Hírmorzsák 2015-09-23 (21:15)

Durant és Bosh is 100%-os erőállapotban várja az edzőtábor kezdetét, Kendall Marshall és Wroten viszont még nem teljesen egészségesek. Anthony Davis bajnok akar lenni, nem MVP. Anthony Bennettet 3.65 millió dollárért vásárolta ki a Timberwolves. A Raptors nem beszél DeRozannel a hosszabbításról, de meg akarják tartani a dobóhátvédet. Jeremy Lin bemutatja, hogyan kell beilleszkedni a többiek közé az NBA-ben (videó). Szerződések: Ryan Hollins (Grizzlies), Chris Daniels (Nets), Dakari Johnson (D-Liga).

Pár napja volt róla szó, hogy az Oklahoma City Thunder sztárja, Kevin Durant zöld utat kapott az orvosoktól és az idény kezdetére teljes értékű lesz, a gárda GM-je, Sam Presti azonban bejelentette, hogy a kiscsatár már most 100%-os állapotban van, megkötések nélkül végezheti majd a feladatokat az edzőtáborban, és jelenleg is edz 5-az-5 ellen. Presti elmondása szerint Durant nagyszerűen érzi magát, nagyon örülnek neki, hogy újra teljes értékű. Megkérdezték, hogy a játékperceinek számát csökkentik-e, erre pedig a szakvezető annyit mondott, hogy a játékos, Billy Donovan vezetőedző és az orvosi stáb biztosan beszélgetnek majd erről a témáról.

Ha már az edzőtábor, akkor itt lehet megemlíteni, hogy a Miami Heat erőcsatára, Chris Bosh Erik Spoelstra vezetőedző elmondása szerint szintén a lehető legjobb állapotban kezdi meg a training campet, ő is résztvehet minden gyakorlatban, a Philadelphia Sixersnél azonban a hátvédekkel lesz még gond, ugyanis Tony Wroten és Kendall Marshall sem épültek még fel teljesen korábbi sérülésükből - mindketten súlyos térdsérülés miatt hagyták abba idő előtt az előző idényt.

A New Orleans Pelicans erőcsatára, Anthony Davis azt nyilatkozta, hogy a célja a bajnoki cím, nem az MVP trófea. Elmondása szerint a győzelmek hozzák magukkal az egyéni elismeréseket is, így volt ez Steph Currynél is az előző idényben. Hogy mikor nyeri első MVP címét, nem tudja, lehet, hogy ebben a szezonban, lehet, hogy a következőben, de az is előfordulhat, hogy csak utána. Davis arról is beszélt, hogy az új vezetőedző, Alvin Gentry azt szeretné, ha jóval gyorsabb támadójátékuk lenne, a tavalyi meccsenkénti 83 mezőnykísérlet helyett egyértelműen 85, de inkább 100 fölötti dobást szeretne látni mérkőzésenként.

Jon Krawczynski (Associated Press) információi szerint Anthony Bennettet végül 3.65 millió dollárért vásárolta ki a Minnesota Timberwolves - ebből semmit nem kell kifizetniük, ha valaki elviszi a játékost waiverről, egyébként ennyivel fogja nyomni a sapkát idén. Mint ismert, Bennett 5.8 milliót vitt volna haza, ha marad újoncszerződésében, illetve akkor is ennyit kap, ha mégis elviszik waiverről.

A Toronto Raptors GM-je, Masai Ujiri a Free Association egyik munkatársának elmondta, nem fognak a hosszabbításról beszélgetni DeMar DeRozannel - a dobóhátvéd szinte biztosan kilép szerződéséből, hiszen jelenlegi bérénél jóval többet kereshet majd a megnövekedő sapka miatt. Ujiri azt is hozzátette, hogy ha most hosszabbítanának, akkor kevesebb pénzre lenne jogosult a dobóhátvéd - 3 évre nagyjából 34.8 millió dollárra -, és annál nemcsak saját maga, hanem a csapat is többre tartja. Megnézi mindkét fél, hogyan alakul ez az idény, aztán jövő nyáron DeRozan a számára legjobb ajánlatot fogadja el, ők pedig a lehető legtöbbet próbálják megtenni a megtartásáért.

Voltak igazolások is a mai napon. Marc J. Spears (Yahoo Sports) értesülései szerint Ryan Hollins a Memphis Grizzlies-zel állapodott meg - valószínűleg edzőtábor-meghívást kapott a legutóbb a Sacramento Kingsnél és a Los Angeles Clippersnél megforduló magasember. Az előző idényt Kínában töltő, 31 éves center, Chris Daniels a Brooklyn Netsnél próbálkozik majd - Billy Kingék kerete vele együtt 20 fős. Az idei draft 46. helyén kihúzott Dakari Johnson a Thunder D-Ligás csapatával, az Oklahoma City Blue-val kötött megállapodást, a következő idényt ott tölti a magasember.

A végére pedig Jeremy Lin maradt, aki bemutatja, hogyan kell beilleszkedni az NBA-ben:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus