Hírmorzsák 2015-10-04 (22:00)

LeBron megszólalt Tristan Thompson ügyében: meg kell egyeznie a két félnek. Blatt jóval otthonosabban érzi magát a csapatnál, mint egy éve. Russell és Clarkson nagyon jó kapcsolatban vannak. Doc Rivers nem aggódik, hogy ne lenne egységes a Clippers. Melo szerint még 4-5 évig magas szinten lesz képes játszani. MKG akár az alapszakasz elejét is kihagyhatja. Paul George továbbra sem érzi magát jól erőcsatárként. A Pistonsnak is új harmadik számú meze van.

A Cleveland Cavaliers ikonja, LeBron James eddig hallgatott Tristan Thompson ügyével kapcsolatban, ma délután ugyanis instagramjára kitett egy képet, amin ketten vannak, és azt írta alá: "Legyen megegyezés", emellett pedig hashtagben leírta, hogy hiányzik neki az erőcsatár. LeBron több riporternek is elmondta, hogy kezd a dolog idegesítővé válni, és azt szeretné, ha a két fél meg tudna egyezni, mert amikor a bajnoki cím a cél az idény végére, akkor egy zavaró tényező a legutolsó dolog, amit szeretne az ember.

A Cavs vezetőedzője, David Blatt Jason Lloydnak (Akron Beacon Journal) elmondta, hogy nagyon sok mindent kellett tanulnia az előző idény során, de jóval összeszedettebb és magabiztosabb, mint egy évvel korábban. Blatt elmondása szerint otthon érzi már magát a csapatnál, tavaly pedig nem volt könnyű dolga, mert a környezet is új volt számára és sok mindent máshogy kellett csinálnia, mint korábban.

A Los Angeles Lakers 1/2-ese, D'Angelo Russell és hátvédtársa, Jordan Clarkson elég jól megértik egymást, pedig még csak most kezdődött az edzőtábor. Russell Baxter Holmesnak (ESPN) elmondta, hogy nagyon jó kapcsolatban vannak, mert Clarkson nem az a tapasztalt veterán, akire egyszer sem mosolyoghat rá. Clarkson is fiatal, a második évére készül, még mindig nagyon sokat kell tanulnia és érnie, vele pedig ugyanez a helyzet. Ő is szokott hülyéskedni, Clarkson is, úgyhogy jól kiegészítik egymást.

A Los Angeles Clippers vezetőedzője, Doc Rivers Rowan Kavnernek (nba.com) elmondta, nem aggódik, hogy nem tud a csapat egységessé válni az idény folyamán. Rivers elmondása szerint 2010-ben például nem volt túl jó a kémia a Boston Celticsnél sem, az emberek le is mondtak róluk, aztán a szezon felénél hirtelen összeálltak, így az év végén a döntőbe jutottak. Sokféleképpen kialakulhat egység egy csapatnál. 

A New York Knicks sztárja, Carmelo Anthony az ESPN-nek elmondta, nem az az ember, aki bármilyen kis dolog miatt megműtteti magát, de azzal, hogy elvégezték rajta a beavatkozást az előző idényben, úgy érzi, hogy még a következő 4-5 évben is magas szinten fog tudni játszani. Ha olyan játékos lett volna, aki csak az atletikusságából él és folyamatosan zsákol, akkor nyilván más lenne a helyzet, de így, hogy tudja, hogyan kell beosztania erejét, hogy nem állandóan az atletikus képességeit használja és tudja, honnan a leghatékonyabb, nem lesz ezzel gond, a játékstílusa előnyt jelent majd ilyen szempontból.

A Charlotte Hornets swingmanje, Michael Kidd-Gilchrist gyorsan le is sérült, hiszen a ma hajnali első találkozón kiment a jobb válla, ahogy arról már többször is írtunk. Egyelőre nem tudni, mikor térhet vissza, de ilyen esetekben 3-12 hét a felépülési idő, mielőtt újra elkezdhet edzeni valaki - ez azt jelenti, hogy az előszezonban valószínűleg már nem játszik MKG, de az is könnyen elképzelhető, hogy az alapszakasz elejét is ki kell hagynia. A Hornets egyébként a Miami Heattel kezdi az idényt október 28-án, és első három meccsét divízió riválisok ellen vívja majd - még egyszer játszanak a Heattel és egyszer az Atlanta Hawksszal.

Az Indiana Pacers sztárja, Paul George az Indianapolis Starnak elmondta, továbbra sem érzi magát kényelmesen négyes poszton - erőcsatárként ma hajnalban mutatkozott be a New Orleans Pelicans ellen. George annyit mondott, hogy egyelőre nem tudja, mi a helyzet, meg fogják nézni a mai mérkőzés felvételeit, beszélni fog erről Frank Vogel vezetőedzővel és Larry Bird elnökkel is, hogy nekik mi a gondolataik erről, de nem tudja, hogy ez lesz-e a posztja, illetve egyáltalán nem érzi még magát otthonosan erőcsatárként. Hozzá kell szoknia, de sejtelmesen hozzátette, hogy "vagy nem", az is elképzelhető, hogy ezen az elképzelésen változtatni fognak.

A végére pedig a Detroit Pistons maradt, az autóvárosiak ugyanis bemutatták harmadik számú mezüket, amely a Detroit Chrome nevet viseli.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus