Hírmorzsák 2015-09-22 (09:45)

Edzőtábor előtti egészségügyi állapotok: Melo, Varejao és Mozgov teljes értékű munkát végezhet, Durant, Korver, Sefolosha, Mack, Love és Irving részt vehetnek bizonyos gyakorlatokban. McGee, Matthews és Parsons nélkül egyelőre a Mavs. Az NBA Live 16 továbbra is félelmetesen gyenge, a 2k16 viszont most is élethű (videók). Hardent megint Nike-ban "kapták le". Bennett egyre közelebb a kivásárláshoz a Minnesotával, a Raptors érdeklődik iránta. Ainge szerint sztárok nélkül is nyerhetnek. Kicsi az esély, hogy bármelyik fél kilép a kollektív szerződésből 2017-ben. Jacque Vaughn visszatért a Spurshöz.

Nagyjából egy hét múlva kezdődik az edzőtábor a csapatoknál, így a sérülések, illetve a felépülések is reflektorfénybe kerülnek. David Aldridge (nba.com) jelentette, hogy Carmelo Anthony már hetek óta 5-5 elleni meccseket játszik egész pályán a csapattársaival, így ő teljes intenzitással edzhet majd. Az Oklahoma City Thunder sztárja, Kevin Durant is zöld utat kapott az orvosoktól, a jelenlegi tervek szerint pedig a szezon kezdetére teljes értékű munkát tud majd végezni. Az Atlanta Hawksnál Thabo Sefolosha (jobb szárkapocscsont), Kyle Korver (jobb boka) és Shelvin Mack (jobb váll) is ott lesz az edzőtáborban, igaz, egyelőre óvatosan bánnak mindhármukkal, 2-2, 3-3, egy kis 5-5 elleni játék is beleférhet majd az esetükben, de dobni és erősíteniük kell mindenek előtt.

Szintén Aldridge hozta a hírt, hogy Kevin Love még egyelőre nem edzhet, bár állapota sokat javult az utóbbi időben - ez a hír nem meglepő, mert Love nemrég elmondta, hogy még 1-1.5 hónapja van nagyjából addig, hogy újra pályára léphessen. Chris Haynes (cleveland.com) úgy tudja, hogy Love és Kyrie Irving is részt vesznek majd bizonyos gyakorlatokban, de teljes értékű munkát egyikőjük sem fog tudni végezni. A Cavsnek jó hír, hogy Anderson Varejao (Achilles-szakadás) és Tyimofej Mozgov (térd) viszont megkötések nélkül fogják elvégezni az edzőtáborban kijelölt feladatokat, mindketten teljes értékűek és bevethetőek már.

Szintén ide tartozik, hogy Tim MacMahon (ESPN Dallas) értesülései szerint a Dallas Mavericks elég tartalékosan fogja végignyomni az edzőtábort, ugyanis három játékosok sem lesz bevethető, akik közül kettőnek kulcsszerepe lenne a gárda teljesítményében - JaVale McGee mellett Wesley Matthews és Chandler Parsons sem elég egészséges még. Mint ismert, Matthews Achillesz-szakadás után próbál felépülni, Parsons pedig térdsérülést szenvedett a PO előtt, a rájátszás első körében pedig meg is kellett műteni - elvileg az alapszakasz kezdetén már mindketten készen fognak állni a játékra. Matthewsról ellentmondó információk jöttek ki, David Aldridge szerint ugyanis bizonyos mértékű munkát már el tud majd végezni a training campben, még ha teljes értékűt nem is.

Mint arról beszámoltunk már a hajnal folyamán, Anthony Bennett és a Minnesota Timberwolves egyre közelebb vannak ahhoz, hogy megegyezzenek a kivásárlásról. Darren Wolfson (1500 ESPN Twin Cities) úgy tudja, hogy a Toronto Raptors érdeklődik a kanadai csatár iránt, amennyiben a 2 napos kötelező waiveren átmegy és nem viszi el senki ez idő alatt. A kivásárlást egyébként nem a csapat, hanem Bennett képviselői erőltetik Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) forrásai szerint, ugyanis szeretnék, ha a játékos több játéklehetőséghez jutna, a Minnesotánál pedig nagyon telítettek a magas posztok.

Mark Murphy (Boston Herald) információi szerint a Boston Celticsnél hisznek abban, hogy a mély keretükkel is sikereket érhetnek el, sztárjátékos nélkül. Az újságíróval Danny Ainge GM beszélgetett, aki a 2013/14-es San Antonio Spurst hozta fel példának, mint az a csapat, amelyik bajnok lett úgy is, hogy nem feltétlenül voltak náluk a legjobbak. Ainge úgy fogalmazott, hogy a történelem megmutatta, sztárokra szüksége van egy csapatnak, de hisz abban, hogy nagyon jó játékosokkal is lehet nyerni, a múltban is nyertek olyan együttesek, akik nem rendelkeztek a legjobbakkal - Szerk. azért egy Tim Duncanre, Manu Ginobilire, Tony Parkerre és Kawhi Leonardra szüksége volt a Spursnek is.

Térjünk még egyszer vissza kicsit David Aldridge-re: az újságíró véleménye szerint elég kicsi az esély, hogy 2017-ben bármelyik fél, akár a tulajdonosok, akár a játékosok kilépnének a jelenlegi kollektív szerződésből. Egy nagyon magas beosztású csapatvezető azt mondta Aldridge-nek a múlt héten, hogy egyáltalán nem hiszi, hogy a két oldal közül bármelyik ki fog lépni, mert bár a Játékosok Szakszervezeténél sosem lehet tudni, mit csinálnak, de nagyon sok pénz forog kockán. Egy játékosügynök annyit tett ehhez hozzá, hogy gazdaságilag virágzik a liga mindkét oldal szempontjából, semmi alapja nincs annak, hogy megint álljon az NBA.

A nemrég még az Orlando Magicet irányító Jacque Vaughn visszatért a San Antonio Spurshöz, ahol segédedzőként már dolgozott - a játékosok dolgaival fog foglalkozni és a Cleveland Cavaliershez távozó Trajan Langdont váltja. Vaughn játékospályafutása utolsó három idényét is már San Antonióban töltötte (2006-09), majd 2010 és 2012 között volt itt segédedző, ezt követően volt a Magic vezetőedzője több mint két évig, az előző idény közben azonban leváltották. Adrian Wojnarowski úgy tudja, hogy idővel újra visszaülhet majd Vaughn a kispadra is, de most nincs üres helyük, tele van Gregg Popovich szakmai stábja, így várnia kell.

A vére pedig a könnyedebb témák. Az NBA Live sorozat évek óta csak kullog a 2k Sports által kiadott játék mögött és ez idén sem lesz másképp. A játékosok arca sem sikerült túl élethűre, de ahhoz képest, hogy 2015-öt írunk, félelmetes bugok maradtak a játékban - legalábbis a nemrég kiadott demo verzióban -, ezt láthatjátok most Kevin Love büntetőjénél és JR Smith dobásánál:

A 2k16 viszont most is nagyon élethű, még Chris Bosh videobombingja is bekerült, ezt ezen a linken megnézhetitek!

A legvégére pedig James Harden, akit a TMZ megint lencsevégre kapott úgy, hogy Nike-t visel. Mint ismert, október 1-ig ebből nem lehet nagyobb gondja az adidasnál, hiába kötött velük 200 millió dolláros szerződést, de úgy tűnik, a Houston Rockets sztárja ki akarja használni az utolsó Nike-s napjait is.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus