Hírmorzsák 2015-10-02 (09:30)

Tristan Thompson nem fogadta el a QO-t, holdouton van. Love szerint könnyű döntés volt a Cavsnél maradnia a pénz, a boldogsága és a végső győzelem lehetősége miatt is. JR Smith szerint Blatt a pályán kívüli dolgaival is törődik, ezért egy falon is keresztül menne a trénerért. Kerr ideiglenesen távozott a Warriorstól, Luke Walton a helyettese. Antetokounmpo a külső dobásain dolgozik, Kidd szerint a görög mindent tud a játékról. Byron Scott hármasban próbálgatja Kobe-t, Bryant szerint jó ez a felállás, mert kevesebbet van nála a labda. Saunders állapota rosszabbodott, életveszélyes stádiumba került, valószínűleg ebben a szezonban nem tér vissza. Jordan szerint a cipői miatt sokkal többen fogják ismerni, mint a játéka miatt. Hardenhez megérkezett az adidas (videó).

Egyszerűsödött a helyzet Tristan Thompson esetében, a Cleveland Cavaliers ugyanis nem hosszabbította meg a QO elfogadásának határidejét, az erőcsatár nem írta alá ezt az egyéves szerződést, így a QO már nem él. Thompson ettől függetlenül a Cavs korlátozott szabadügynöke, de holdouton van - vagy aláír a Clevelanddel hosszútávra, vagy egy offer sheetet egy másik csapattal, de azt a Cavaliers ugyanúgy tarthaja, mint eddig. Márciusig 1-jéig köthet új szerződést idén - ha nem teszi meg, jövő júliusban újra QO-t kaphat a Cavstől, nem igazolhat tehát oda, ahova akar.

A csapat történetében nem ez az első holdout, 2007-ben Anderson Varejaóval csak december 4-én sikerült aláírniuk. A brazil játékos Chris Fedornak (Cleveland Plain Dealer) elmondta, egyszerűen akkor ezt kellett tennie, mert úgy érezte, hogy nem tisztelik azzal az ajánlattal, amit elé tettek eredetileg. David Griffin GM még az NBA TV tegnapi adásában azt mondta, hogy szerintük ma már valamilyen formában együtt lesz Thompson a csapattal - a holdout miatt valószínű, hogy ez mégsem lesz így -, mert reménykednek benne, hogy a játékos is annyira szeretne náluk maradni, amennyire ők meg akarják tartani.

Szintén a Cavshez tartozik, hogy Kevin Love-ot a nyári hosszabbításával kapcsolatban kérdezte Allie Clifton (Fox Sports Ohio). Love szerint mindig is ez volt a terve. Szeretett volna boldog lenni, a végső győzelemre is esélyes csapatban játszani és emellett pénzt is keresni azzal, amit imád, márpedig ezeket Clevelandben mind megkapja. Az erőcsatár azt is elmondta, hogy Kyrie Irvinggel, LeBron Jamesszel és Thompsonnal is kapcsolatban maradt a nyár folyamán, és az egész csapat nagyon összetartó, ez is megkönnyítette a döntést.

Még mindig maradjunk az ohióiakál: JR Smith az előbb említett Chris Fedornak adott interjút, amelyben David Blatt vezetőedzőt dicsérte. Szerinte az a legfontosabb, hogy Blatt törődik azzal is, mi történik vele a pályán kívül, és ő az egyik első tréner, aki legalább annyit foglalkozik a magánéletével, mint azzal, hogy mit csinál a pályán. Emiatt sokkal könnyebb számára, ha Blatt irányítása alatt kell játszania és mindent kiad magából, mert tudja, a szakember törődik is vele. Smith szerint ha egy ilyen ember van valaki mögött, sokkal könnyebben végzi az ember a dolgát, és egy falon is keresztülmenne Blattért.

Mint arról este beszámoltunk már külön is, Steve Kerr ideiglenesen távozott a Golden State Warriorstől, mert folytatnia kell rehabját a nyár folyamán kétszer is műtött hátával. Helyettese a vezetőedzői poszton távollétében Luke Walton. Bob Myers GM szerint az a legfontosabb, hogy Kerr készen álljon a hosszú NBA szezonra, de az is, hogy a mindennapi életben ne legyenek problémái - nem számítanak hosszú távollétre, de nem tudják, mikor térhet vissza a tréner. Kerr annyit tett ehhez hozzá, hogy az edzőtábor első két napja után érezte, folytatnia kell a rehabját - egészséges akar lenni, hogy végig bírja az egész idényt és hogy a napi rutinját is fájdalommentesen végezhesse.

Charles F. Gardner (Milwaukee Journal Sentinel) értesülései szerint a Milwaukee Bucks görög csatára, Giannis Antetokounmpo a külső dobásain dolgozik, hogy többször próbálkozhasson majd triplákkal. Jason Kidd vezetőedző szerint Giannis gyakorlatilag mindent tud a játékról, nem kell csak a dobásokra koncentrálnia - védelmet is tud bontani, büntetőt is ki tud harcolni és mások számára is tud helyzetet teremteni. Annyiban kell fejlődnie már csak, hogy tudja, mikor mit lehet. Kidd szerint Antetokounmpo görög válogatottnál töltött ideje hasznos volt, mivel minél többet játszik, annál jobb. Jól dobta a középtávoliakat és a triplákat is az Eb-n, a spanyolok elleni 17 pattanóval pedig megmutatta, hogy jól szedi a lecsorgókat is.

A Los Angeles Lakers vezetőedzője, Byron Scott lenyilatkozta, amire mindenki számított: Kobe Bryantet hármasban próbálgatja D'Angelo Russell és Jordan Clarkson mellett - a tréningeken ők hárman, Julius Randle és Roy Hibbert alkotnak jelenleg egy ötöst. Scott szerint minél többet tud Bryant a két fiatal hátvéddel együtt játszani, annál jobb. Ezt a felállást fogja próbálgatni most az első héten, aztán persze megnéz más variációkat is, de eddig jónak tűnik ez az ötös. Kobe annyit mondott, hogy könnyebb a dolga, mert szinte egyáltalán nincs a kezében a labda, többször vállalkozhat catch-and-shoot helyzetekből

Jerry Zgoda (Star Tribune) nagyon nem jó hírekkel szolgált Flip Saundersről. Az újságíró szerint nagyon nagy a hallgatás, mert a család azt kérte, de információi szerint Saunders sokkal rosszabb állapotban van, mint augusztusban, mikor a csapat még úgy deifiniálta, hogy kezelhető stádiumban van a rákos betegsége az orvosok szerint - rosszul reagál a kemoterápiára a teste és lehet, hogy több daganatot is találtak azóta, életveszélyes állapotban van. Zgoda szerint ha sikerül is legyőznie a rákot, ebben az idényben szinte biztosan nem tér vissza a kispadra a szakember, sőt - az újságíró szerint az elnöki és vezetőedzői posztot egyszerre szinte biztosan nem viszi a jövőben a túl nagy stressz miatt, de arra is jó esély van, hogy egyik pozíciót sem tölti már be Saunders a továbbiakban.

Minden idők legjobbja, Michael Jordan Josh Peternek (USA Today) elmondta, hogy szerinte az Air Jordan márka miatt sokkal többen fogják ismerni, mint arról a teljesítményről, amit a kosárpályán nyújtott. Jordan szerint elképesztő, hogy olyan srácok is a cipőit hordják, akik túl fiatalok ahhoz, hogy láthatták, mit tett le az asztalra játékosként. Ez sokkal nagyobb dolog, mint maga Michael Jordan, és érzése szerint a játékán messze túl fog mutatni, a cipői miatt még jó sokáig ismerni fogják a nevét.

A tegnapi James Harden - adidas "házasságról" készült egy videó is:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus