Hírmorzsák 2015-10-04 (13:15)

Kobe játszik ma este, örül annak, hogy nem neki kell irányítania. Kidd-Gilchrist jobb válla megsérült, egyelőre nem tudni, mikor térhet vissza. Rose szerdától újra a csapattal edz. Noah korán fekszik és jógázik, hogy jobb formában legyen. Stanley Johnson már irányít is az edzéseken, SVG szerint ott is megállja a helyét. Shabazz Muhammad 19, Bogut 9 kilót fogyott a nyáron. Bemutatták a Bucks harmadik számú mezét és a második számú pályafestést is. Tskitishvilitől elköszönt a Clippers. McLemore 2016/17-es csapatopcióját lehívta a Kings.

A hét korábbi részében a Los Angeles Lakers vezetőedzője, Byron Scott azt nyilatkozta, hogy nem biztos benne, hogy Kobe Bryant játszik a csapat ma esti előszezon meccsén a Utah Jazz ellen, ám az aranysárga-lilák ikonja ma hajnalban az ESPN-nek elmondta, mindenképpen pályára fog lépni. Nagyszerűen érzi magát, jó formában van, erős és egészséges. Azt is hozzátette, hogy jó ideje nem játszott már meccset, úgyhogy védekezésben és támadásban is vissza kell szoknia, éreznie kell az ütemet, az időzítéseket, ezt pedig az edzéseken nem tudja megtenni.

Elmondása szerint nem szerette sosem a teljes támadójátékot irányítani Phil Jackson idejében sem, utálta, hogy a teljes Triangle-ben neki kellett kellett az agynak lenni a pályán, de nem volt olyan irányító mellette, aki igazi játékmester lett volna, márpedig D'Angelo Russell fantasztikus ilyen szempontból. Inkább catch-and-shoot szituációkból eredményes, ha lehet választani - mindenki tudja, hogy szeret pontot szerezni, miért akarna emellett még irányítani is? Kobe szerint így könnyebben fogja megtalálni újra ritmusát, hiszen nem lesz olyan nehéz dolga a pályán.

Mint arról beszámoltunk már reggel, a Charlotte Hornets swingmanje, Michael Kidd-Gilchrist megsérült a ma hajnali előszezon meccsen - a jobb válla ugrott ki a második negyed végén. MKG-t kórházba szállították, a röntgen negatív lett, a további vizsgálatokat pedig a csapatorvosok fogják elvégezni. Ma a Miami Heat ellen biztosan nem játszik, de egyelőre nem tudni, mikor térhet vissza. Nem Kidd-Gilchrist az egyetlen sérült: a Portland TrailBlazersnél Cliff Alexandernek a bal térdével vannak gondok egy MRI vizsgálat alapján, neki pár hetet ki kell hagynia Terry Stotts vezetőedző elmondása szerint.

A szintén sérült Derrick Rose elég gyorsan épül fel, Sean Highkin (Bleacher Report) jelentése szerint a Chicago Bulls irányítója október 7-én már el is kezdheti az edzéseket - igaz, eleinte még kontakt nélkül.

Ha már szóba került a Bulls: Joakim Noah-nak változott a hozzáállása a nyár folyamán, elmondása szerint minden nap korán fekszik, felkelés után pedig jógázik is. A francia játékos a Bleacher Reportnak azt nyilatkozta, hogy próbálja minden energiáját a kosárlabdára fordítani, mert tartozik ezzel a csapattársainak, szerinte ez is a "felnőtté válás" része. Noah úgy gondolja, hogy az NBA-ben nagyon sok minden elveheti egy játékos figyelmét, amik közül nem minden rossz, de nagyon sok hatás éri az embert. Most a játékra akar koncentrálni, aztán majd később foglalkozik más dolgokkal is - mint ismert, nyáron például szabadügynök lesz.

Visszatérve a sérülésekhez: a Detroit Pistons egyes posztján is vannak ebből a szempontból gondok, hiszen Brandon Jennings még csak felépülőben Achilles-szakadása után, Reggie Jacksonnak a combja fáj, arról pedig beszámoltunk nemrég, hogy Steve Blake agyrázkódást szenvedett, így Stanley Johnsonnak kellett irányítania edzésen, de Stan Van Gundy elmondása szerint ott is nagyon jó volt az újonc kiscsatár. SVG azt nyilatkozta, használni fogja pick-and-roll helyzetekre Johnsont, és olyan játékosnak tartja, aki idővel egy teljes támadójátékot vezényelni tud.

Johnson annyit mondott Vince Ellisnek (Detroit Free Press), hogy nem irányító, nem is akar azt játszani, de természetesen szeretné, ha a labda a kezében lenne. Van Gundy azt mondta neki, hogy ez így is lesz, amíg nem adja el a labdákat, ezt pedig meg is érti Johnson - ha eladja a labdát, akkor nem kell a kezébe, akkor pedig vagy a sarokban várja majd a passzokat, vagy a padon lesz.

Volt két rosterrel kapcsolatos lépés. A Los Angeles Clippers már lemondott a grúz Nikoloz Tskitishviliről, kirakták a keretből - nem garantált szerződése volt, így a fizetések szempontjából semmit nem számít az, hogy elküldték. A Sacramento Kings pedig lehívta Ben McLemore 2016/17-es csapatopcióját - a dobóhátvéd az előző idényben 12.1 pontot, 2.9 pattanót és 1.7 gólpasszt átlagolt.

A nyár Norbi-díjasa valószínűleg a Minnesota Timberwolves swingmanje, Shabazz Muhammad, a kosaras ugyanis Jerry Zgodának (Star Tribune) elmondta, már csak 99 kiló, de szeretne még többet fogyni, miután júliusban 118 kilót is nyomott - ez utóbbi adat azért érdekes, mert Muhammad 198 centi... Emellett Andrew Bogut 9 kilós fogyása szinte eltörpül, de a Golden State Warriors centere azt nyilatkozta, hogy frissnek érzi magát nagyon - az ausztrál kosaras az előző két alapszakaszban egyenként 67 mérkőzésen lépett pályára, ami nála jónak számít, a fogyással tovább javulhatnak az esélyei egy egészséges szezonra.

A végére pedig a Milwaukee Bucks kerül, akik egyrészt felfedték harmadik számú mezüket, másrészt az első csapat lesznek a ligában, akiknek lesz egy második számú pályafestésük is - Zach Lowe (Grantland) úgy tudja, hogy ez nagyjából 115.000 dollárba került. Négy meccsen fogják egyébként használni ezt az új dizájnt (a mezt és a pályafestést is), erre a négy találkozóra - Los Angeles Clippers (December 9.), Chicago Bulls (Január 12.), Los Angeles Lakers (Február 22.), Oklahoma City Thunder (Március 6.) - pedig külön négymeccses bérletet fognak eladni.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus