Hírmorzsák 2015-10-01 (21:15)

Marc Gasol megpróbálja rávenni Paut, hogy igazoljon a Grizzlieshez. A Warriors gyűrűátadó ceremóniája a szezonnyitón lesz - különleges mezt viselnek majd a Golden State játékosai. Dwight Howard 10 jó évet még érez magában. David West karrierje kezdete óta spórol, hogy pályafutása végén ne az anyagiak alapján kelljen döntés hoznia. McGee nem lesz bevethető az alapszakasz kezdetén, de Carlisle-ék bíznak benne továbbra is. Tyler Ennis november közepéig nem játszik. A Philly tulaja Joel Embiid draftolását vállalható kockázatnak titulálta, továbbra is bízik Sam Hinkie-ben, mindketten dicsérték Brett Brown vezetőedzőt. Hardennek házhoz jött az adidas. Klasszikus cipők mashupjai (videó). Brandon Armstrong ezúttal Jason Williamst utánozta (videó). Stefhon Hannah a Bulls edzőtáborában.

A Memphis Grizzlies centere, Marc Gasol az Europa Pressnek azt nyilatkozta, hogy meg fogja próbálni meggyőzni bátyját, Pau Gasolt, hogy igazoljon hozzájuk - Pau szerződése a Chicago Bullsnál még 1+1 évig tart, jövő nyáron kiléphet a kontraktusából. Marc szerint ez óriási dolog lenne, és egyáltalán nem lehetetlen, hogy egy nap egy csapatban fognak játszani. Azt is hozzátette, szerinte nehéz lesz testvérét elcsábítani Chicagóból, olyan rettenetesen sok esélyt nem lát rá, de a Memphis és ő is meg fogják próbálni.

Nincs meglepetés, de a Golden State Warriors bejelentette, hogy az előző szezon végső győzelme miatt kapott gyűrűk átadása a szezonnyitón, október 27-én, a New Orleans Pelicans elleni meccsen fog megtörténni - különleges mezekben lépnek pályára Steph Curryék, ezen a linken megnézhetitek.

A Houston Rockets centere, Dwight Howard kicsit felidegesítette magát a média napon. Arról már délelőtt írtunk, hogy a középjátékos elmondta, egyáltalán nem gondol még a jövő nyári szabadügynök piacra, csak a most következő szezonra koncentrál. Azt is hozzátette azonban, hogy az újságírók úgy viselkednek, mintha már a visszavonulás előtt állna, holott jól érzi magát. 29 esztendős még csak, annak ellenére is elég fiatalnak tartja magát, hogy már 12 éve NBA-játékos, és úgy érzi, még 10 jó éve van a ligában, a következő 10-11 évben pedig mindent ki fog adni magából.

A San Antonio Spurs új erőcsatára, David West Jeff McDonaldnak (San Antonio Express-News) azt nyilatkozta, hogy profi karrierje kezdete óta spórolt, hogy pályafutása végén olyan döntést hozhasson, ami kosárlabda szempontból a legjobb számára, függetlenül az anyagiaktól. West elmondása szerint sokan jóval kevesebbet keresnek annál, amit ők hazavisznek, és még így is nagyon kényelmesen élnek, ezt mindig szem előtt tartja. 13. évét húzza már le a ligában, tudja, hogy a múltja hosszabb, mint a jövője, ilyenkor pedig már pénztől függetlenül oda akar menni, ahova szeretne.

A Dallas Mavericks centere, JaVale McGee továbbra is rehabját végzi, miután fáradásos törés volt a sípcsontjában, és valószínűleg nem lesz bevethető az alapszakasz kezdetén. Rick Carlisle vezetőedző Tim MacMahonnal (ESPN Dallas) beszélgetett a középjátékosról. A tréner szerint tudják, mire képes McGee, hogy NBA játékos és hogy megvan a tehetsége ahhoz is, hogy kezdő legyen a ligában. Nagyon furcsa felépülési periódus közben van - sokkal jobban érzi magát, de folyamatosan figyelni kell állapotát, nem nagyon tudnak előre mit mondani. Mindettől függetlenül nagy lehetőségeket látnak benne.

A Milwaukee Bucksért szorítóknak egy rossz hír: úgy tűnik, hogy Tyler Ennis nem gyógyult még meg teljesen, miután meg kellett műteni jobb vállát, Gery Woelfel (Racine Journal Times) értesülései szerint ugyanis legalább november közepéig nem lesz még bevethető állapotban az irányító.

A Philadelphia Sixers tulajdonosa, Josh Harris Keith Pompey-nak (Philadelphia Inquirer) elmondta, nehezen viseli, hogy a csapata folyamatosan veszít, de nem akarja felrúgni a franchise hosszútávú terveit. Harris azt is elmondta, hogy továbbra is nagyon bízik és támogatja a GM-et, Sam Hinkie-t, aki szerinte jó munkát végez, főleg a cseréknél, és egyáltalán nem kérdőjelezi meg az együttes döntését, amellyel Joel Embiidet draftolták a tavalyi draft 3. helyén. Harris szerint vállalható kockázatot hoztak a döntéssel, hogy kiválasztják a centert, de csalódott és mérges volt, mikor megtudta, hogy másodjára is műteni kell jobb lábfejét. Az orvosok optimisták, mást nem tehetnek, csak reménykednek a legjobbakban.

Harris kitért Brett Brown vezetőedzőre is, akinek A-t adna a munkájára, mert kiválóan fejleszti a fiatalokat. Abban reménykedik a tulaj, hogy még jó hosszú ideig a csapatnál marad a tréner. Hinkie azt mondta Brownnal kapcsolatban, hogy nagyon örül neki, hogy mindenki más is olyan büszke az edzőre, mint ő. Eddig is nagyon jó volt vele dolgozni és szerinte ez a továbbiakban is így lesz. Nagyon jó viszonyt ápolnak, és jó munkatársnak is tartja Brownt.

A Chicago Bulls leigazolta az edzőtáborra Stefhon Hannah-t. A 30 éves irányító tavaly a D-Ligában szerepelt két együttesnél is, 22 meccsen 16.6 percet, 5.9 pontot és 2.1 gólpasszt átlagolt - gyaníthatóan Derrick Rose felépüléséig kell majd a Bullsnak.

Eljött október 1-je, úgyhogy James Hardennek innentől kötelező adidas cipőket viselnie. Meg is jött a sportszergyártó teherautója (link), Harden pedig azonnal készített is egy selfie-t új cípőivel (link)

A Bleacher Reportnál is a cipők, de kifejezetten a kosarascsukák voltak terítéken: klasszikusokat "mashupoltak" össze:

A végére pedig Brandon Armstrong maradt ma este is, ezúttal Jason Williamst parodizálta:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus