Hírmorzsák 2015-10-01 (09:45)

Lawson szerint Steph Curry azért dob ilyen jól, mert pihen védekezésben, ott akarja megdolgozni. Dwight Howard még nem gondol a jövő nyárra, csak arra, hogy bajnoki címhez segítse a Rocketset. Love-ot többet fogja használni idén a Cavs, LeBron nagy szezont vár az erőcsatártól. Vince Carter súlypontemelkedése még a régi. Mike Miller aláírt a Nuggetshez. Malone szerint Jokicsból pokolian jó játékos lehet. Gallinari a Nuggetstől akar visszavonulni. Rose két hét múlva kezdhet el edzeni. Melo szerint a bajnoki cím a céljuk, soha nem is lesz más, Fisher szerint sokkal jobbak lehetnek, mint ahogy az emberek várják. Változtak a visszajátszásokra vonatkozó szabályok. Prohorov nem akarja eladni a Netset, a játékosoknak egy kis bemutatót tartott labdaérzékből (videó). A Bucks játékosait megkérték, rajzolják le egyik csapattársukat - felemás sikerrel oldották meg a feladatot. Bemutatták a Wizards új harmadik számú mezét.

A Houston Rockets új irányítója, Ty Lawson azt nyilatkozta Adrian Wojnarowskinak (Yahoo Sports), hogy ha csapata összekerül a Golden State Warriorsszel a rájátszásban, úgy érzi, lehet majd a mérleg nyelve a texasiak felé. Lawson úgy gondolja, hogy Curryt védőoldalon is munkára kell kényszeríteni, mert ott pihen, támadásban pedig ezután nagyszerű teljesítményt tud nyújtani - jól dob, beszórja a 3-4 hármasát, de védekezésben nem dolgozik ennyit. Lawson szerint akkor tud így dobni Curry, ha pihent és teljes erejével a támadásokra koncentrálhat. Azt is hozzátette, hogy védekezésben nem fogja megállítani Curryt, de nagyobb erőkifejtésre fogja kényszeríteni a pálya másik oldalán. A Cavs elleni döntőben is azt látta, hogy védekezésben nem szakadt meg annyira az oaklandiek egyese.

Csapattársa, Dwight Howard szabadügynök lehet jövő nyáron, amennyiben kilép szerződéséből, de Jonathan Feigennek (Houston Chronicle) elmondta, még egyáltalán nem gondol erre, nem akar a jövőben élni, ő legalábbis nem ilyen típusú ember. Csak az számít számára, hogy most mi van, mit tudnak elérni csapatként. Az egész most, az edzőtáborban kezdődik, minden nap meg kell próbálniuk a lehető legtöbbet előrelépni. Egyáltalán nincs arra szüksége, hogy olyan dolgokon gondolkodjon, hogy például mi fog történni jövő nyáron. Arra kell koncentrálnia, hogyan lehet a csapat segítségére, hogy a legjobbak és a végén bajnokok legyenek.

A Cleveland Cavaliers ikonja, LeBron James a tegnapi edzés után azt nyilatkozta, hogy valószínűleg sokkal többet fogják használni Kevin Love-ot ebben a szezonban. LeBron szerint az erőcsatár sokkal jobban tudja, érzi már, hogy mi a szerepe így, hogy egy évet már lehúzott az együttesnél - tudja, mit várhat el magától és mit várnak el tőle a csapattársai. James hozzátette, nagy dolgokra számít Love-tól a most következő idény során. A magasember statisztikái egyébként sokat estek tavaly, hiszen mindössze 16.4 pontot és 9.7 pattanót átlagolt, de USG%-a is 27.7-ről 20.4%-ra esett, sokkal kevesebbet is használták tehát, mint korábban Minnesotában.

Szintén a Cavshez tartozik közvetve, hogy az előző idényben még náluk játsszó Mike Miller lekerült waiverről, és ahogy arról Marc Stein (ESPN) korábban beszámolt, a Denver Nuggets-cel alá is írt egy egyéves szerződést.

Ha már a Nuggets: Nikola Jokics már az első edzéseken letette a névjegyét. Michael Malone Chris Dempsey-nek (Denver Post) elmondta, bár Jokics fiatal és nem állítja, hogy már most készen áll az NBA-re, de minden tréningen csinál olyan dolgokat, hogy az ember azt mondja, "komoly esélye van annak, hogy ez a srác pokolian jó játékos lesz". A franchise sztárja, Danilo Gallinari szintén a Denver Postnak nyilatkozott - örül hosszabbításának és annak, hogy így Denverben maradhat hosszútávon is. Szerinte ha valaki megnézi a szerződéskötéseit, azok sosem a pénzről szóltak, mert ha ez lett volna a legfontosabb, többször is máshogy dönt. Szereti a várost és szeretne olyan hosszú ideig a Nuggetsnél maradni, amíg csak lehet - szeretné itt befejezni pályafutását. 

Mint arról tegnap este beszámoltunk, Derrick Rose-t megműtötték - a Chicago Bulls közvetlenül a beavatkozást követően még nem mondott visszatérési időpontot, nem sokkal később azonban nyilvánosságra hozták, hogy a mostani tervek szerint 2 héten belül elkezdhet edzeni majd az irányító, úgyhogy a szezonkezdetre teljes értékű lehet.

A New York Knicks sztárja, Carmelo Anthony is nyilatkozott a tegnapi edzés után - továbbra is a bajnoki cím a céljuk, akármennyire nem hisznek ebben az emberek, mindig is ez lesz a cél. Hogy sikerül-e megszerezniük vagy sem, az már rajtuk múlik, azon, hogyan teljesítenek a pályán. Derek Fisher vezetőedző annyit tett ehhez hozzá, hogy az újjáépülést azért hangsúlyozták velük kapcsolatban sokan, mert az emberek úgy érezték, nincs bajnokesélyes csapathoz méltó keretük Melón kívül. Fisher azonban feltette a kérdést, hogy az Atlanta rebuildelt tavaly, amikor úgy tűnt, nincs sztárjuk? A tréner úgy gondolja, csak azon múlik a dolog, milyen karakterű a csapat. Ha rendbe tudnak tenni néhány dolgot, úgy érzik, sokkal versenyképesebb lehet a Knicks, mint azt a legtöbben gondolnák. Az újjáépülés szerinte nem feltétlenül jelenti azt, hogy ne tennének meg mindent most a győzelemért.

Board of Governors ülés volt tegnap, ahol a tulajdonosok egyhangúan úgy döntöttek, megváltoztatják a visszajátszásokra vonatkozó szabályokat. Az elbírálandó eseteket továbbra is a pályán lévő három játékvezető fogja kijelölni, de a Replay Centerben további kollégáik lesznek, akik segítik majd a munkájukat, sőt, bizonyos esetekben ők fogják kimondani a végső szót, nem a pályán lévők. Kiki Vandeweghe, a liga alelnöke szerint a játék folytonosságát tartották szem előtt, minél gyorsabban születnek meg a pontos döntések, annál jobb mindenkinek.

A Brooklyn Nets tulajdonosa, Mihail Prohorov elmondta, esze ágában sincs eladni a franchise-t, ő akar maradni a többségi tulajdonos a továbbiakban is, sőt, többet szeretne a csapat környékén lenni - úgy tervezi, hogy a mérkőzéseik legalább 25%-át a helyszínen fogja megtekinteni. Arról is szó van, hogy megvenné Bruce Ratner részesedését, tárgyalnak a felek, de ezzel kapcsolatban megállapodás még nincs. Közben a tulaj bemutatta, tud bánni a labdával is:

A Milwaukee Bucksnál megkérték a játékosokat, hogy rajzolják le csapattársaikat - a végeredményeket ezen a linken megtekinthetitek!

Minden idők egyik, ha nem a legjobb és leglátványosabb zsákolója, Vince Carter megmutatta, még mindig megvannak rugói:

A legvégére pedig a Washington Wizards új alternate meze került, ami a "Baltimore pride" nevet viseli:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus