Hírmorzsák 2015-09-24 (09:45)

A Sixers a nyáron gondolkodott azon, hogy rámegy Jimmy Butlerre és Kawhi Leonardre. Jason Richardson jobb térde (is) elkezdett fájni, úgy döntött, inkább visszavonul. Jobban elnyújtott lesz az idei döntő (pontos menetrend). Randle szerint Kobe volt számára a legnagyobb segítség a rehabja alatt, szeretné, ha folytatná pályafutását Bryant. Harden is dobott egy MLB meccs előtt, be is szólt Carter-Williamsnek (videó). A TNT stábja (Shaq, Brent Barry, Grant Hill, Steve Smith, Reggie Miller, Isiah Thomas, Dennis Scott) saját mezeikben mentek a céges "csapatépítőre". Julyan Stone a Thundernél, Austin Daye a Cavsnél.

Zach Lowe (Grantland) információi szerint a Philadelphia Sixersnél felmerült, hogy a nyáron rámozdulnak Jimmy Butlerre vagy/és Kawhi Leonardre. Az újságíró úgy tudja, hogy csak felmérték a terepet a Sixernél, de ha ajánlatot tesznek sem történt volna sok minden, nagy valószínűséggel egyikőjük sem választotta volna a Phillyt, ráadásul saját csapatuktól még több pénzt is kaptak. A Sixers ehelyett ezt az off-szezont is csak végignézte, Kendall Marshallon kívül ezúttal sem költöttek szinte senkire - rá is csak 4 évre 8 millió dollárt.

Jason Richardson instagramon bejelentette visszavonulását. A kosaras azt írta, hogy keserédes pillanat ez számára, de hivatalosan is befejezi profi pályafutását. Megköszönte a csapatok és a szurkolók támogatását Charlotte-ban, Phoenixben, Philadelphiában, Orlandóban és mindenekelőtt a Bay Areában (a Golden State-nél). Az, hogy eltávolodik a kosárlabdától, élete legnehezebb döntése volt, de az egészsége és az, hogy a családjával lehessen, fontosabb már számára.

Richardsont a 2001-es draft 5. helyén választotta ki a Warriors anno és 14 szezont húzott le a ligában. Nyáron aláírt még egy egyéves szerződést az Atlanta Hawksszal, de Marc J. Spears (Yahoo Sports) úgy tudja, hogy 4-5 napja megint elkezdett fájni a jobb térde, volt MRI-n, majd kedden eldöntötte, hogy befejezi, mert attól tartott, hogy a későbbiekben járni sem fog tudni - a bal térdével voltak gondok korábban - és értesítette is Mike Budenholzert, a Hawks elnökét és vezetőedzőjét.

A liga az éjszaka folyamán bejelentette, hogy más ütemben zajlik majd idén a döntő, mint az előző idényben, ezúttal minden olyan meccs után 2 nap szünet lesz, amikor utaznia kell a csapatoknak. Június 2-án rajtol a finálé és csütörtök, vasárnap, szerda, péntek, hétfő, csütörtök, vasárnap ütemben fog zajlani, tehát csak a harmadik és a negyedik találkozó között lesz egyetlen nap szünet, minden más esetben 2-2 napok maradnak majd ki.

A Los Angeles Lakers erőcsatára, Julius Randle Adrian Wojnarowskinak (Yahoo Sports) elárulta, messze Kobe Bryanttől kapta a legnagyobb segítséget rehabja alatt - az aranysárga-lilák ikonja azt javasolta neki, hogy maradjon türelmes tavalyi lábtörését követően. Randle reményei szerint okot ad majd a csapat Kobe-nak arra, hogy folytassa pályafutását, mert szeretne tőle továbbra is tanulni, Bryant ugyanis mindig kihívás elé állítja az embert és jobb teljesítményre sarkallja. Ha valaki szereti ezt a játékot, akkor ez nem zavarja, mert néha nem azért mondja Kobe a dolgokat, hogy felidegesítse a másikat, hanem azért, hogy elgondolkodjon rajtuk az illető.

Két igazolás történt az este és a hajnal folyamán. Az Oklahoma City Thunder Julyan Stone-t szerződtette az edzőtáborra - a hátvéd a Toronto Raptorsnál és a Denver Nuggetsnél játszott korábban, az előző idényt pedig Olaszországban töltötte. A Cleveland Cavaliers pedig Austin Daye-nek adott egyéves, nem garantált kontraktust - a 2009-es draft 15. választottja az előző szezonban a San Antonio Spursnél és az Atlanta Hawksnál is próbálkozott, de a D-Ligában kötött ki végül.

A Houston Rockets sztárját, James Hardent felkérték, hogy dobjon a Houston Astros MLB csapat mérkőzése előtt és meg is tette természetesen a dobóhátvéd. Bár az ő dobása sem volt pontos, gyorsan igyekezett kiemelni, hogy jól érezte magát és csak ez számít. Nem talált el senkit, egy operatőrt sem, ennek nagyon örül - Harden Michael Carter-Williamsnek szúrt oda, aki pár napja a Milwaukee Brewers találkozója előtt dobta ki a "cameramant".

A végére pedig az TNT stábja maradt, akik régi mezeikben indultak le a céges piknikre:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus