Hírmorzsák 2015-10-03 (09:30)

Frye-t árulja a Magic. Folytatódik Stephen A. Smith és Durant szócsatája, ezúttal Smith "tette helyre" a játékost. Kobe a FIFA 16 új promó-videójában: "a passzolás csak egy szükséges rossz" (videó). Mason Plumlee háttal dobott hármast (videó). Jamal Crawford szerint a Knicksnél töltött ideje felkészítette arra, milyen, mikor folyamatosan a róla szóló cserepletykákról kérdezgetik. Kerr szerint nem fog változni a Warriors kezdője, mert nincs értelme változtatni rajta. Blatt szerint nem foglalkoznak Tristan Thompson ügyével, csak a munkára koncentrálnak. Perry Jones III (jobb térd) két napja nem edz. Vucsevics, Aaron Gordon és Fournier is kihagyja a szezonnyitót.

Zach Lowe (Grantland) értesülései szerint az Orlando Magic árulja Channing Frye-t, akit nagyon kis ellenértékért is meg lehet már szerezni a floridai együttestől. Az erőcsatár tavaly írt alá 4 éves, 32 millió dolláros szerződést, és bár az előző szezonban is 39.9%-kal tüzelt a triplavonalon túlról, nem nagyon van helye most, hogy Aaron Gordon is felépült, illetve hogy Mario Hezonja draftolása után Tobias Harris is többször játszhat négyes poszton. Harris és Frye unokatestvérek egyébként - még szerencse, hogy nem a Morris-testvérekről van szó...

A sérültlista sem rövid a Magicnél, a Charlotte Hornets elleni szezonnyitón ugyanis sem Nikola Vucsevics, sem Aaron Gordon, sem Evan Fournier nem fog részt venni - a centernek egyébként kisebb váll-húzódása van, amiatt nem kockáztatnak nála. Steve Bulpett (Boston Herald) jelentette, hogy forrásai szerint a Boston Celticsnél Perry Jones III a legutóbbi két napon nem edzett, mert fáj a jobb térde. A Celtics tegnap este utazott Milánóba az NBA Global Gamesre, ide azért a csapattal ment Jones is, úgyhogy valószínűleg az edzőtábor folyamán pályára fog lépni az Oklahoma City Thundertől szerzett kiscsatár.

A Golden State Warriors vezetőedzője, Steve Kerr ideiglenes távozása előtt még Diamond Leunggal (Bay Area News Group) arról beszélgetett, hogy Andre Iguodalával valószínűleg a továbbiakban is csereként számolnak. Kerr úgy fogalmazott, hogy semmi sincs még kőbe vésve, de az előző alapszakaszban 67 mérkőzést nyertek, úgyhogy valószínűleg nem változtatnak a kezdő csapaton, legalábbis a szezon elején nem, hiszen annyi sikert értek el a jelenlegi felállással, hogy semmi értelme nincs megkavarni a szálakat. Mint ismert, Iguodala a fináléban kulcsszerepet játszott a Warriors sikerében és döntő MVP-nek is választották.

A Los Angeles Clippers dobóhátvédje, Jamal Crawford több cserepletykában is benne volt a nyár folyamán, de Janis Carrnak (Orange County News) elmondta, a New York Knicksnél töltött ideje felkészítette arra, hogy milyen az, mikor minden nap kérdések hada érkezik felé egy-egy témával kapcsolatban. Crawford szerint ez a sport egy üzlet is, és meg kell tanulnia mindenkinek, hogy csak azokon a dolgokon aggódjon, amire befolyása van, mint például hogy hogyan lehet egyre jobb játékos. Crawford hozzátette, nagyon boldog, hogy még mindig a Clippers játékosa.

Folytatódott Stephen A. Smith és Kevin Durant "különcsatája", miután tegnap Durant hazugnak nevezte Smith-t. Erre reagált az ESPN-nél dolgozó közéleti személyiség azzal, hogy azt írta twitteren, ő ugyan sosem mondta, hogy beszélt Duranttel, a családjával, a barátaival vagy akár csapattársaival. Ő annyit mondott, hogy olyan emberektől, akiket már régóta ismer, úgy tudja, hogy ha Durant elhagyja a Thundert, akkor Los Angelesbe, New Yorkba, Washingtonba vagy Miamibe megy, ehhez pedig tartja is magát. Szerinte Durantnek egy dolgot meg kell tanulnia a profi sportok világáról: nem kell vele beszélni ahhoz, hogy róla beszéljenek. Smith szerint a hozzá hasonló emberek néznek, figyelnek, hallgatnak és jelentenek is, ha történik valami, ha tetszik ez Durantnek, ha nem. Ők most is ott vannak a liga környékén és akkor is ott lesznek, mikor Durant már rég nem, ehhez pedig ideje a játékosnak hozzászokni.

A Cleveland Cavaliersszel kapcsolatban természetesen téma, hogy Tristan Thompsonnal nem sikerült (egyelőre) megegyezésre jutni, de David Blatt vezetőedző tegnap Tom Withersnek (Associated Press) elmondta, ők nem ezzel foglalkoznak. Szerinte nagyon tapasztalt a keretük, profi játékosaik vannak, akik a saját dolgaikkal vannak elfoglalva, csak erre koncentrálnak. A csapat dolgozik és ezt fogja tenni a továbbiakban is, mert a jelennel, a mostani feladataikkal kell törődniük.

A Los Angeles Lakers ikonja, Kobe Bryant a FIFA 16 új reklámjában is helyet kapott az amerikai fociválogatott sztárjával, Alex Morgannel. A legjobb részt az elején el is lövik, amikor Kobe a kezdés után azonnal lepasszolja a labdát szélre, erre Morgan azt kérdezi tőle, hol tanulta meg, hogyan lehet passzolni? Bryant őszinte választ ad: "Ki mondta, hogy megtanultam? Csak akkor teszem, ha muszáj, ez csak egy szükséges rossz, olyan, mint brokkolit enni.".

A végére pedig a Portland TrailBlazers új magasembere, Mason Plumlee került, aki a tegnapi edzésen a palánknak háttal dobott triplát egy akció végén:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus