Hírmorzsák 2015-09-20 (22:45)

Sok a Miami egyéves szerződéssel rendelkező játékosa, Bosh szerint ennek komoly hatása lehet a szezonjukra is. Al Jefferson szerint a Hornets PO-ba kerülhet, dicsérte Batumot, Lint, Lambet és Hawest is. Dwight Howard otthagyta az adidast, a kínai Peakhez írt alá. Silver szerint egyre inkább haladnak abba az irányba, hogy a liga minden csapata számítson, és a jól menedzselt klubok bajnokesélyesek legyenek a piac méretétől függetlenül - Michele Roberts-cel folyamatosan tárgyalnak, a stabilitás megteremtése a céljuk.

A Miami Heatnél csak Chris Bosh-nak és Goran Dragicnak van hosszútávú szerződése, ami nem véletlen, Pat Riley próbált minél több sapka alatti helyet megőrizni a következő nyárra. Bosh Ira Windermannek (Sun Sentinel) elmondta, azt figyelembe kell venni, hogy nagyon sok egyéves szerződéssel rendelkező emberük van, ami hatással lehet az idényükre, de úgy érzi, hogy a csapatsikerekkel egyéni céljaikat is elérhetik a játékosok. A legnagyobb kihívás az lesz, hogy jó legyen a csapategységük, de az a legfőbb feladatuk, hogy mindenkinek világos legyen a saját szerepe és mindenki maximálisan végezze el a rá kiosztott feladatokat.

A Houston Rockets centere, Dwight Howard elhagyta az adidast, miután lejárt kontraktusa a sportszergyártóval, új "cipőszerződését" pedig a kínai Peakkel írta alá. A középjátékos azt nyilatkozta a Fox 26 Houstonnak, hogy nagy áldás ez számára. Sokan kérdezték, hogy miért hagyta el az adidast, amire azt mondta, hogy bár szép éveket töltött náluk, a Peak egy feltörekvő márka, és szeretné segíteni az ő elterjedésüket az Egyesült Államokban. A Peak legnevesebb ügyfelei eddig egyébként Tony Parker és George Hill voltak.

A Charlotte Hornets centere, Al Jefferson Rick Bonnell-lel (Charlotte Observer) beszélgetett arról, hogy szerinte a csapat nyári erősítéseivel feledtetni tudják az előző idény kudarcát és újra be tudnak kerülni a PO-ba. Jefferson azt nyilatkozta, hogy mióta Utah-ban játszott, azóta nagy rajongója Nicolas Batum játékának, nagyon képzett játékosnak tartja, aki nagyon jól dob és jól is hozza helyzetbe a társait, igazi mindenes. Jeremy Linről és Jeremy Lambről is azt mondta, hogy olyan kosarasok, akik jó kinti dobók és a labdajáratásban is jeleskednek. Spencer Hawes pedig az egyik kedvence az egész világon - csak akkor utálja, amikor ellene kell játszani, mert nem szeret senkit egészen a triplavonalig védeni, őt viszont muszáj.

A liga komisszárja, Adam Silver Gary Washburnnel (Boston Globe) beszélgetett több témakörről is. Elmondása szerint jelenleg úgy néz ki az NBA, hogy ha egy csapatot jól vezetnek és van egy kis szerencséje is, akkor függetlenül a piac nagyságától bajnoki címért küzdhet. Silver szerint abba az irányba haladnak, hogy minden franchise-nak komoly jelentősége legyen. Felmerült, hogy a ligának jót tenne, ha a tradicionális csapatok, mint a Lakers, a Knicks vagy a Celtics jobban szerepelnének, de erre elmondta a commish, hogy egyik gárda sem fontosabb neki a másiknál. Szeretnék, ha minden csapat hasonló szinten versengene, de tudják, hogy egy ilyen ligában mindig van fluktuáció, egyszer az egyik, máskor pedig más együttesek jók. Elégedett és örömmel nézi azt is, hogy több klub hogyan építi fel a jövőjét.

Arról is beszélt, hogy mióta kinevezték Michele Robertset a Játékosok Szakszervezetének vezetőjévé, rendszeresen beszélnek. Mindketten megegyeztek abban, hogy az a feladatuk, hogy stabilitást biztosítsanak az NBA-ben és arra a sikerre építsenek, amit eddig felépítettek és elértek. Továbbra is tárgyalásban állnak a Szakszervezettel, meg is alakult erre egy bizottság, amely csak ezzel foglalkozik, ugyanez pedig megvan a másik oldalon is. Reményeik szerint ősszel megint össze tudnak majd ülni és folytathatják a tárgyalásokat az új kollektív szerződésről - mint ismert, 2017 nyarán mindkét oldal kiléphet a jelenlegi megállapodásból.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus