Hírmorzsák 2015-09-21 (10:30)

Harrison Barnesnak 4 évre 64 milliót ajánlott a Warriors, visszautasította. Jennings szerint Istenkáromlás, hogy Kobe csak az ötödik legjobb dobóhátvéd a 2k-ban, Butlert és Wade-t nem érti Bryant előtt. Tristan Thompsonnak hamarosan döntenie kell a QO-ról. Teletovicnak tetszik a Suns, szerinte illik a játéka a csapatba. Favors All-Star akar lenni ebben az idényben. Babb lehetőséget kap a Golden State edzőtáborában.

Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) értesülései szerint a Golden State Warriors 4 évre 64 millió dollárt ajánlott Harrison Barnesnak. Wojnarowski azt is hozzátette, hogy Barnes nem fogadta el ezt a szerződést, de ez egy kiindulási pontnak megfelelő - november 2-áig kell megegyezniük, hogy Barnes ne legyen korlátozott szabadügynök jövő nyáron. Azt is hozzá kell tenni, hogy a hírek szerint ezt az ajánlatot még a játékos korábbi ügynökével, Jeff Wechslerrel utasította vissza, majd Wechsler egy évi 16 milliónál többet fizető szerződéstervezetet nyújtott be a csapat elé, ezt követően váltak el útjai a kosarastól - mint ismert, most Jeff Schwartz képviseli Barnes érdekeit.

Szintén a Warriorshöz tartozik, hogy Gary Washburn (Boston Globe) forrásai szerint a bajnok esélyt fog adni az edzőtáborban Chris Babbnek. A hátvédet a nyár folyamán, a David Lee-féle cserében szerezték a Boston Celticstől - bár az idény nagy részét a D-Ligában, a Maine Red Clawsnál töltötte -, és bár nem garantált szerződése van, egyelőre nem tették ki a keretből. A Golden State 13 garantált kontraktussal rendelkezik, elég jó esély van rá, hogy James-Michael McAdoo is marad a keretben, így az utolsó pozícióért harcolhat a maximum 15 fős alapszakasz-keretben.

A Cleveland Cavaliersnél Tristan Thompsonnak nem a 2016/17-től kezdődő fizetése, hanem még az idei is kérdéses, és az előbb említett Gary Washburn információi szerint nagyon úgy tűnik, hogy az edzőtábor kezdetéig el fognak húzódni a tárgyalások a csapat és a játékos, valamint képviselői között. Thompsonnak nem nagyon van ideje várni, az egyéves QO-t ugyanis október 1-ig kell elfogadnia, az a határidő, így 10 napon belül megtudhatjuk, mi lesz a kanadai erőcsatár sorsa.

Négy évvel a Utah Jazz - New Jersey Nets csere után, amelyben többek között Deron Williams a Netshez, Derrick Favors és Devin Harris pedig a Jazz-hez került, egyértelműen Favors a legjobb játékos már az érintettek közül. Az erőcsatár Stefan Bondynak (New York Daily News) elmondta, az a célja a most következő idényben, hogy All-Star legyen. Favors azt is lenyilatkozta, hogy az első pár évben még sokat gondolkodott a cserén, hogy mi lett volna, ha marad a Netsnél, de mostanra egyértelmű lett, hogy bejött neki a váltás.

A Phoenix Suns erőcsatára, Mirza Teletovic Paul Corónak (Arizona Republic) elmondta, szerinte a tripladobása miatt szépen fog illeszkedni a csapat játékába. A bosnyák erőcsatár szerint Jeff Hornaceknél a center mindig befelé, az erőcsatár pedig kifelé válik le az elzárás után, így a négyes poszton játszók megnyithatják a pályát a többieknek. Az egész csapat szeret triplát dobni, és tetszik neki az az energia is, ami érezhető a gárdán belül. Teletovic azt is hozzátette, hogy a Phoenix már azelőtt is akarta, mielőtt 2012-ben leigazolta őt a Brooklyn.

A végére pedig a Detroit Pistons irányítója, Brandon Jennings maradt, aki twitteren kiakadt amiatt, hogy Kobe Bryant csak az ötödik legjobb értéket kapta a dobóhátvédek között a 2k16-ban, szerinte ez Istenkáromlás. Mikor rákérdeztek, hogy mi a baja, azt írta, hogy Bryant vezette a ligát a dobott pontok tekintetében, mielőtt megsérült, amikor pedig felhívták rá a figyelmét, hogy ezt pocsék hatékonysággal tette, akkor annyit írt, hogy ő Kobe Bryant, az a játékos, aki a legközelebb van Michael Jordanhez, és nem is érti, hogy gondolhatják egyesek, hogy ő nem annyira jó. Azt is odaírta végül, hogy James Harden és Klay Thompson a két legjobb SG jelenleg a ligában - azokkal a helyezésekkel tehát nincs baja.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus