Hírmorzsák 2015-09-29 (09:45)

Kobe csak a Lakersben fog játszani - nem tudja, mit várjon az idei csapattól. LeBron célja a bajnoki cím, nincs pocsékolni való idejük. Irving át akarja alakítani játékát, hogy kevesebbet legyen sérült. Nowitzki még legalább két évet akar játszani, előre nem fogja bejelenteni visszavonulását. Matthews karácsony környékén térhet vissza. Cousins és Karl viszonya rendeződött, a tréner szerint a center más játékos lett. George céljai nem változtak, úgy érzi, ő a legjobb és bizonyítani is akarja. West belefáradt abba, hogy ő volt a veterán "tanító" a Pacersnél, és az sem tetszett neki, ahogy Hibberttel bánt az Indiana. Iguodala térdei jó állapotban vannak. Garnettet nem érdeklik Sam Mitchell torontós történetei (videó). Wade és a "This is how we do it" (videó). Worthy és Tracy Murray a Lakers szakmai stábjában.

Tegnap természetesen minden a média nap körül zajlott. A Los Angeles Lakers sztárja, Kobe Bryant azzal zárta a kérdéseket, hogy Phil Jackson korábbi megjegyzéseire reagált, miszerint lehet, hogy a Lakersnél ez lesz az utolsó szezonja, de még nem biztos, hogy abbahagyja. Kobe erre annyit mondott, hogy sokan szeretnének más csapatokba menni vagy bajnoki címért küzdeni, ő azonban jóban-rosszban kitart a Lakers mellett, aranysárga-lila a vére. Kobe azt is elmondta, fogalma sincs arról, hogy illik majd össze a jelenlegi keret - tetszik neki, hogy sok a fiatal és vannak tapasztalt játékosok is, de sosem játszottak még együtt, úgyhogy nem tudja ő sem, mire számítson.

A Lakersnél volt két szerződtetés is a szakmai stábba. Egyrészt James Worthy a magasemberekekkel fog foglalkozni - már most, a Hawaii-i edzőtáborban is az együttessel lesz, majd a szezon során folyamatosan. Másrészt a korábbi kiváló nehéztüzér, Tracy Murray a dobóedzőkkel fog együtt dolgozni az edzőtáborban, és az is elképzelhető, hogy ő is marad az alapszakaszra is.

A Cleveland Cavaliers sztárja, LeBron James azt nyilatkozta, hogy nincs pocsékolni való ideje, bajnoki címet akar nyerni, az ehhez vezető út pedig el is kezdődik most. Tehetséges a keretük és tavaly egészen jó eredményt értek el, de ez semmit nem jelent a most következő idényre nézve. Ugyanolyan keményen kell dolgozniuk és ugyanolyan okosan kell felkészülniük, mint tavaly. Csapatként, egységesen kell minden mérkőzésen pályára lépniük. Az egyéni egot a csapat érdekei mögé kell szorítani, így remélhetőleg olyan helyzetbe hozzák majd az együttest, hogy júniusban a bajnoki címért küzdhetnek majd.

Csapattársa, Kyrie Irving elmondta, hogy a nyáron sok videót nézett, hogyan tudná úgy átalakítani játékát, hogy kevésbé tegye ki magát a sérüléseknek, ne essen olyan sokszor a földre a betöréseit követően. Szeret ilyenkor a magasemberek között kosarat szerezni, de meg kell próbálnia talpon maradni ezt követően is, ebben próbál fejlődni. Nem játszik a gyűrű fölött és nem sokkal gyorsabb, mint a többiek, de azt is hozzátette, hogy nem akar majd a gyűrűtől távolabb játszani, nem kell viszont folyamatosan ezt erőltetnie, a csapattársak képességeit nézve.

A Dallas Mavericks ikonja, Dirk Nowitzki elmondása szerint egyre közelebb van természetesen a visszavonulása, de egyáltalán nincs még abban a stádiumban, hogy minden nap erre gondoljon. Két éve van még jelenlegi kontraktusából és ki is akarja tölteni. Szeretne minél jobb eredményért küzdeni, reményei szerint hatékony tud maradni, mikor pályára kerül, aztán persze elég hamar eljön majd az a pillanat is, amikor abbahagyja, jelenleg azonban még úgy gondolja, hogy magas szinten tud játszani.

A következő négy hétben mindent megtesz annak értdekében, hogy a lehető legjobb formába kerüljön, aztán mindent kiad magából az idény során is. Azt is elmondta, hogy ha el is dönti visszavonulását, nem fogja egy évvel korábban bejelenteni, hogy az utolsó szezonja mindenhol csak erről szóljon. Ez a legrosszabb dolog, amire csak gondolni tud, hogy minden nap erről kelljen beszélnie. Ha abbahagyja, majd egyszerűen bejelenti, hogy befejezi, de ennyi lesz, így fog távozni a ligából.

Rick Carlisle vezetőedzőt kérdezték arról, hogy Wesley Matthews mikor térhet vissza, az ugyanis biztos, hogy a szezonnyitón még nem lesz bevethető állapotban. Feltették a kérdést, hogy karácsonykor játékra kész lesz-e már az újonnan igazolt dobóhátvéd, Carlisle szerint pedig ez reális célnak tűnik, de akár előbb is bevethető lehet Matthews, nagyon nehéz ezt megmondani. Egyre több munkát képes elvégezni a kosaras, az edzőtábor bizonyos feladataiból már ki tudja majd venni részét, de egyelőre még nincs közel a visszatérése.

A Sacramento Kingsnél úgy tűnik, hogy DeMarcus Cousins és George Karl viszonya rendeződött, a center szerint Las Vegasban, a nyári liga alatt meg tudták beszélni a nézeteltéréseiket. Cousins szerint az egész a győzelmek megszerzéséről szól, ebben egyetértettek mindketten - mindketten győzni szeretnének és ez az, ami igazán számít. Karl A+-t adott a játékosnak a nyári edzésmunkájára és úgy érzi, hogy sokkal érettebb lett a center. A vezetőedző azt mondta, szerinte Cousins egy másik játékos lett, megváltozott a hozzáállása.

Az Indiana Pacers sztárja, Paul George Sam Amicknek (USA Today) elmondta, hogy őszintén hiszi, most jobb játékos, mint valaha. Tudja, hogy új játékosnak számít a lábtörése után egy új csapatban, de nem kell limitálni szerepét egy kicsit sem. Továbbra is MVP akar lenni, a legjobb játékos, a legjobb pontszerző és a legjobb védő. Motivációja megmaradt, de úgy érzi, most sokkal okosabb kosaras. Jobban kezeli a labdát és a többieket is jobban hozza helyzetbe így, hogy majdnem egy évet távol kellett lennie a játéktól.

George úgy érzi, hogy a szezon előtt ő a legjobb játékos az egész ligában, és őszintén úgy gondolja, hogy most eljött az ideje annak, hogy bizonyíthat. Mindig lesznek, akiknek más a véleménye, akik máshogy gondolkodnak, de most megmutathatja a világnak, hogy mit tud, és készen is áll erre. Máshogy néz a játékra a sérülése óta, mert tudja, hogy akármelyik pillanatban elvehetik tőle, így sokkal jobban élvezi az adott pillanatot. Sok minden másra is máshogy tekint és sokkal boldogabb most.

Volt csapattársa, David West 12.5 millió dolláros játékosopciójáról mondott le, hogy 1.4 millióért aláírhasson a San Antonio Spurshöz. West szerint mindenki arról beszél, mennyit adott fel, de ő sokkal többet nyert azzal, hogy csatlakozhatott a Spurshöz. A Pacersnél ő volt a veterán, most viszont ő a "tanuló", erre pedig jó néhány éve nem volt példa. Saját magára is figyelnie kellett meg másokra is és elmondása szerint belefáradt kicsit a sok válaszadásba. A Spursnél már Manu Ginobilitől és Tim Duncantől is érdeklődött több dologról is, megfordultak a szerepek, erre pedig érzése szerint szüksége is volt

Nagyon idegesítette az is, ahogyan Roy Hibberttel bántak és próbáltak tőle megszabadulni. West szerint a négyéves indianai karrierje során sosem így rendezték a dolgokat. Nem először próbálták Hibbertet gatyába rázni, de akkor mindig inkább azt próbálták megértetni vele, hogy neki is ki kell vennie a szerepét abból, ha ki akar mászni a gödörből, nem fogtak rá mindent. Nem értette, hogy miért így cselekszenek és ettől rosszul érezte magát. Összetartóak voltak, nem egy ember volt a felelős mindenért, nem is az edző, hanem az egész csapat. Kétszer jutottak a keleti főcsoport döntőjébe, ebben pedig nagy szerepe volt Hibbertnek, szerinte nem érdemelte ezt a bánásmódot a center.

A döntő MVP címet megnyerő Andre Iguodala elmondta, hogy nagyon jól érzi magát, elég sokat zsákolt az elmúlt időszakban, amit az elmúlt pár nyár folyamán nem igazán tudott megtenni. A térdeivel volt gond, de nemrég Németországban járt, hogy injekciót kapjon, ami segített is, nagyszerű állapotban van saját bevallása szerint.

A Denver Nuggets új irányítója, Emmanuel Mudiay tagadta, hogy azt mondta volna bárkinek is, örül, hogy nem a New York Knicks választotta ki. Ő sose mondott ilyet, de egyszer valaki kérdezte tőle, hogy hogyan illene a Triangle Offense-be, amire annyit válaszolt, hogy fogalma sincs, szerinte ebből csináltak egy sztorit. A Knicks meghozta döntését, Kristaps Porzingist választotta ki, akinek sok sikert kíván, de jelenleg nagyon nem érdekli a New York, mert nem náluk játszik. A Denver Nuggets a csapata, ezért rájuk kell koncentrálnia.

A Miami Heatnél Dwyane Wade-t megkérték, hogy a "This is how we do it"-et "énekelje" már fel:

A végére pedig Kevin Garnett maradt, aki jelezte, nem nagyon szeretné hallgatni az ideiglenes vezetőedző, Sam Mitchell Toronto Raptorshöz köthető történeteit:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus