Hírmorzsák 2015-09-24 (20:45)

Draymond Green szerint Durant a liga egyik legjobb trash talkere. Wade perclimit nélkül játszik majd. Jimmy Butler szerint jóval szabadabbak lesznek támadásban Fred Hoiberg irányítása alatt. Nurkic nem lesz bevethető az edzőtábor kezdetén. Ainge tudja, hogy Brad Stevensnek nehéz dolga lesz a megfelelő rotáció megtalálásával. Wes Johnson kezdhet a Clippersnél. Caron Butler aggódik Odom miatt, tudja, hogy a Kingshez leginkább az öltözői hangulat kordában tartása miatt igazolták. Brett Brown szerint nagy kérdés, ki lesz a kezdő irányítójuk és nagy feladat lesz összecsiszolni Okafort és Noelt. Nash reményei szerint legalább annyit tanul majd Currytől, mint fordítva. Edzőtábor-meghívások: Ben Gordon (Warriors), Diawara, Nwaelele (Grizzlies), Stiemsma, Egwu (Magic), Jaron Johnson (Wizards). A Bulls és a Nuggets pályáinak új festései. A legújabb 2k16 előzetes (videó).

A Golden State Warriors játékosát, Draymond Greent a The Freddie Coleman Show-ban (ESPN) kérdezték arról, kik a legjobb trash talkerek a ligában, amire azt mondta, hogy az Oklahoma City Thunder sztárja, Kevin Durant az egyik legjobb ebben. Green szerint sokan nem tudják ezt, de aki játszott már Durant ellen, az igen. KD egyszerűen eléri, hogy az ember rosszul érezze magát a saját bőrében és azt is megbánja, hogy valaha valakinek rosszat szólt. Mikor 53 pontot dob Durant az emberről, akkor Green szerint nem sok minden jut eszébe, amit erre mondhatna. 

A Miami Heat tervei szerint sztárjuk, Dwyane Wade nem fog perclimittel játszani, Erik Spoelstra vezetőedző pedig Jason Liesernek (Palm Beach Post) elmondta, olyan sokat szeretné használni játékosát, amennyire csak lehet. A tréner szerint Wade-nek kell a vezérnek lenni a gárdában, ebbe a szerepbe nőtt bele az évek során, és bár több veterán játékos is csatlakozott hozzájuk a nyáron, mindenki Wade-hez, Chris Bosh-hoz és Udonis Haslemhez fordul, ha valami kérdés vagy gond van, ikonjuk pedig vállalja is ezt a felelősséget. Wade minden kihívás elé bátra odaáll és Spoelstra úgy kezdi meg az idényt, hogy semmilyen limitet nem akar alkalmazni vele kapcsolatban. Természetesen odafigyelnek mindenre és lépnek, ha kelleni fog.

Az év legtöbbet fejlődött játékosának választott Jimmy Butler Nick Friedell-lel (ESPN Chicago) beszélgetett az új trénerről, Fred Hoibergről, illetve arról, miben lesz más az ő rendszere, mint Tom Thibodeau-é. A Chicago Bulls swingmanje azt nyilatkozta, hogy tanulmányozták a személyi edzőjével az Iowa State játékát, beszéltek Hoiberggel is arról, milyen lesz a támadási rendszer és ennek megfelelően edzett a nyár folyamán. Úgy érzi Butler, hogy sokkal inkább a támadásokra fognak koncentrálni, nem a védekezésre, ahogy Thibodeau irányítása alatt volt, és elöl sokkal több szabadsága lesz az embereknek.

A Denver Nuggets centere, Jusuf Nurkic nem lesz bevethető állapotban az edzőtábor kezdetére, jelentette be a gárda GM-je, Tim Connelly. A szakvezető elmondása szerint időt akarnak hagyni a bosnyák játékosnak, hogy teljesen felépüljön májusi térdműtétjéből - bal térdében hoztak helyre egy elszakadt szalagot. Akkor 3-4 hónapot mondtak neki visszatérési időnek, amely már letelt, így kicsit érdekes, hogy Connelly szerint az eredeti terveknél gyorsabban javult Nurkic állapota - azt egyelőre nem tudni, mikor kezdhet együtt edzeni a csapattal a kosaras.

A Boston Celtics GM-je, Danny Ainge Adam Himmelsbachhal (Boston Globe) arról beszélgetett, hogy bár jó dolognak tartja a bő keretet, tudja, hogy az edzői stábnak nem lesz könnyű dolga megtalálni a megfelelő rotációt. Ainge szerint éppen emiatt az edzőtáborban és az előszezon meccseken is sok felállást ki fognak valószínűleg próbálni, hogy megtudják, kik tudnak a leghatékonyabban együtt játszani - nem a legjobb játékosokat kell összerakni, hanem akiknek a játéka a legjobban passzol a másikéhoz. Nagyon sok opciójuk van, főleg a 3-4-5-ös posztokon, úgyhogy nagyon kíváncsi rá, mi lesz a vége, hogyan alakul majd ki az aktív rotációjuk.

Az együttes centere, Tyler Zeller Chris Forsbergnek (ESPN Boston) elmondta, szerinte a magasember-részleg a gárda erőssége lesz és ennek örül annak ellenére is, hogy nagyobb lett a konkurencia a posztján is. Zeller reményei szerint sokat tudnak tanulni Amir Johnsontól és David Lee-től. Utóbbi nagyon sok sikert ért el, hiszen volt All-Star és bajnok is, és Zeller abban reménykedik, hogy a jó irányba indíthatja el az együttest, jobbak lehetnek a megszerzésével és megtehetik a következő lépést a bajnoki cím felé

Zach Lowe (Grantland) a délelőtt folyamán twitteren azt írta, hogy Doc Rivers egy hosszabb interjú folyamán azt mondta neki, nem döntött még arról, ki legyen a kezdő kiscsatár, de hajlik arra, hogy Wesley Johnsoné legyen a pozíció - Lance Stephenson vagy Paul Pierce lehetne még esetleg alternatíva, főleg utóbbi, de PP-t valószínűleg a rájátszásra akarja tartalékolni Rivers.

Ha már a Clippers, akkor itt lehet megemlíteni, hogy volt játékosuk, a nyáron a Sacramento Kingshez igazoló Caron Butler a TMZ Hollywood Sports vendége volt, ahol új könyvét, a Tuff Juice-t reklámozta - ebben mesél többek között arról, hogyan kerekedett felül saját magán, miután gyerekkorában 15-ször tartóztatták le, néhányszor drogterjesztés miatt, és hogyan lett ezt követően NBA-játékos. Butlernél rákérdeztek Lamar Odomra, aki volt csapattársa a Miami Heatnél, a Los Angeles Lakersnél és 2012/13-ban a Clippersnél is. Nagyon jóban voltak és aggódik Odom miatt, próbálja folyamatosan keresni és segíteni neki - Butler szerint sokan vannak így, sokan szeretik Odomot, és reményeik szerint jobban lesz idővel egykori csapattársa és barátja.

Butler új csapatáról, a Sacramento Kingsről is elmondta véleményét Alec J. Neuharth-Keusch-nak (USA Today) - tudja, hogy nem a statisztikái miatt vitték a csapathoz, hanem azért, mert elég instabil lesz az öltözőn belüli hangulat, ezt kellene neki kordában tartania leginkább. Butler szerint ha valaki ilyen hosszú időn keresztül az NBA-ben van, mint ő, a többiek egyszerűen tisztelik emiatt, és ő az, akinek rendeznie kell a problémákat is, ha ilyenek felmerülnek. Inkább az a típus, aki félrehívja az embereket és külön-külön beszél mindenkivel, próbálja őket jobb belátásra bírni, nem a többiek előtt tesz rendet.

A Philadelphia Sixers trénere, Brett Brown Tom Moore-nak (Calkins Media) megint elismételte, hogy nem akar kilépni 2016/17-es szezon végéig szóló szerződéséből, de hosszabbításról sem akar egyelőre tárgyalni a Sixersszel. Brown szerint nagy kihívás lesz Nerlens Noel és Jahlil Okafor párosának összecsiszolása, mert annnyira egy poszton játszanak, Nik Stauskasról pedig elmondta, hogy bár tehetséges, messze van még attól, hogy erősségeit ki tudja használni. A tréner azt is elárulta, hogy a csapat körüli legnagyobb kérdés az, ki lesz a kezdő irányító - Kendall Marshallt igazolta le az együttes a nyáron, de ő még nem épült fel ACL-szakadását követően.

Úgy tűnik, hogy Steve Nash tényleg a Golden State Warriors stábjában fog dolgozni, legalábbis megerősítette ezen információkat nemrég. A kanadai legendát Caroline Cameron (Sportsnet Central) arról kérdezte, hogyan segíthet majd Steph Currynek, amire annyit felelt Nash, hogy reményei szerint ugyanannyit tud majd ő is tanulni a Golden State irányítójától, mint amennyit tanítani tud az előző alapszakasz MVP-jének.

Voltak természetesen edzőtábor-meghívások is. Marc Stein (ESPN) jelentette, hogy Ben Gordon közel áll ahhoz, hogy a bajnok Golden State Warriorsnél próbálkozhasson a következő egy hónapban - a korábban az év hatodik emberének is választott dobóhátvéd évek óta nincs hasznára már aktuális csapatainak, talán utolsó lehetősége ez. Shams Charania (Yahoo Sports) információi szerint a 2006-tól 2010-ig a Miami Heatnél és a Denvernél megforduló Yakhouba Diawara a Memphis Grizzlieszel kötött szerződést, ahogy Dan Nwaelele is - Patrick Christopher viszont nem lesz ott a Memphis training campjében. Nwaelele az érdekes kettejük közül, ő ugyanis 31 éves dobóhátvéd, 2007-ben a légierőnél végzett és 5 évet szolgált is ott utána, majd a D-Ligában játszott - tavaly 12.4 pont és 4.4 pattanót átlagolt 31.1 perc alatt.

Az Orlando Magic is kontraktust kötött két játékossal - Greg Stiemsma megállapodása hivatalos lett a floridaiakkal, mellette pedig Nnanna Egwu is ott lesz a Magic keretében. Stiemsma több NBA csapatnál is megfordult, legutóbb a Toronto Raptorsnél 17 mérkőzésen 3.9 percet kapott mindössze átlagban. Egwu 23 éves center, aki idén végzett az Illinois egyetemen és nem kelt el a drafton. Mind a négy évében egyszámjegyű ponttermést produkált, a nyári ligában pedig 20 perc alatt 3.2 pont, 4.0 pattanó és 1.4 blokk voltak a mutatói. A Washington Wizards a 23 éves dobóhátvéddel, Jaron Johnsonnal egyezett meg - a Louisiana Tech-ről a D-Ligába távozó játékos tavaly 15.1 pontot és 4.5 pattanót tett a közösbe a Rio Grande Valley Vipersnél.

Két csapatnál is új festése lesz a pályának - a Chicago Bulls tegnap este, a Denver Nuggets pedig nem sokkal később mutatta be a pálya új dizájnját:

A végére pedig a 2k16 legújabb trailere - ebből két napja már láthattatok fél percet, de itt a teljes "teaser" nem sokkal a játék megjelenése előtt:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus