Hírmorzsák 2015-09-21 (21:00)

Tristan Thompson és a Cavs között még mindig 14 millió dollár a különbség, az erőcsatár szerint évi 20 milliós fizetést is kaphat jövő nyáron, LeBron továbbra sem szól bele a tárgyalásokba. Brandon Jennings még a közelében sincs a visszatérésnek. 100 millió dollárral több lett a csapatok bevétele az eladott jegyek után. A Lakers nem akarja, hogy megváltoztassák a bevétel elosztási rendszert. De Colo gondolkodik az NBA-be való visszatérésen. Ridnour kihagyja a 2015/16-os idényt. DaJuan Summers a Knicksnél, Tony Mitchell a Warriorsnél.

Brian Windhorst (ESPN) forrásai szerint még mindig 14 millió dollár a különbség Tristan Thompson elvárásai és a Cleveland Cavaliers által ajánlottak között - a csapat kitart az 5 évre 80 millió dollárnál, míg a játékos és ügynöke, Rich Paul továbbra is 94 millió dollárt akarnak erre az időtartamra. Windhorst információi szerint egyik oldal sem reménykedik benne, hogy sikerül megegyezésre jutniuk, márpedig Paulék kijelentették, hogy nem írnak alá a Clevelandhez jövő nyáron, ha most egy évre a QO-t kell elfogadniuk. Thompson állítólag úgy gondolja, hogy jövő nyáron több csapat is évi 20 milliós fizetéssel fogja megkínálni, legalábbis jó esélyt lát erre.

Szintén Windhorst jelentette, hogy LeBron James egyelőre tartja a szavát, nem szól bele a Thompson és a csapat közötti tárgyalásokba, hiába ugyanaz az ügynökük. James sem privátban, sem a közösségi médián keresztül nem akart és nem is helyezett eddig nyomást a Cavsre azzal kapcsolatban, hogy szülessen egyezség a két fél között.

A Detroit Pistons irányítója, Brandon Jennings egyelőre még a közelében sincs annak, hogy zöld utat kapjon az orvosoktól, legalábbis David Aldridge (nba.com) értesülései szerint. Az újságíró úgy tudja, hogy Jennings jelenleg dobál és súlyának 60%-ával fut egy futópadon, de a Pistons előbb látni akarja, hogy teljes erőből képes futni, illetve egy lábról tud dobni, mielőtt úgy döntenének, hogy egyáltalán az ütközések nélküli edzéseket elkezdheti a pályán.

Egy kis info a liga pénzügyi helyzetéről: 2014/15-ben 100 millió dollárral több volt a csapatok bevétele az eladott jegyek után, mint 2013/14-ben. Nem meglepő módon az ilyen magasságokban évek, évtizedek óta nem járó Atlanta Hawks, valamint a visszatérő LeBron James miatt gyakorlatilag végig teltházas Cavaliers járt az emelkedésben az élen, náluk volt a legnagyobb az ugrás.

Szintén a pénzügyekhez tartozik, hogy a már említett David Aldridge úgy tudja, a Los Angeles Lakers egyáltalán nem szeretné, ha változtatnának a jelenlegi revenue sharing, azaz a bevétel elosztási rendszeren, hiába ők adják az egyik legtöbb pénzt ebbe - többek között a TV-s bevételeik egy jelentős részét is szétosztják a többi csapat között, a legzsírosabb helyi TV-s szerződéssel pedig ők rendelkeznek. Aldridge forrásai szerint azért nem akarnak változtatni a Lakersnél, mert úgy érzik, a jelenlegi rendszer működőképes.

Két edzőtábor-meghívás történt a mai napon. A New York Knicks kontraktust adott DaJuan Summersnek - a játékost a 2009-es drafton kiválasztották, legutóbb 2012/13-ban a Los Angeles Clippersnél játszott az NBA-ben, az előző idényt pedig Spanyolországban töltötte. A másik meghívást Tony Mitchell kapta a Golden State Warriorstől - erről a bajnok következő idényét taglaló cikkünkben is említést tettünk. Mitchellt a 2013-as draft 37. helyén vitte el a Detroit Pistons, tavaly a D-Ligában kosarazott, majd miután a Phoenix Sunshoz cserélték, onnan pedig kitették a keretből, Puerto Ricóba szerződött.

A tegnap befejeződött Eb All-Star csapatába is beválasztott, a francia válogatott húzóemberének számító Nando De Colo Mark Woodsnak (ESPN) elmondta, gondolkodik azon, hogy visszatér az NBA-be, de majd meglátja, mi történik, ha lejár jelenlegi szerződése a CSZKA Moszkvánál. A francia kosarast 2009-ben draftolta a San Antonio Spurs, 2012-ben át is vitték Amerikába, de másfél év után, a 2013/14-es idény közben a Toronto Raptorshoz cserélték. A két év alatt összesen 11.9 perc alatt 3.8 pontot, 1.8 pattanót és 1.7 gólpasszt átlagolt, de Európában jóval nagyobb szerepet játszik klubcsapatában is (23.8 perc, 14.5 pont, 3.4 pattanó, 3.2 gólpassz).

Egy emberrel szinte biztosan nem találkozunk viszont többet, Marc J. Spears (Yahoo Sports) információi szerint ugyanis Luke Ridnour úgy döntött, hogy a 2015/16-os szezont kihagyja - mint ismert, a nyáron egy nap alatt négyszer cserélték el. A 34 éves irányító még nem jelentette be visszavonulását, de szinte kizárt, hogy egy év kihagyás után lássuk még a ligában valaha.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus