Hírmorzsák 2015-09-25 (10:15)

George erőcsatárként kezd, egyelőre nem repes az örömtől, tart a fizikai terheléstől. Anthony Bennettért egy Top55 védett második köröst sem adott senki. Presti szerint Waiters kisebb változásokkal meccseket befolyásoló játékos lehet. Jrue Holiday januárig perclimiten lesz. Doc Rivers szerint ébresztő volt számára, amikor úgy volt, hogy elveszítik DeAndre Jordant. Luc Mbah a Moute a Clippers edzőtáborában. MWP aláírt a Lakershez. Tristan Thompson 3 évre 53 millióért hosszabbítana a Cavsszel, a Cleveland nem akar 3 évre szerződni vele. Nash szerint a videózásnál és beszélgetésekkel segíthet bizonyos helyzetekben Steph Currynek.

Tegnap este az Indiana Pacers vezetőedzője, Frank Vogel azt nyilatkozta, hogy Paul George bizony négyes poszton fog kezdeni - a jelenlegi tervek szerint George Hill, Monta Ellis, CJ Miles, George és Ian Mahinmi ötöse alkotja majd a kezdőt. A kiscsatár Sam Amicknek (USA Today) azt nyilatkozta, hogy nyitott a dologra, de ez újdonság lesz mindenképpen, nagy változás. Majd kiderül, hogyan muzsikál, és elképzelhetőnek tartja, hogy a szezon közben úgy döntenek, jobb lesz, ha visszakerül az eredeti posztjára. Megmondta azonban a csapatnak, hogy nyitott a dologra, aztán majd meglátják, hogyan alakulnak a dolgok.

George egyik fő problémája az, hogy még mindig csak visszatérőben van lábtörését követően, erőcsatárként pedig fizikailag megterhelőbb lesz játszania, tart attól, hogy testi erőben fölé fognak nőni az ellenfelek - ez igazából az egyetlen dolog, ami miatt aggódik. Nem egy meccsel lesz probléma, de fogalma sincs róla, hogy egy teljes idényen keresztül hogyan fogja ezt bírni a teste, főleg egy ilyen súlyos sérülés és egy teljes évnyi rehab után. Majd az edzőtáborban megnézik, hogyan reagál erre a terhelésre, de nem biztos benne, hogy bírni fogja. Egyelőre nem repes az örömtől, ha arra gondol, hogy négyesként kell játszania, de ez is változhat, ha kicsit komfortosabban érzi már magát a poszton, jelenleg bármint el tud képzelni.

George azt is hozzátette, hogy hármasnak érzi magát - bár mindenek előtt kosaras, az erőcsatár poszt nagyon más. Tudja, hogy a liga ebbe az irányba halad, a négyesek is inkább a periméteren játszanak, de a legtöbb erőcsatár több éve játszik már ezen a poszton, így előnyben vannak vele szemben, ráadásul erősebbek is. Hozzá kell szoknia, mert eddig hármas volt, és úgy érzi, attól lett többek között különleges kosaras, hogy periméter játékosokat kellett fognia védekezésben.

Mint arról külön beszámoltunk a hajnal folyamán, két komolyabb szerződésről esett szó az elmúlt 12 órában. Egyrészt Metta World Peace megegyezett a Los Angeles Lakersszel, egy évre írt alá az aranysárga-lilákhoz, másrészt Tristan Thompson engedett igényeiből, már 3 évre 53 millió dollárért is hosszabbítana a Cleveland Cavaliersszel - igaz, Jason Lloyd (Akron Beacon Journal) úgy tudja, hogy a Cavs nem akar 3 évre szerződni az erőcsatárral, így a megegyezés itt még nagyon távolinak tűnik.

Zach Lowe (Grantland) ligaforrásoktól úgy tudja, a Minnesota Timberwolves gyakorlatilag mindenkit megkeresett a ligában, hogy vegyék át Anthony Bennettet egy Top55 védett második körös draftjogért is akár, de senkinek nem kellett a 2013-as 1/1-es. Bennett-tel a fizetése a legnagyobb gond (5.8 millió dollár idén, 7.3 milliós csapatopció jövőre), amit a cserében át kellett volna venni - és ugyanígy át kell, ha valaki elviszi most waiverről. Ha azonban szabadügynök lesz, minimum közeli összegért valószínűleg több gárda is érdeklődni fog iránta.

Az Oklahoma City Thunder GM-je, Sam Presti Royce Youngnak (Daily Thunder) elmondta, Steven Adamsre a csapat magjának részeként tekint, méghozzá hosszútávon. Presti Dion Waitersről is beszélt, szerinte a 23 éves dobóhátvéd olyan képességekkel rendelkezik, amiket nem sűrűn látni, ezért szerezték meg őt az előző idény közben. Emellett azért van még min dolgoznia, de Presti szerint ezt Waiters is tudja. Kisebb változtatások kellenek a játékában, és a szakvezető úgy érzi, nagy befolyással lehet a játékra a későbbiekben.

Brett Dawson (New Orleans Advocate) jelentette, hogy a New Orleans Pelicans irányítója, Jrue Holiday januárig perclimiten lesz, az idény elején meccsenként 15 percnél biztosan nem fog többet játszani. Mint ismert, a játékmester lábát a nyáron megint megműtötték, hogy kivegyenek belőle egy rögzítőcsavart.

A Los Angeles Clippers elnöke és vezetőedzője, Doc Rivers Adrian Wojnarowskival (Yahoo Sports) beszélgetett, és elmondása szerint DeAndre Jordan (ideiglenes) elvesztése ébresztő volt számára, hogy máshogyan kell hozzáállnia a vezetői feladataihoz. Rivers szerint a center távozása mindig "kísértette" volna, de nem állt volna le akkor sem, azt mondta volna, hogy a fenébe az egésszel, majd kitalálnak valamit Jordan nélkül is. Ettől azonban kicsit észbe kapott és saját elmondása szerint sem volt egy túl kedves fazon, mikor úgy tűnt, elveszítik Jordant - sőt, ezt követően sem. Megmondta a stáb többi tagjának is, hogy egyszerűen jobban kell végezniük a munkájukat, teljesen mindegy, mit gondolnak arról, hogyan szerezte meg a centert a Dallas Mavericks, vagy hogy úgy gondolják, igazságtalanság történt, egyszerűen a továbbiakban ilyet nem engedhetnek meg.

Ezt követően megemberelték magukat és jobban is dolgoztak a vezetőségben. Rivers nem tudja, mitől lehetett az, hogy kicsit kényelmesek voltak, talán azért, mert elég jó volt a csapat akkor is, mikor ők csatlakoztak a Clippershez, és nem gondolták, hogy ennyit kell még javulniuk. A végén aztán minden jóra fordult attól függetlenül, hogyan intézte Jordan ezt a nyarat. Számára ez volt az a dolog, ami után megértette, a csapat felépítése bizony az ő dolguk, nem háríthatják senkire a felelősséget. A csapatnál egy kicsit meggyorsította a dolgokat ez a nyári történet, mert alapvetően az edzőtáborban kellett volna elkezdeniük kommunikálni, így azonban jóval korábban meg kellett ezt tenniük.

Szintén a Clippershez tartozik, hogy Dan Woike (Orange County Register) információi szerint Luc Mbah a Moute csatlakozik a kerethez az edzőtáborra. A kiscsatár 7 idényt és 466 meccset már lehúzott a ligában 6.8 pontos és 4.9 pattanós átlagokkal, nyáron pedig úgy volt, hogy aláír a Sacramento Kingshez, ám a fizikai vizsgálatokon megbukott, így az a megállapodása semmis lett.

Mint arról tegnap este beszámoltunk, Steve Nash megerősítette, hogy a Golden State Warriorsnél fog dolgozni, és reményei szerint ő is legalább annyit fog tudni tanulni Steph Currytől, mint fordítva. Nash megmondta az alapszakasz MVP-nek, hogy bár együtt is lesznek a pályán, annyira képzett a Warriors irányítója, hogy nem biztos benne, hogy ilyen módon bármiben is tud neki segíteni. A videózásnál és a beszélgetésekkel azonban bizonyos szituációkban úgy érzi, hasznos lehet majd Curry számára.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus