénteken Springfieldben járt egy minden évben általa rendezett golftornán, ahol szóba került a fia is. Shaq elmondása szerint egyáltalán nem saját maga felé próbálja irányítani Shareef játékát, inkább azt mondta neki, hogy Anthony Davist nézze és tőle tanuljon, mert nagyjából hasonló magas és hasonló felépítésű lesz, mint a New Orleans Pelicans sztárja - nem túl vékony, de hosszú végtagokkal rendelkező játékos. O'Neal szerint Davis valószínűleg a legjobb erőcsatár jelenleg a ligában, nagyon jók az atletikus képességei, képes a hátvédekkel tartani az iramot, gyors, jól lepattanózik, dominálja a meccseket és át tudja venni a mérkőzések irányátását, ha erre van szükség - sokat vár a Pelicans játékosától a most következő szezonban.

A Los Angeles Clippers erőcsatára, Blake Griffin Alex Kennedyvel (Basketball Insiders) beszélgetett és elmondása szerint szívesen maradna a csapatnál teljes hátralévő karrierjére. Most már Los Angeles az otthona, ők draftolták és profi pályafutása kezdete óta a Clippers tagja. Nagyon nehéz időket is megélt a franchise-zal, nem volt mindig minden ilyen, mint most. Bármikor, amikor az ember ilyen helyzetbe kerül, hogy a rosszról jóra fordulnak a dolgok, úgy érzi, megérte a befektetett munka. Sehova nem akar menni, de azt is hozzátette, hogy ebben a ligában sosem lehet tudni, hiszen az üzletről legalább annyira szól az NBA, mint a játékról. Boldog azonban a csapatnál és szeretné a Clippersnél befejezni.

Ben Dowsett (Basketball Insiders) forrásai szerint Kenneth Fariednek jóval nagyobb szerepe volt Brian Shaw megbukásában a Denver Nuggetsnél, mint ahogyan ezt a sztorit a közvélemény ismeri. Az erőcsatár körül tavaly is keringett több cserepletyka is, és a ligában nagyon sokan azt várják, hogy előbb-utóbb, de inkább előbb el fogják cserélni Fariedet.

Tegnap este már volt róla szó, hogy Ken Berger (CBS Sports) információi szerint mentális és fizikális gondjai is voltak Deron Williamsnek a Brooklyn Netsnél, ezért nem tudta hozni a felé támasztott elvárásokat. Egy, az irányítóhoz közelálló személy azt mondta az újságírónak, hogy a folyamatos edzőváltás sem volt éppen Williams segítségére, minden évben más támadójáték és védekezési rendszer volt, ez pedig szintén nagyban visszavetette. Egy régóta a ligában dolgozó vezető azt mondta Bergernek, hogy nem hiszi, hogy D-Will valaha All-Star lesz megint, mert annyira jók a nyugati hátvédek. Jelenleg Top15-ös irányítónak sem gondolja, de ha összeszedi magát, oda még beférhet.

A New Orleans Pelicans új centere, Kendrick Perkins Jim Eichenhofernek (nba.com) nyilatkozott - azt mondta, a csapat fiatal magja győzte meg, hogy igazoljon hozzájuk. Anthony Davis, Jrue Holiday, Eric Gordon és Tyreke Evans személyében egy jó alapjuk van olyan játékosokkal, akik már most is jók a saját posztjukon és nagyon tehetségesek. Néhány dolgot meg kell tanulniuk és egyre profibbnak kell lenniük. Perkins szerint ez utóbbi dologban jó úton haladnak, keményen dolgoznak, de úgy gondolja, hogy kellett nekik egy vezér, aki nem feltétlenül a legjobb játékos a csapatban, hanem aki a szavakkal tud jól bánni. Látta a keretet és arra gondolt, mi lenne, ha lenne mellettük egy veterán vezető, aki összeszedi őket fejben idegenben is, aki megmutatja, hogyan tartsák karban fizikálisan magukat és hogy ne az éjszakai életre gondoljanak. Ezért gondolta úgy, hogy ez egy jó hely lenne neki, megkereste Dell Dempst és meg is egyeztek.

A San Antonio Spurs egyik új hátvédje, Jimmer Fredette Dick Harmonnak (Deseret News) elmondta, nagyon várja már a következő idényt. Olyan keményen kell dolgoznia, amennyire csak lehet, de úgy érzi, ha ezt megteszi, beférhet a csapat rotációjába, szerepet szánhat neki Gregg Popovich mester. Azt tudja, hogy ha sikerül az alapszakaszra is a keretben maradnia, jó esélye van a játékra, mert a Spurs sokat pihenteti játékosait. Úgy érzi, a San Antonio olyan kosárlabdát játszik, ami fekszik a stílusának, jól illik a rendszerbe és kedveli a csapattársait is. Nagy a versengés köztük, de segítenek, mert azt akarják, hogy ő is a többiek segítségére legyen a végső győzelem megszerzésében. Nagyon várja már, hogy egy ilyen kultúra részese lehessen, jobb helyzetbe nem is kerülhetett volna.

A Brooklyn Nets új dobóhátvédje, Wayne Ellington Kathryn Pryzbylának (nba.com) adott interjút. A 27 éves játékos szerint sokat beszélgetett az ügynökével a nyáron, megnézték, mik a lehetőségei, de a Nets a tökéletes választás volt neki a pályán és azon kívül is. Philadelphiában született, nem túl messze New Yorktól, ezt is nagy előnynek tartja és nagyon örül annak, hogy lehetősége volt a Brooklynhoz igazolni.

Szintén a Netshez tartozik, hogy bár szerdán úgy tűnt, leigazolták az edzőtáborra Yannick Moreirát, az angolai magasember bal lábfejében van egy kisebb szalagszakadás, ami miatt 4-6 hétig még nem edzhet, ezért természetesen nem is lesz ott a brooklyniaknál, szerződése semmis.

A város másik csapata, a New York Knicks egyik új hátvédje, Sasha Vujacic is nyilatkozott, ő Ian Begley-nek (ESPN New York) arról beszélt, hogy szívesen tanítja majd a többieket a Triangle-re, amit ő már a Los Angeles Lakersből ismer. Mindig is olyan játékosnak tartotta magát, aki segíti a többieket a pályán. Nagyon sok újoncuk és fiatal játékosuk van, bár hozzátette, hogy önmagát is fiatalnak tartja még - 31 éves a szlovén kosaras. Szerinte jó a csapat és nagyon várja már, hogy taníthassa társait, de azt is hozzátette, nem akar átmenni tanárba teljesen, mert van egy edzőjük, aki vezeti majd őket. Ha szükség van a segítségére, hogy megmutasson vagy megcsináljon valamit, akkor azt örömmel fogja megtenni.

A franchise elnöke, Phil Jackson azt mondta Begley-nek, hogy szerinte Vujacic olyan shooter lehet a padról, aki nagyban megváltoztathatja a mérkőzések menetét. Játékosa egy 10 napos szerződést leszámítva 4 éve nem játszott a ligában, de úgy érzi, hogy Vujacicban így 31 évesen is még mindig nagyon sok van. Klasszikus streaky shooternek tartja - tehát olyan dobónak, akinek valamikor nagyon bejön minden, máskor pedig semmi -, akinek ha megy, 3 perc alatt is óriási hatással lehet egy-egy mérkőzésre. Jackson úgy érzi, nagyon fontos és hasznos tagja lesz a szlovén az együttesnek.

A Houston Rockets nemrég egyezett meg Remi Yusuffal, de tegnap már ki is tették keretükből, pedig még bő egy hét van az edzőtábor kezdetéig. Mivel nem garantált kontraktusa volt a nigériai hátvédnek, így természetesen nem jelent semmi különöset, hogy elküldték, a Rockets állománya így 18 fős jelenleg.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus