Hírmorzsák 2015-09-26 (20:45)

Kupchak szerint reális célkitűzés a Lakers számára a PO, nem hiszi, hogy Jim Buss 2017-ben lemond, és ha jó évet fut Hibbert, vele is hosszútávon számolhatnak Clarkson, Randle és Russell mellett. Huertas játéka tetszik a csapattársainak. Nash-t megpróbálta megszerezni a Suns és a Lakers is, miután megegyezett a Warriorsszel. Phil Jackson szerint nem várják a jövő nyári szabadügynök piacot, most akarnak minél jobbak lenni. Skiles szerint Payton triplája sokat fejlődött a nyár folyamán. Spoelstra nagyon örül Amare és Gerald Green megszerzésének is. Gallinari szerint tavaly a pályán kívüli gondok miatt okoztak csalódást. Thibodeau a Hornets edzőtáborában.

A Los Angeles Lakers GM-je, Mitch Kupchak egy nagyobb interjúban azt nyilatkozta, hogy szerinte elég jó csapatuk van ahhoz, hogy a rájátszásért küzdjenek. A szakvezető szerint minden évben a bajnoki cím a cél, de idén abban reménykedik, hogy szórakoztató játékot fognak nyújtani, illetve hogy sokkal több meccset nyernek majd, mint az előző szezonban. Nem nagyon tud indokot mondani, miért ne lenne reális célkitűzés számukra a PO. Kupchak tavaly kijelentette, hogy bajnokok akarnak lenni, idén azért óvatosabban fogalmazott.

Szerinte nem reális, hogy 2017 nyarán Jim Buss lemond jelenlegi posztjáról, ha addig nem jut a nyugati döntőbe a Lakers. A szakvezető úgy érzi, hogy ha ez lenne a helyzet, akkor elcserélték volna a draftjogaikat tapasztalt játékosokra, de nem ez történt. Kupchak szerint Jordan Clarkson, Julius Randle és D'Angelo Russell a jövő Lakersének kezdői, és Roy Hibbert felé is nagy elvárásai vannak. Úgy gondolja, hogy elég fiatal még ahhoz a center, hogy ha jó idényt fut és 28 évesen hosszabbítanak vele, akkor a másik három játékos mellett vele is számolni lehet majd a gárda magjának részeként.

Szintén ide tartozik, hogy Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) értesülései szerint a Lakers játékosainak nagyon tetszik az, amit Marcelinhno Huertastól láttak a közös edzéseken, jó esélye van a brazilnak, hogy az alapszakaszra is maradhasson - mint ismert, nem garantált szerződése van, de már aláírásakor lehetett azzal számolni, hogy ő szinte biztosan ott lesz az aranysárga-lilákkal a szezon során is.

Még mindig részben ide kapcsolódik, hogy Marc J. Spears (Yahoo Sports) információi szerint a Lakers és a Phoenix Suns is próbálta olyan szerepkörre megszerezni Steve Nash-t, amit végül a Golden State Warriorsnél elvállalt - mint ismert, a játékosok fejlesztésével foglalkozik majd a kanadai legenda -, igaz, Nash szerint már azután, hogy megegyezett a bajnokkal. Tegnap egyébként bemutatták a csapatnál, Steve Kerr vezetőedző természetesen agyondicsérte új munkatársát - elmondása szerint ugyanúgy gondolkodnak a kosárlabdáról, jó kapcsolatuk volt Phoenixben is, úgyhogy várja már a közös munkát. Nash is dicsérte a Warriorst, akiknek sok fiatal játékosuk van, nekik segíthet a karrierje alatt felhalmozott tapasztalatával.

A New York Knicks elnöke, Phil Jackson Ohm Youngmisuknak (ESPN) elmondta, nem gondolkodik még a jövő nyáron, illetve azon, kik lesznek elérhetőek a szabadügynök piacon, még túl sok minden történik addig, egy egész szezon telik majd el, a csapatok pedig nagyon gyorsan fejlődnek. Jackson elmondása szerint több klubot is látott, amelyben olyan csapategység volt, hogy jóval jobb eredményeket értek el, mint azt az állomány alapján gondolhattuk volna. Ezt szeretnék ők is elérni - olyan játékosokat keresnek, akik egyénileg és csapatként is a maximumot tudják együtt hozni. Nem várnak semmire, a következő nyárra sem, folyamatosan a lehető legjobbakat próbálják megszerezni és a lehető legjobb eredményt elérni.

Az Orlando Magicet irányító Scott Skiles Josh Robbinsnak (Orlando Sentinel) elmondta, elégedettek Elfrid Payton nyári fejlődésével, szerinte sokat javult a játékmester kinti dobása. A tréner szerint az irányító nagyon sok időt fektetett abba, hogy jobban dobja a triplákat, és ez a szezon során sem fog másképp történni, hiába kezdődik el az alapszakasz. Paytont tehetséges játékosnak tartja, aki még mindig nagyon fiatal, ráadásul az irányítást nehéz megtanulni, általában a második évükben a kosarasok többsége még elég nyers ebben a szegmensben. Korábban is mondta már azonban, hogy a fejlődés a fontos, nem az, hogy tökéletesen csináljanak mindent. Sokra tartják Paytont és azt szeretnék, ha továbbra is folyamatosan javulna a játéka.

A Miami Heat vezetőedzője, Erik Spoelstra Barry Jacksonnak (Miami Herald) elárulta, nagyon örül Amare Stoudemire és Gerald Green megszerzésének - ha egy éve valaki azt mondja neki, hogy mindkettejüket sikerül leigazolni, nem tartotta volna reálisnak. 2010-ben rámozdultak ők is Amare-ra, tetszett nekik a játéka, amely Spoelstra szerint azóta fejlődött és olyan szerepkörben tudott hasznos lenni az elmúlt pár évben, amit ők is tudnak majd használni. Greent nagyon dinamikus játékosnak tartja - ilyen meccsek képét megváltoztató embert nehéz szerezni a tréner szerint. Szeretne bajnokesélyes csapatban játszani, és Spoelstra meg is mondta neki, hogy a Heatnél nagyobbak az elvárások, Green pedig nagyon várja már ezt a kihívást.

A Denver Nuggets olasz kiscsatára, Danilo Gallinari a SiriusXM NBA Radio adásában elmondta, az előző idényben nagyon sok sérülésük volt, de emellett a pályán kívül is voltak problémáik, amik óriási gondokat okoztak a klubnál. Gallinari szerint ezen problémák miatt rossz volt a csapategység az együttesnél, ezért okoztak csalódást az előző idényben.

A végére pedig a Charlotte Hornets marad, a Chicago Bulls volt vezetőedzője, Tom Thibodeau ugyanis Patrick Ewinggal "lóg", a következő pár napot a Hornets edzőtáborában tölti majd:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus