Hírmorzsák 2015-09-22 (20:45)

Jerry West nem túl nagy rajongója az Analyticsnek. Bennettet kivásárolta a Timberwolves, a Blazers is szeretné megszerezni a kosarast. Jennings mégis zöld utat kapott az orvosoktól a teljes intenzitású edzésre? Harrison Barnes kevesebb ügynöki jutalékot akar fizetni, ezért váltott. Gallinariért első köröst kaphatott volna a Nuggets, a deadline előtt érdeklődött iránta a Memphis. Weems letépte a gyűrűt egy zsákolásánál (videó). De Colo csak akkor tér vissza az NBA-be, ha világos szerepe lesz egy csapatnál. Kijött a 2k16 tíz legjobb játékosának értéke. Steph Curry új reklámjában a draft előtti kritikákat eleveníti fel (videó).

A Golden State Warriors döntéshozói "csapatába" tartozó ikon, Jerry West Diamond Leungnak (San Jose Mercury News) elárulta, nem túl nagy rajongója az Analyticsnek és azoknak a csapatoknak, akiket olyan vezetők irányítanak, akik ennek alapján rakják össze csapataikat. Ha megvannak a legjobb játékosok és egy nagyszerű edző, akkor bármikor megverik ezeket a matematikai alapon "gyártott" klubokat. Magukkal az emberekkel semmi baja nincs, nem akarja őket kipécézni, sőt, tudja, hogy megvan a helyük a kosárlabdán belül, de nagyon sok csapat csak erre koncentrál és túl sok sikert nem lát ezeknél az együtteseknél. Ha azonban a legjobb játékosok, a legjobb versenyző típusok nála vannak, akkor olyan keretet rak össze, amely minden évben bajnokesélyes.

Zach Lowe (Grantland) legújabb cikkében is megjelent az, amit már suttogtak a februári cserehatáridő előtt is: a Memphis Grizzlies érdeklődött Danilo Gallinari iránt, helyette szerezték meg végül Jeff Greent. Lowe úgy tudja, hogy a Denver Nuggets első körös picket kaphatott volna a kiscsatárért, de úgy döntöttek, hogy megtartják, sőt, idén nyáron hosszabbítottak is vele. Gallinari az utóbbi két évben rengeteget volt sérült, de a nemrég befejeződött Európa-bajnokságon bizonyította, hogy visszanyerte korábbi formáját, az olasz válogatott legjobb játékosa és vezére volt.

Amint arról hajnalban szó volt, Anthony Bennett és a Minnesota Timberwolves a kivásárlásról beszélgettek, Shams Charania (Yahoo Sports) pedig kora este jelentette, hogy meg is egyezett a két fél - egyelőre nem tudni, milyen összegben. Charania információi szerint a Portland TrailBlazers érdeklődik Bennett iránt, ami nem csoda, tekintve hogy Jay Triano is az oregoni szakmai stáb tagja, emellett ő a kanadai szövetségi kapitány.

Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) információi szerint a kosaras azért kezdeményezte a Timberwolvestól való távozását, mert szeretné saját maga kiválasztani, hol próbál megragadni a ligában, a saját maga szempontjából legjobb együttest fogja választani - a Blazers egyébként szabadlistáról is elviheti két napig, van elég sapka alatti helyük, hogy az előző fizetésével együtt "nyeljék be", úgyhogy az is elképzelhető, hogy Bennett mégse oda megy, ahova akar. Wojnarowski jelentette azt is, hogy forrásai szerint 2013-ban a Cleveland Cavaliersen kívül egyik gárda sem gondolt Bennettre úgy, mint Top10-es pick.

Mint arról mi is beszámoltunk, a Golden State Warriors épp hosszabbítás előtt álló kiscsatára, Harrison Barnes a múlt héten ügynököt váltott, Jeff Wechsler helyett Jeff Schwartz képviseli az érdekeit. Az ok azonban nem a bajnokkal történő tárgyalás, hanem szimplán anyagi, Zach Lowe értesülései szerint ugyanis Barnes azt akarta, hogy az őt kepviselő játékosügynök kevesebb mint 4%-ot húzzon le a fizetéséből - ez a sztenderd ügynöki díj egyébként.

Tegnap este számoltunk be róla, hogy a David Aldridge (nba.com) információi szerint a Detroit Pistons irányítója, Brandon Jennings még a közelében sincs a visszatérésnek, a nemrég még Detroitban dolgozó, most viszont már a CSN Chicago munkatársaként író Vincent Goodwill viszont úgy tudja, hogy Jennings a mai napon zöld utat kapott az orvosoktól, teljes értékű edzésmunkát végezhet, és az is elképzelhető, hogy november végén vagy december elején pályára léphet.

Arról is volt szó tegnap, hogy Nando De Colo gondolkodik az NBA-be való visszatérésen, a francia beIN Sportsnak azonban elmondta, hogy csak akkor teszi át újfent székhelyét Amerikába, ha világos szerepet akarnak neki szánni egy csapatnál. Csak azért nem megy vissza az NBA-be, hogy elmondhassa, visszament, vagy hogy a keret tagja legyen valahol, de játékidőt ne kapjon.

A könnyedebb dolgokra áttérve: a Phoenix Suns új játékosa, Sonny Weems letépte a gyűrűt edzés közben egy zsákolásnál, ezt megnézhetitek ezen a linken.

Kijött a 2k16 10 legjobb játékosa: LeBron James idén is a legjobb (94), az alapszakasz MVP Stephen Curry a második (93), mögöttük pedig Anthony Davis és James Harden a harmadik (92).

A végére pedig maradt Stephen Curry, aki az új reklámjában visszatekint azokra a kritikákra, amiket a draft előtt kapott:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus