Hírmorzsák 2015-09-30 (09:45)

Lillard a labdakezelésre és a passzolásra helyezte a hangsúlyt a nyáron. Rose-t megint műteni kell (arccsonttörés). A Cavs házon belül akarja megoldani Shumpert pótlását. Mo Williams akkor is a Cavsnek drukkolt, mikor nem a Cleveland játékosa volt. Pekovics egy hónapot hagy ki az alapszakasz elején. Durant ugyanannak a játékosnak érzi magát, mint régen. Faried szerint Shaw nem bízott benne, ezért volt gyenge idénye. Kobe szerint az a legfontosabb, hogy mindig szem előtt tartsa Russellnél, mi a legfontosabb. Matthews megpróbál a szezonnyitóra felépülni. Deron Williams mentális gödörbe került a Netsnél, szüksége volt a váltásra. Parsons nem haragszik DeAndre Jordanre. Drummonddal valószínűleg nem hosszabbít idő előtt a Pistons. A Raptors lehívta Caboclo és Noguiera 2016/17-es csapatopcióit.

A Portland TrailBlazers irányítóját, Damian Lillardöt arról kérdezték a média napon, hogyan készült az idényre. Lillard azt válaszolta, hogy kipróbált különböző dolgokat, amivel karbantarthatta testét, nem kellett hónapokat kihagynia és így az ősz folyamán újra formába lendülnie. Elkezdett úszni, nagyjából két és fél hónapig csak ezt csinálta, valamint olyan gyakorlatokat végzett, amellyekkel folyamatosan erősített - úgy akart dolgozni, hogy kicsit fel is frissüljön, de hatásos is legyen az edzés. Megváltoztatta a táplálkozását is - ez mind nagy kihívás volt számára, hiszen változtatott a korábbi felkészülésén.

Úgy érzi, hogy nagyon sok mindennek, amit a pályán csinál, a súlypontjához volt köze, hiszen sok nehéz dobást vállalt karrierje első három évében. Úgy gondolja, hogy képes ezeket bedobni, de ha kicsit lentebb tudja helyezni a súlypontját bizonyos helyzetekben, szituációkban, akkor hatékonyabb shooter és jobb játékos lehet. A labdakezelésén és a passzolásán próbált javítani, mert szerinte ha Steph Curryt nézi az ember, akkor rájön, hogy attól fejlődött ennyit a játéka, hogy sokkal jobban kezeli a labdát és hozza helyzetbe a társait. Lillard szerint ha ezekben fejlődik valaki, sokkal könnyebben dob, jobb az irányításban és a védelem megbontásában is. Nagyjából tehát erre épült a nyári munkája.

Az éjszaka híréről külön is beszámoltunk, alig kezdődött el ugyanis az edzőtábor, a Chicago Bulls irányítója, Derrick Rose már lesérült, arccsonttörése miatt meg kell műteni - visszatérési időpontot később mondanak vele kapcsolatban.

A nap másik sérüléséről is írtunk már, Iman Shumpert a jobb csuklója miatt 12-14 hetet hagy ki. A Cleveland Cavaliers GM-je, David Griffin azt nyilatkozta Dave McMenaminnek (ESPN), hogy egyelőre nem terveznek lépni bármit Shumpert pótlása miatt, de nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy a későbbiekben mégis változtatni fognak. Griffin szerint úgy állnak hozzá, ahogy a rájátszás alatt: ha egy ember kidől, a következő a sorban fellép a helyére. Úgy érzik, elég mély ahhoz a keretük, hogy egy ilyen sérülést átvészeljenek, megpróbálnak a jelenlegi játékosaiknak lehetőséget adni, hogy házon belül oldják meg a problémát, de természetesen további lehetőségeket is figyelnek, ha esetleg úgy alakulna, hogy lehet javítani a csapaton egy cserével vagy igazolással.

Szintén a Cavshez tartozik, hogy JR Smith egyszerűen szerencsejátékosnak nevezte magát, mikor szóba került, hogy 6.4 millió dolláros játékosopciója helyett most 5 millió dollárért játszik majd, de hozzátette, bármikor magára fogadna egy ilyen szituációban - valószínűleg jó idényben reménykedik, de nála sosem lehet igazán tudni, mit fog hozni.

A gárdához visszatérő Mo Williams annyit mondott, hogy bár Mark Bartelstein az ügynöke, ő saját magát képviselte a szabadügynök piacon. Újra a Cavaliersnél akart játszani, ezért írt alá 2 évre 4.3 millió dollárért, pedig próbálta egy kicsit feljebb srófolni az árat, de nem ment. Azt is elmondta, hogy akkor is a Clevelandnek drukkolt, amikor nem az ohiói alakulat játékosa volt. Nem hitte volna, hogy sikerül visszatérnie egykori csapatához, mert úgy gondolta, elég jók irányító poszton, Matthew Dellavedova kinőtte magát, erre pedig nem igazán számított. Aztán elkezdett beszélgetni Griffinnel, látta, hogy elég fontos szerepet szánnak rá, és úgy gondolta, jó hely lesz számára a Cavs. Kérdezték LeBron Jameshez fűződő viszonyáról is, amire elég félénken válaszolt - korábban többször is kritikus hangnemet ütött meg Jamesszel szemben, de LeBron is támogatta leigazolását.

A Minnesota Timberwolves centere, Nikola Pekovics azt mondta, hogy nagyjából egy hónapot fog kihagyni az alapszakasz kezdetén, Ricky Rubiót viszont próbálják már a szezonnyitóra összedrótozni, bár egyelőre még ő sem 100%-os.

Az Oklahoma City Thunder sztárja, Kevin Durant még a média napon elmondta, nagyon tetszik neki Billy Donovan, az új vezetőedző, aki szerinte amellett, hogy nagy tudással rendelkezik, jó ember is. Az első edzés után azt mondta, hogy nagyszerűen érzi magát így, hogy újra edzhet, persze újra meg kell szoknia ezt. Úgy érzi, időbe fog telni, mire újra teljesen komfortosan érzi majd magát. Sérült volt, de teljesen meggyógyult, próbál nem is gondolni erre. Jól érzi magát, ha a pályán lehet, szóval ugyanaz a játékos, aki volt.

A Denver Nuggets erőcsatára, Kenneth Faried azt nyilatkozta, hogy a Brian Shaw és közte lévő feszült viszony miatt volt gyenge az előző idényben. Faried szerint a tréner nem bízott benne, így pedig a legnagyobb motivációját vesztette el a pályán. A magasember szerint Shaw segítség nélkül küldte őt pályára a legjobbak ellen, egyáltalán nem érezte, hogy hitt volna benne, így nagyon rosszul sikerült az elmúlt szezonja.

Arról volt már szó tegnap este, hogy D'Angelo Russell Kobe Bryant öltözőszekrénye mellé kérte a sajátját, hogy minél többet és minél könnyebben tanulhasson tőle. Kobe elmondta, hogy jó esze van a játékhoz a fiatal irányítónak, az ő feladata az, hogy segítse Russellt, sose felejtse el, mi a legfontosabb, ez pedig maga a játék. A Los Angeles Lakers 1/2-ese azt nyilatkozta, hogy Bryant megmondta neki, hogy szeret dobni, úgyhogy ha odaadja neki a labdát, onnantól Kobe feladata, hogy pontot szerezzen.

Bár a Dallas Mavericks vezetőedzője, Rick Carlisle nemrég karácsony környékére vagy valamivel előbbre tette Wesley Matthews visszatérését, a játékos próbál erre rácáfolni. A Mavs egyik új igazolása azt mondta a média napon, hogy próbál már a szezonnyitóra felépülni annyira, hogy pályára lehessen engedni - arra nincs befolyása, hogy játszik-e vagy sem, de próbál minél inkább felkészülni, ez a célja. Azt is hozzátette, hogy nem hallgat az olyan jóslásokra, hogy másoknak mennyit kellett kihagynia egy Achilles-szakadás után, mert ha odafigyelt volna ezekre a hangokra korábban, most nem lehetne ott a média napon sem, nem sok nem draftolt játékos ért el ugyanis annyit, mint ő.

Matthews csapattársa, Deron Williams is megszólalt. Az irányító elmondta, hogy a Brooklyn Netsnél az utóbbi pár évben ő is elfogadta csökkentett szerepét, de most szeretné bebizonyítani, hogy ez hibás döntés volt. Elkezdett kételkedni saját magában, mentálisan nagyon mély gödörbe került, ebből pedig ki kellett kerülnie, ezért várja most karrierje új fejezetét ennyire. Úgy érzi, túl van ezen a nehéz időszakon, sokkal jobb helyzetbe került a Dallasnál.

És még mindig maradjunk a Mavericksnél: Chandler Parsons Alex Wongnak (GQ) elmondta, nem mérges DeAndre Jordanre, nem tett semmi illegálisat, felnőtt ember, akinek joga van azt tenni, amit akar. Szerinte a Los Angeles Clippers centere az egyik legjobb fiatal középjátékos a ligában, szeretett volna vele együtt játszani, de ehelyett átverte őket Jordan, ez van.

A Detroit Pistons valószínűleg nem hosszabbít Andre Drummonddal idő előtt annak ellenére sem, hogy szeretnék megtartani hosszútávon a centert. Az ok egyszerű: ha jövő nyáron kötnek vele megállapodást, akkor 8.2 millió dollárral foglalja csak a jövő nyári sapkát hivatalos aláírásáig, míg ha november 2-a előtt megszületik a megegyezés, akkor nagyjából 21 millió dollárral. Az biztos, hogy ennyi lesz végül a fizetése, de ahogy Kawhi Leonarddal tette idén a Spurs, úgy jövőre a Pistonsnak is lehetősége lesz rá - előbb igazolnak valakit, aztán hosszabbítanak meglévő játékosukkal.

A Toronto Raptors lehívta két brazil játékosa, Bruno Caboclo és Lucas Noguiera 2016/17-es csapatopcióját. Előbbi a 2014-es draft 20. választottja volt és 8 meccset játszott a Raptorsnél tavaly, 7-et pedig a D-Ligás fiókcsapatnál, a Fort Wayne Mad Antsnél. Noguierát egy csere keretein belül szerezték meg az Atlanta Hawkstól, szintén tavaly nyáron - ő 6 meccset játszott Torontóban és 4-et a Fort Wayne-nél.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus